Nem kell börtönbe vonulnia gyermekpornográfia miatt a volt perui nagykövetnek.

Biztos nem vonul rácsok mögé, elfogadta ugyanis az ügyészség Kaleta Gábor ítéletét, így amennyiben a döntés a volt diplomatának is megfelel, mindössze felfüggesztett szabadságvesztéssel és alig több mint félmillió forintos pénzbüntetéssel megúszhatja a pedofilbotrányát – tudta meg a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség a lapnak elmondta, hogy:

tudomásul veszik az ítéletet, és elárulták, végül miért felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

A Fővárosi Főügyészség a vádiratában a vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta abban az esetben, amennyiben a vádlott nem mond le a tárgyalás jogáról, illetve az előkészítő ülésen nem tesz beismerő vallomást – mondta Gasz Péter szóvivőt helyettesítő ügyész. Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását pedig akkor látta indokoltnak az ügyészség, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bíróság előtt beismer és lemond a tárgyalási jogáról.

A járványhelyzet miatt még májusban a bíróság tárgyalás nélkül ítélte Kaletát egy év szabadságvesztésre két és fél évre felfüggesztve, továbbá félmillió forintos pénzbüntetésre. Ezt azonban az ügyészség beismerés hiányában nem tartotta elég szigorúnak. Épp ezért kérte a vádhatóság a tárgyalás megtartását.

Mindkét büntetési indítvány lényegileg megfelelt a Fővárosi Főügyészség illetékességi területén működő bíróságok büntetéskiszabási gyakorlatának

– jelentette ki a szóvivőt helyettesítő ügyész, egyben utalt arra is, hogy az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottat pártfogó felügyelet alá is helyezte, továbbá a vádlott azt is okirattal igazolta, hogy önkéntes orvosi kezelésnek vetette alá magát.

Címlapkép: YouTube/ATV Magyarország

(blikk.hu)

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Szeparepa2: @Horizont: @Béla333: @lampa laz: @SystemError: @Ronin2: @justhpeter: @nezelodo: ...és a többiek.. : Az összes troll hanyagolja ezt a témát... Asszem,éppen imádkoznak valahol..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kereső: Drága kesergő! Nyugodj meg, erkölcsileg én is elítélem az ilyen embereket. Jogi értelemben vannak kétségeim, hogy mekkora bűn is ez, amit elkövetett és milyen büntetést érdemelne ezért. Annyi embernek van különféle aberrációja, amit szabadon kiélhet, a pedofíloknak viszont vissza kell fogniuk magukat. És Kaleta a legjobb tudomásunk szerint ezt tette, hiszen nem bántott egyetlen kisgyereket sem. Nem ismerem a pedofíl hálózatok működését, így fogalmam sincs, hogy ezek a képek az ilyen Kaleta-félék igényének kielégítése miatt jönnek létre, vagy anélkül is megtörténnének ezek a bántalmazások, csak így az elkövetők két legyet ütnek egy csapásra. Nekem ez nem mindegy.
Egyébként meg szerintem nagyon megdöbbennénk, ha tudnánk, hogy hány felnőtt ember vonzódik az éretlen kis tinikhez.
SystemError
@Málna: Szeretik a patkányok a szart, ez nem újdonság.
Málna
@SystemError: Akkor téged is szeretnek.
Málna
@SystemError: Én nem, csak a patkányok. Róluk beszéltél, nem?
SystemError
@Málna: De akkor kik a patkányok vagyis kik az indikátorok ebben a felállásban. A nyomorék kis Pegero mondjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.