Megszületett a debreceni kutatók válasza arra a nyílt levélre, amit június közepén intéztek hozzájuk és a debreceniekhez a Természettudományi Múzeum költözésével kapcsolatban – írja az Index.

Debreceni kutatók is kiálltak a Természettudományi Múzeum költöztetése ellen
Fotó: MTI/Nagy Zoltán

Válaszoltak a debreceni kutatók arra a nyílt levélre, amit június közepén intéztek hozzájuk és a város polgáraihoz a Természettudományi Múzeum költözésével kapcsolatban.

A peticiok.com-on elérhető levélben azt üzenik:

mi, jelen levél aláírói, csatlakozva az MTA Elnökségének, az MTA Földtudományok Osztályának és az MTA Biológiai Tudományok Osztályának korábbi állásfoglalásához, nem támogatjuk a MTM elköltöztetését jelenlegi épületéből és Budapestről!

Azt is írják, hogy "a döntést nem mi kezdeményeztük, nem támogatjuk és sem nyerteseinek, sem “kedvezményezetteinek” nem tekintjük magunkat".

Úgy gondolják, a debreceni kutatóknak címezni így a nyílt levelet nem szerencsés, mert egy politikai döntés miatti hamis feltételezések alapján, további feszültséget teremt a tudományos társadalmon belül. A költözésnek semmi köze a lokálpatriotizmusukhoz, haladó gondolkodásukhoz és a nyílt levélben is hamisnak tekintett város-vidék kisebbrendűségi érzéshez.

Ebben a kérdésben elsősorban kutatók vagyunk, és csak másodsorban debreceniek. Nem gondoljuk azt sem, hogy a debreceni kutatók kisebb arányban elleneznék a múzeum költöztetését, mint bármely más kutató az országban

- szögezték le a petíciót aláíró debreceni kutatók.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Számít itt bárkinek is a véleménye, ha egyszer a hatalom valamit a fejébe vett? Egyértelmű, egy árnyék-főváros létrehozása a cél, de sajna a Karmelita kolostort nem tudják áttolni, vagy még az sem lesz lehetetlen számukra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Számít itt bárkinek is a véleménye, ha egyszer a hatalom valamit a fejébe vett? Egyértelmű, egy árnyék-főváros létrehozása a cél, de sajna a Karmelita kolostort nem tudják áttolni, vagy még az sem lesz lehetetlen számukra?
legott
Az evolúcióra nincs semmi bizonyíték, míg Isten létezésére rengeteg bizonyíték van.
De arra sincs bizonyíték, hogy a sok magát nagyon-agyon magyarkodó hinne Istenben - Orbán urukkal az élen.

Ha lenne az igazságról némi fogalmad, érvelnék az Írásokból.
De fogalmad sincs...
Élsz a halálodig tök hülyén - és valójában ennyi a te magasztosnak hitt életed története.
Megszületsz, élsz, meghalsz - és ennyi. Három szó az életed.

Túl van értékelve.
Mi?
Hát ezaz!!!

(ezt valójában vitaindítónak szántam - de semmit nem kell, amit nem akarsz)
Nessy
Csak nem akar a kormány Debrecenbe költözni?
Ugyanis Széchenyi azt írta az alapító levélbe, hogy a Természettudományi múzeum ott legyen, ahol a kormány van! Ergo, ha költözik a Múzeum, akkor a kormány is költözik???
legott
Debrecenből főváros lesz - csak azért is!
Mert Orbán az uruk a sátánista szekta fideszeseknek!

Bocsánatot kérek a debreceniektől, de kurvára nem érdekel, hogy hol van Debrecen, és mi a fasz történik Debrecenben.
Valójában semmi nem érdekel, ami a Dunától keletre történik - az már nem Európa.
A Dunától (az Édentől) keletre, az már nem Európa.

Kommunisták, nácik, diktátorok, szittya nagyurak népirtó nagyurak...
Az édentől keletre SEMMI nem érdekel.

Persze te vered a nyálad, te büdös gyökér, de az van, hogy leszarom.
Megyek az Alpokba kirándulni, bringázni, élvezni a természetet inkább, minthogy magyar-parasztkodjak veled, és úgy csináljak, mintha szeretném, amit utálok.
GECI !!!

Végre megszerettem a komolyzenét - durván. Pont leszarom a "rózsám" kezdetű ősszutykot - a kurva anyád!

Na ebből nem dumálód ki magad, te tetovált lány, aki valójában férfi. nem gondolod, hogy azt béna fasz szíttya rosszul csajozós duma magyar népzenét értékelem valamire is?
Undorodom mindentől, ami magyar - a ki-bebaszott múltadtól elsősorban!
Már maga a "magyar" szó is primitív! Hányás a vödörbe !!!

Te hülyegyerek, hiszel az evolúcióban, de közben Set-túl eredendőnek tartod magad?
Pont annyira hülye vagy, amekkorának látszol - te semmire sem jó hülye magyar!
Egy vagy a sok istentelen közül.

Jézus mekkora pusztítást fog véghezvinni a világon, ha visszajön másodszor?
Elpusztítja az egész földet, és mindenkit kiírt, aki szembe fordul vele (ne reménykedj, te is szembe fogsz fordulni vele - rajtad lesz a jel: 666).
Akarsz beszélni róla?
legott
Ahogy rinyál a sok vén geci a templomokba félve a haláltól...
Mert ők nem Istent félik hívőként, hanem a haláltól félnek - azért vannak tele vén gecikkel a templomok, mert félnek a haláltól.
Nem azt bánják, hogy miket tettek rosszul az életük során, hanem azt bánják, hogy lebuktak, és fény derült a gonosz cselekedeteikre.

Te hülyegyerek, semmi nem számítatik be bűnként, amiket tettél az életed során elszámoltatáskor (százezerszer káromkodtál, huszonhétszer megcsaltad a házastársad - a kutyát nem érdekli) csak egy: "Miért nem hittél Istenben?"
Csak ez az egy bűnöd van... csak ez az egy bűne van minden embernek - amiért végül elítéli Isten...
És amiért képes leszel szembefordulni vele némi unszolásra (politika, hamis vallás, tőke), mert azt hiszed, akkor megúszod.
Nem, nem úszod meg. Mész a levesbe a többiekkel együtt.
Armageddon lányege, hogy elpusztul az egész világon majdnem mindenki.
Régen a több százmillióból csak 8, azaz nyolc ember élte túl "Armageddont", minek víz által lett vége.
Most tűz által lesz vége...
Most jobb?
legott
Hallgassunk zenét a világvégéig: www.youtube.com/watch?v=1t2BAVzJVL4

Sör, rendel.

A zenegép...
Gauntlet
@Nessy: beköltöznek a grandiózus Fürdőbe! Új! A tini findzsa TEKnősök védik majd őket a spricceléstől' !
almosd
Vegre egy tökös csapat Debrecenböl...
justhpeter
@Nessy: Javaslom, hogy költözzön a múzeum Tadzsikisztánba ! Természetesen menjen vele az egész csürhe.
csipetke
Vannak emberek,akik kezébe minden arannyá válik.Azt már viszont sokan,sok helyen írták,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik.Ezek azt élvezik,ha egyébként jól működő,értékes dolgokat elűznek az országból,lásd:-CEU,-vagy szétbarmolnak,tönkretesznek,mint az MTA,és lehetne még sorolni.Ebben pedig remélem,látjátok az iróniát:-sok-sok éve birizgálja-buzerálja a magyar focit,százmilliárdokat öl bele a mi közpénzünkből,de az is csak egy rakás sz@r lett.Nagy pénz,kis foci.A TTM kutatói figyelmeztették palkovicsot,hogy sok tárgy elmozdítása,utaztatása visszafordíthatatlan károkat okozhat,de megmagyarázza palkovics a megmagyarázhatatlant,mert a gazdája kiadta a parancsot.Debrecenből kell új fővárost csinálni.Odaköltözteti majd a puccossá tett várat is?
Málna
@almosd: Ez nem egy tökös csapat Debrecenből. Az aláírók nagy része nem debreceni és nem is kutató.
silber13
@Málna: Lehetséges, hogy kevés köztük a kutató és a debreceni,de biztosan fel tudják mérni a helyzetet hogy ez a város nem rendelkezik semmiféle alkalmas épülettel,ninc, vagy csk alig an trmészettudományos kutatási múltja, etc, etc... Nayobb a valósínűsége, hogy a pesti épületet már valakik ki is szemelték maguknak.Az ott tárolt nagyértékú anyag meg az enyészeté lesz.
Aki Én
@Málna: @Shikari: Ti tényleg ennyire értetlen, ostoba emberek vagytok? Ez a cikk konkrétan a debreceni kutatók állásfoglalásáról szól, és konkrétan ellenzik a költöztetést. Melyik része okoz értési nehézséget, véglények?

,,a levelet aláíró harmincnégy debreceni kutató álláspontja a következő:

mi, jelen levél aláírói, csatlakozva az MTA Elnökségének, az MTA Földtudományok Osztályának és az MTA Biológiai Tudományok Osztályának korábbi állásfoglalásához, nem támogatjuk a MTM elköltöztetését jelenlegi épületéből és Budapestről!"
Málna
@silber13: Igen, biztos így van. Itt mindenki mindenhez ért. Kivéve a kormányt, ők semmihez sem.:-)
Nessy
@Málna: Igazad van! Kormányunk régi álláspontja: a szakértelem bolsevik huncutság! Ennek figyelembe vételével kerülnek kinevezésre az álomtitkárok, ilyen, olyan biztosok, kuratóriumi elnökségek etc.
Málna
@Aki Én: 34-en az eredeti levelet írták. A válaszlevelet elvileg 24-en jegyzik, de azok sem mind debreceniek (kérdés, hogy mind kutató-e), és bárki aláírhatja. Picit belezavarodtak az újságírók, ne hagyd magad!:-)
silber13
@Málna: -akkor énekeld el légyszi nekem tudatlannak, miért jó, ha a Természettudományi Múzeumot erőnek erejével ki akarják költöztetni vidékre, Debrecenbe??
Aki Én
@Málna: Ez a cikk konkrétan a debreceni aláírókról szól, nem magáról a kezdeményezésről. Arról, hogy ők IS""" megszólaltak.
Címben: ,,Debreceni kutatók IS!!!"
Ne akarj butábbnak látszani, mint amilyen vagy, a valóság is sokkoló!
Gyütt Mönt
@durbincs: olvastam, hogy te vagy a bedebeci, később meg mondták, hogy nem a bede. Akkor marad a geci?
Málna
@silber13: Fogalmam sincs, nem érdekel a téma. Nyilván vannak pro és kontra érvek.
Málna
@Aki Én: Azt hittem, az igen ciki lecsós hasonlatod után annyi eszed azért lesz, hogy egy darabig nem butázol.
Aki Én
@Málna: ...most sem arról beszélsz, ami a cikkben szerepel, aztán amikor megjegyzi valaki, akkor terelsz, ahogy szoktál, mert nem érted, csak okoskodsz, kimagyarázol.
A lecsós hasonlat segítségnyújtás volt, hogy megérts egy egyébként nagyon egyszerű dolgot, de ahhoz is buta vagy, hogy értsd.
Butázlak, mert buta vagy. Persze ezt sem érted, nem tudod összerakni. Ha egyszer nagyon butának tartalak, akkor nem mondhatok mást. Lehetne, hogy nem mondom ki, de attól még buta vagy. Ahogy elnézem, ezzel nem vagyok egyedül.
Ha valaki annyira nem érti amit olvas, vagy amit mondanak neki, mint te, akkor az bizony buta. És nem azért, mert én azt mondom.
Málna
@Aki Én: A lecsós hasonlatoddal nem segítettél, hanem megnevettettél. Aztán picit megsajnáltalak.
És én a cikkről beszéltem, amíg nem kezdtél el személyeskedni.
Én is butának tartalak téged, de nem érzek kényszert, hogy ezt naponta többször leírjam. Biztos azért, mert normális vagyok.
silber13
@Málna: Gratulálok a ehhez náciimádó shikari barátod megszólalásához!!! Gondoltam van azért benned emberi tartás, de ezek után be kell látnom, hoy tévedtem..
Málna
@silber13: Nekem gratulálsz? Mi közöm ahhoz, amit más ír?
silber13
@Málna: Arra gondolok, hogy ebben a témában a hozzád intézett Shikari levélre a csend a válasz, azaz az egyetértés, beleegyezés.Csa ennyi a közöd hozzá...
Málna
@silber13: Több hozzám intézett kommentet néztem meg egymás után, ezt ahogy olvastam, úgy el is felejtettem egy pillanat alatt. Azt sem tudtam pár másodpercig, hogy miről beszélsz. De ha nem felejtem el, akkor sem válaszolok rá. Nem reagálok mindenre - gondolj erről, amit akarsz.
De azért az mindig meglep, amikor másokat alázó, másokkal csúnyán beszélő emberek kérik ezt számon...
silber13
Feledékenynek tecc vanni!:-) -am me a máokat alázó, csúnya beszédet illeti, talán elgondolkozhatnál azon, hog nem az itteni régi kommentelők kezdtek az alpári írogatást, hanem példul " halfarok". aki kezdettől fogva az alpári stílust képviseli, daúe vannak még jópáran a hasonszőrűek az ezt a stílust képviselői közül.És felesleesen próbálod homokba dugni a fejedet, mert ugye " stultus es qui facta infecta facere verbis cupias"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.