Továbbra is indokolt a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendelkezések betartása, így a maszkviselés az üzletekben, gyógyszertárakban és a tömegközlekedés használatakor – hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Karácsony Gergely: még nem dőlhetünk hátra

"Bár nagyon örülök annak, hogy ma nem regisztráltak új fertőzést Budapesten, továbbra sem dőlhetünk hátra. A koronavírus addig velünk lesz, hol járványként, hol járványveszélyként, amíg nem lesz rá hatékony védőoltás. A környező országok aggasztóan emelkedő esetszáma is mutatja, hogy az óvatosság, a rendelkezések betartása, a veszélyhelyzet jogi értelemben vett vége után is indokolt"

- fogalmazott a főpolgármester, aki arra kért mindenkit, hogy "ne vegye félvállról a vírust", továbbra is viseljen mindenki maszkot a közösségi közlekedésen, az üzletekben, a gyógyszertárakban.

Karácsony Gergely azt javasolja, hogy

a nyarat töltsék itthon az emberek, annak ellenére, hogy "Európa megnyílt a magyar turisták előtt".

Ezzel nem csak újabb gócpontok kialakulásának esélyét csökkenthetjük, de segíthetünk talpra állni a hazai turizmusnak és a vendéglátóiparnak, ha nyaralásra szánt pénzünket idehaza költjük el – mutatott rá.

A főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Restart Budapest Kártya "sosem látott" kedvezményekkel teszi lehetővé a belföldi turistáknak, hogy megfizethető áron tölthessenek el néhány napot Budapesten, akár 3-4 vagy 5 csillagos szállodában is, izgalmas programokkal, közösségi közlekedési lehetőséggel.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A Lánchídra meg lassan nem tanácsos...!
ómió
@Shikari: Csakhát a "pesti publikum" - tisztelet a kivételnek - a "snájdigságot" a hozzáértés elé sorolja (lásd anno Demszky) és ettől még a városlerohasztás se tántorítja el!
csak úgy....
@Shikari: mert te az aktivitásodról vagy híres! :) maradjon köztünk tibim , te lustább vagy mint 4 behemót cigánygyerek!
legott
Miért, ki akart hátradőlni?
Én már két hónapja viselem ugyanazt a maszkot. Koszos is, büdös is, már véres is - de az enyém!

Ha nincs igazi mondanivalód, inkább ne mondj semmit.
Nem kell mindig mondani valamit, hogy jó fejnek tűnj.
Ha nem mondasz ki mindent, amit gondolsz (sokszor rosszul), titokzatosnak tűnsz. És ez az embereket kíváncsivá teszi. És az emberek meg akarják fejteni a titkodat. És addig nem nyugszanak.

Meg van ez a naaaaaaaaaaagy népi bölcsesség, hogyaszongya: "Hallgatni arany"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.