Kilenc embert gyűjtöttek be a rendőrök.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint több tucat szolgálati autóval és rendőrrel indítottak akciót július 7-én kora reggel, hét címre mentek ki, ahonnan egy unokázós banda tagjait akarták begyűjteni.

Reggel 8-ra a Pest megyei és a budapesti rendőrök 9 embert – öt nőt és négy férfit – állítottak elő, hármukat tanúként, hatot gyanúsítottként hallgattak ki.

Unokázós bandára csaptak le a rendőrök a fővárosban és Pest megyében – videó

Fotó: police.hu

"A lakásokon megtartott kutatások alkalmával közel 7,2 millió forintot, valamint több, a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

Unokázós bandára csaptak le a rendőrök a fővárosban és Pest megyében – videó

Fotó: police.hu

A gyanú szerint a most felszámolt banda tagjai külföldön bujkáló „főnökeik” utasításait követték. A 38 éves, gödöllői B. Andrásra, a 39 éves, péceli B. Ottóra, valamint a 38 éves, péceli G. Istvánra a futár szerepe hárult. Ők voltak, akik az előzőleg külföldről kezdeményezett, közlekedési balesetre hivatkozó és pénzt vagy értékeket kicsaló telefonhívások után felkeresték az átvert időseket. Begyűjtötték tőlük több millió forintos megtakarításaikat, alkalmanként ékszereiket, a pénz nagy része a bandavezéreket illette, ám a küldöncök is megkapták belőle jussukat.

Unokázós bandára csaptak le a rendőrök a fővárosban és Pest megyében – videó

Fotó: police.hu

A nők, a 49 éves, budapesti illetőségű G. Erika, az 51 éves, szintén fővárosi N. Istvánné, valamint a 36 éves, gödöllői H. Renáta dolga a futárok által leszállított ékszerek értékesítése volt. Az eladásból befolyt pénzt hasonlóan osztották szét. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a bűncselekmény-sorozattal több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól.

Az őrizetbe vett hat gyanúsított szinte mindegyike panaszt tett a gyanúsítás ellen, és csak egyikük tett vallomást, ám a bűncselekmény elkövetését ő is tagadta"

 áll a rendőrségi közleményben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.