Vályi-Nagy István szerint borítékolhatóan lesz második szakasz, reméli, hogy nem a napokban felfedezett mezőkövesdi gócpont lenne ennek a második hullámnak az eleje.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója volt a vendég az ATV Egyenes beszéd című műsorának. 

Az infektológiai intézet vezetője inkább nem menne most külföldre nyaralni

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án.

Fotó, címlapi képMTI/Illyés Tibor

Mint elmondta, Magyarországon eltúlzottak voltak a hírek, kevés embert érintettek a kórházon belüli megbetegedések, az első hazai beteget pedig pont a felesége kezelte. A páciensnek komoly alapbetegségei voltak, ehhez képest a saját lábán távozott a kórházból.

A nyomás, ami ránk nehezedett, mély nyomokat hagyott bennünk

– mondta el a műsorban az orvos. Arra is kitért, hogy nehéz elhatárolni, hogy az első hullám végén járunk-e, vagy esetleg már a következő szakaszban. Azt is megjegyezte, hogy reméli, a napokban kiderült mezőkövesdi fertőzési góc még nem a második hullám elejét jelzi.

A főigazgató szerint szinte borítékolható, hogy lesz második szakasza a járványnak, de képtelenség megmondani, hogy mire kell számítani pontosan. 

Arra is kitért, hogy a koronavírusnak "meg se kottyan a kánikula", a meleg mindössze a cseppfertőzést lassíthatja le, az apró cseppek párologhatnak el.

Aki pedig még mindig elbagatellizálja a járvány súlyosságát, az nem látta, milyen súlyos betegek feküdtek az intenzíven

– szögezte le.

A tervezett nyári utazásokkal kapcsolatban a főigazgató azt tanácsolta, hogy ne menjenek az emberek tömegbe, tartsák egymástól a védőtávot, és hordjanak maszkot. A külföldi utazások helyett ő is inkább a belföldi utakat ajánlotta, mint mondta:

Én nem mennék külföldre.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
"Aki pedig még mindig elbagatellizálja a járvány súlyosságát, az nem látta, milyen súlyos betegek feküdtek az intenzíven"
No akkor sorold nekem...hány évesek voltak..és milyen alapbetegségekkel?.../ öregek...meg teljesen legyengült szervezetü középkorúak...esetleg!!!/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.