Mindennap viszik az ebet kontrollra a támadás óta.

Egy kétéves pulit valaki nyílpuskával lőtte meg Tárnok egyik nyugodt, békés utcájában hétfő reggelre – és nem ő az első.

Reggel szoktam etetni a kutyákat, de Szakáll nem jött, hiába hívtam. Azt gondoltam, a meleg elől bujkál, de furcsálltam, hiszen ő szokott lenni az első az apja, Pocak előtt

– mondta István, akinek a gyermekei találták meg a meglőtt ebet az udvaron.

A fekete négylábú elnyúlva hevert, s fejéből egy nyílvessző állt ki, amely a bal szeme fölött alig két centivel, a koponyacsontot átütve fúródott a kutya fejébe, s a nyak közepéig hatolt az állatban.

Nyílpuskával próbáltak megölni egy kutyát Tárnokon

Azt hittük, hogy elpusztult, de ez a kutya egy csoda, nem ért létfontosságú szervet a nyílvessző

– mondta a férfi, a Blikknek.

A kiérkező járőrök jegyzőkönyvbe vették a történteket, s a nyilat is lefoglalták: az ugyanis nagy valószínűséggel célzottan lett a kutyára kilőve egy fegyvernek minősülő számszeríjból. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás állatkínzás miatt.

A gazdinak épp egy évvel ezelőtt megmérgezték a hét hónapos komondorát, és úgy tudja, más kutyáját is meglőtték a településen. 

István mindennap viszi az ebet kontrollra a támadás óta. Így, ha az állapota rosszabbra fordulna, azonnal tudnak segíteni az orvosok. Ha minden rendben megy, Szakáll gyógyulása akkor is eltarthat hónapokig.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.