Megszületett a debreceni kutatók válasza arra a nyílt levélre, amit június közepén intéztek hozzájuk és a debreceniekhez a Természettudományi Múzeum költözésével kapcsolatban – írja az Index.

Debreceni kutatók is kiálltak a Természettudományi Múzeum költöztetése ellen
Fotó: MTI/Nagy Zoltán

Válaszoltak a debreceni kutatók arra a nyílt levélre, amit június közepén intéztek hozzájuk és a város polgáraihoz a Természettudományi Múzeum költözésével kapcsolatban.

A peticiok.com-on elérhető levélben azt üzenik:

mi, jelen levél aláírói, csatlakozva az MTA Elnökségének, az MTA Földtudományok Osztályának és az MTA Biológiai Tudományok Osztályának korábbi állásfoglalásához, nem támogatjuk a MTM elköltöztetését jelenlegi épületéből és Budapestről!

Azt is írják, hogy "a döntést nem mi kezdeményeztük, nem támogatjuk és sem nyerteseinek, sem “kedvezményezetteinek” nem tekintjük magunkat".

Úgy gondolják, a debreceni kutatóknak címezni így a nyílt levelet nem szerencsés, mert egy politikai döntés miatti hamis feltételezések alapján, további feszültséget teremt a tudományos társadalmon belül. A költözésnek semmi köze a lokálpatriotizmusukhoz, haladó gondolkodásukhoz és a nyílt levélben is hamisnak tekintett város-vidék kisebbrendűségi érzéshez.

Ebben a kérdésben elsősorban kutatók vagyunk, és csak másodsorban debreceniek. Nem gondoljuk azt sem, hogy a debreceni kutatók kisebb arányban elleneznék a múzeum költöztetését, mint bármely más kutató az országban

- szögezték le a petíciót aláíró debreceni kutatók.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Számít itt bárkinek is a véleménye, ha egyszer a hatalom valamit a fejébe vett? Egyértelmű, egy árnyék-főváros létrehozása a cél, de sajna a Karmelita kolostort nem tudják áttolni, vagy még az sem lesz lehetetlen számukra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Málna: Gratulálok a ehhez náciimádó shikari barátod megszólalásához!!! Gondoltam van azért benned emberi tartás, de ezek után be kell látnom, hoy tévedtem..
Málna
@silber13: Nekem gratulálsz? Mi közöm ahhoz, amit más ír?
silber13
@Málna: Arra gondolok, hogy ebben a témában a hozzád intézett Shikari levélre a csend a válasz, azaz az egyetértés, beleegyezés.Csa ennyi a közöd hozzá...
Málna
@silber13: Több hozzám intézett kommentet néztem meg egymás után, ezt ahogy olvastam, úgy el is felejtettem egy pillanat alatt. Azt sem tudtam pár másodpercig, hogy miről beszélsz. De ha nem felejtem el, akkor sem válaszolok rá. Nem reagálok mindenre - gondolj erről, amit akarsz.
De azért az mindig meglep, amikor másokat alázó, másokkal csúnyán beszélő emberek kérik ezt számon...
silber13
Feledékenynek tecc vanni!:-) -am me a máokat alázó, csúnya beszédet illeti, talán elgondolkozhatnál azon, hog nem az itteni régi kommentelők kezdtek az alpári írogatást, hanem példul " halfarok". aki kezdettől fogva az alpári stílust képviseli, daúe vannak még jópáran a hasonszőrűek az ezt a stílust képviselői közül.És felesleesen próbálod homokba dugni a fejedet, mert ugye " stultus es qui facta infecta facere verbis cupias"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.