Több év tervezés és társadalmi egyeztetés után tavaly május 22-én lezárult a Blaha Lujza tér felújításának tervezése. Az elképzelések szerint tavaly ősszel kezdődtek volna meg a munkálatok, amelyek idén ősszel fejeződtek volna be.

A tervezés 148,5 millió forintba került, amit Karácsony Gergely főpolgármester októberi megválasztása után első döntései közt szerepelt, hogy leállította a tér rekonstrukcióját azzal az indokkal, hogy új terveket készítenek.

Fontos felújítások késhetnek a fővárosban

A Magyar Nemzet egy hete küldött kérdéseket

a Főpolgármesteri Hivatalnak a tér felújításának lehetséges időpontjáról, azóta sem érkezett reagálás a fővárostól.

Bagdy Gábor volt költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes közölte: a Blaha Lujza tér felújítására is rendelkezésre állt a forrás. A Magyar Nemzet úgy tudja,

a teljes rekonstrukció – amely magába foglalta volna a Somogyi Béla utca átépítését, az akadálymentesítést, a vízjátékokat és az aluljáró felújítását – előzetes becslések alapján négymilliárd forintba került volna.

A térrendezés megakasztásának nagy áldozata a téren álló Corvin Áruház, amelynek patinás műemlék homlokzatát még mindig ponyva fedi. Az alumíniumborítást már két éve eltávolították, de a tér felújításának a késésével az épület rekonstrukcióját sem kezdték meg, holott az teljes mértékben kormányzati forrásból valósulhat meg.

A Nagykörút szívének a felújítása tehát várat magára, ezzel szemben Budán, egy évet késve, de elkezdődhet a Széna tér felújítása. A budai csomópont átépítése a Blaha Lujza térrel egy időben indult volna, ám ott is megtorpantak az előzetesen elkezdett munkálatok.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(magyarnemzet.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nyugi, van még bő 19 éve, hogy dolgozzon az előkészítésén...!
tudode
Sose bánkódjon!
.
A budapestiek némelyike átélték a világháborút is, abban reménykednek, a realitás talajá állók, hogy a szakmaiság, és a tisztesség legyőzi őféleségét, mivel e két tulajdonságért hiába erőlködik nem megy, mert elhomályosítja pisLÓGÓJÁT a forsite saga!
-------------------------------------------------
.
Ország egy részének, és a világ előtt a napnál is világosabb, hogy
.
------A tehetség és a tisztesség hiányzik…
.
kanadaihirlap.com/2020/07/04/a-tehetseg-es-a-tisztesseg-hianyzik/
.
Annyi történik/nt, hogy beindították a karaktergyilkolás, amely a fő fegyverük, még a sajátjuk ellenében is, mint pl. Simicska, Lázár János, Illés Zoltán, Ángyán, és a többiek! Szégyenszemre még a jótevőjét is, mint pl.
.
--- Akkor is Orbánra szavaznál, ha kiderülne, hogy időnként Sorossal vacsorázik?
.
kanadaihirlap.com/2020/06/28/akkor-is-orbanra-szavaznal-ha-kiderulne-hogy-idonkent-sorossal-vacsorazik/

Őfélesége nem egyébbel, tíz év elhalasztott lehetőséggel tartozik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.