A táborban nagyjából 250-en vannak.

Egy sátoraljaújhelyi táborban kivonult az ÁNTSZ, a szoros kontaktokat tesztelték

– tudta meg a hvg.hu. Míg a portál olvasója aktív fertőzöttekről, a tábor egyik vezetője gyanús esetekről beszélt, akiket elkülönítettek.

Két koronavírusos beteg volt a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában. Az egyik fiatal elmondása szerint

a táborban nagyjából 250-en vannak, Kárpát-medencei, diaszpórában élő középiskolások, egyetemisták.

A tábor hétfőn indult, a keddi városnézés közben derült ki, hogy egy délvidéki tanár és diák tesztje poiztív lett.

A hír hallatán mindenkit visszavittek a táborba, a két érintettért külön autóval jöttek. Elmondása szerint a teszteket nem a táborban, hanem még korábban, Budapesten végezték, de azt nem tudta megmondani, hogy a vizsgálatokat ki és miért kérte.

Később úgy hallotta, aktív fertőzöttekről van szó. A táborban megjelent az ÁNTSZ, és a két ember közvetlen kontaktjait elkülönítették és letesztelték PCR-tesztekkel, a betegeket pedig mentő vitte egy budapesti kórházba.

Nagyon ijesztő volt

– mesélte a hvg.hu-nak. Ő úgy tudja, a délvidéki csoport hazautazik.

Koronavírus-fertőzöttek voltak egy sátoraljaújhelyi táborban

A portál telefonon elérte aa szövetség egyik igazgatóját, aki annyit mondott, teszteltek egy busznyi, táborba tartó diákot, és két gyanús esetet találtak, őket elkülönítették. a hvg.hu visszakérdezet, hogy a forrásuk aktív fertőzöttekről és kórházba szállításukról beszélt, mire annyit mondott, jelenleg azt a tájékoztatást adhatja, hogy az érintetteket elkülönítették, a tábor pedig folytatódik. Azt mondta, a szövetség elnöke tájékoztat erről holnap bővebben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hvg.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ugye, hogy okos döntés volt Szerbiával kivételt tenni a beutazási szabályok újragondolásakor. Egyébként is halált megvető bátorsággal jöttek mentek a jeles vezetőink szerte a világban, példamutatóan, szájmaszk és távolságtartás nélkül. Alighanem ők sem jutottak hozzá az arcmaszkhoz, különösen a járvány kezdetekor, hozzánk hasonlóan.
vacsi
Amit a hírből ki lehet venni:
- jött egy busznyi diák, délvidékről, Budapesten át egy sátoraljaújhelyi táborba
- a busz közben áthaladt szinte az egész országon, nyilván közben többször megállt, a diákok kiszálltak, ettek-ittak, nézelődtek, stb.
- a diákokat nem a határon, hanem csak Budapesten tesztelték
- a tesztelés eredményét nem várták meg, a diákok tovább utazhattak a táborba
- a táborban rajtuk kívül több más diák is volt, összesen 250 fő
- néhány nap múlva kiderült, hogy legalább ketten fertőzöttek
- ezeket nem elkülönítették, hanem hazaindították busszal!

Mi ez, ha nem a legteljesebb felelőtlenség, hozzá nem értés?!
nezelodo
Na ugye, hogy okos döntés volt Szerbiával kivételt tenni a beutazási szabályok újragondolásakor. Egyébként is halált megvető bátorsággal jöttek mentek a jeles vezetőink szerte a világban, példamutatóan, szájmaszk és távolságtartás nélkül. Alighanem ők sem jutottak hozzá az arcmaszkhoz, különösen a járvány kezdetekor, hozzánk hasonlóan.
simmering73
Ezért jó ilyen vészterhes időkben táborozni. Csak menjetek minél többen.
Jozefina
@vacsi: cecilia asszonynak biztosan lesz rá megnyugtató (ha nem is igaz) válasza!!!?? Felelőtlenség ez az egész táborosdi, ráadásul behurcolni a határon túliakat!!!
nezelodo
@nezelodo: ma 07:30. Egy biztos, a világjárvány idején ez az eljárás nem a régi KÖJÁL által követett protokoll. Persze már ÁNTSZ, és a szervezeti felépítést is átszabták. Csak azt nem értem, hova lett a régi bevált színvonal, és szaktudás, mert a fenti eset inkább az amatörizmus kiváló példája. Még szerencse, hogy a lakosság még mindig sokkal fegyelmezettebb azoknál mint akiktől a példamutatást várnák.
ittott
rohadjon meg minden szervező, aki a nagy nemzeterősítés ürügyén ráknk hozza a bajt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.