Egy kis magyar manufaktúrában fogyatékosok és megváltozott munkaképességű emberek készítik a prémiumcsokoládékat. Megnéztük, hogyan gyártják a habanero csilis vagy éppen a mogyorós-narancsos-étcsokis édességeket.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Döbbenetes a XXI.század Magyarországán, hogy egy autista, vagy enyhe Down szindrómás embert simán "le hülyézzenek"! Esetleg epolepszás, de gyógyszerrel karbantartva, amire ott az üzemben a többiek figyelnek. Tetszik, nem tetszik, de ezekben az emberekben több szeretet és empátia van,mint egyik másik "főokosunkba"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Shikari: Egy szalag melletti betanított munkás, aki ugyanazt a munkafázist csinálja nap, nap után, mennyivel kell többet tudjon a munkájáról? Nem alzheimeres dolgozók vannak ott. Egy autista az érdeklődésének megfelelő területen zseniális tud lenni. Sokan közülük jobban tűrik a monotóniát, mint az "ép dolgozók".
RonaGyuri
ezt a fityeszniyikeknek kellene fenntartani, mert azok tényleg nem tudnak számolni! =))
csak úgy....
@Shikari: nálad ,már a szellemi fogyatékosok is termelékenyebbek!
szerintem te sokkal hülyébb vagy mint ök és ezt naponta (itt) bizonyítod!
Giovanni Alba
@Shikari: Mondd, habzó szájú "barátom", melyik élelmiszer-előállító üzemegységnél tartottál legutóbb ellenőrzést? Melyik paradicsom (vagy uborka) útját követted nyomon? Konzervet ettél-e már?
csak úgy....
@Shikari: :) rajtad a kard sem fog,nem ám a betegség! te turul combon nevelkedtél...
Giovanni Alba
@Shikari: Figyelj, siki! Nem én vagyok a (gumi) csizmás haverod, ne tévedj el. Milyen ellenőrzést fogadsz el hitelesnek? Nem mellesleg, aki fogyatékos és/vagy megváltozott munkaképességű, az attól még nem hülye. Fel tudod fogni, hogy laza kis megjegyzéseddel hány embert sértettél vérig? Aki például cukorbetegség miatti érszűkületből kifolyólag elveszítette mindkét lábát, az testi fogyatékossága miatt megváltozott munkaképességű. Minden nehézség ellenére elvégzi azt a munkát, amit el tud végezni. Ezért tisztelet és elismerés illeti, nem pedig köpködés és gyalázás. Gondolkodj, mielőtt írsz.
tudode
De bizony a gyámügy szempontjából gond az, ha egy fogyatékos nem tud számolni, mert ha a jövedelme meghaladja az évi minimál-nyugdíj 12-szeresét, azaz 28,500 Ftx12 = 342.00 Ft-ot, akkor vagyonosnak számít, és a fele illetménye megilleti!
.
Meghatalmazást kell adnia ahhoz, hogy a saját szülője számára, aki egyben gondnoka is az utaló szerveknek, hogy lemond a jövedelme 50%-ról úgy, hogy a gondnoka, aki egyben Édesanyja is ossza be a 100%-os jövedelmét.
.
A többi maceráról nem is szólva, amit a hatóságok elvárnak még az Édesanyjától is, saját gyermeke magától való megvédését illetően.
.
Ez a macera 2011 óta van, mert ebben az országban mindenki csal, lop -- feltételezve --, hogy még a saját gyermekét is megröviditi az a szülő, aki időnként sokkal többet költ sérült gyermeke konfortérzete biztosítása céljából, megvonva a saját szájától a falatot!
csak úgy....
@Shikari: nekem ,egy enyhe értelmi fogyatékos fözhetne de nem enném meg pld. a te föztödet! te egy szutyok vagy.
szegfue
@Shikari: 10:37 Azért azt nem gondoltam, hogy képes vagy egy politika mentes cikknél is libsizni?! Egyébként helyes: egyél olyan termékeket, melyeket "normális" emberek készitenek, viszont legalább annyira "jóindulatuak", mint Te. Fogalmad sincs, hogy mi mindent csinálnak a szalag mellett dolgozó "értelmes" emberek?! Tudod "megviccelik" a leendő vásárlókat 1-1 szép léggyel, esetleg csótánnyal, amit beletesznek a termékbe... ez most nem vicc, én láttam... sőt, amikor a péknek az orra a nagy melegtől rá-, vagy belecseppen a tésztába... De hát aki az ilyent szereti, "megdöglik" érte!:)) Az értelmi fogyatékosok viszont hasonló "csinytevésen" nem gondolkodnak, ők a megszokott mozdulataikkal képesek mindig u.azt a müveletet pontosan végrehajtani.
Giovanni Alba
@Shikari: Azt is leírták, hogy egy tucatnyian már letették az édesipari termékgyártó vizsgát, és aki nem tudja kiszámolni, mennyi víz kell a 10%-os oldathoz, annak bejelölik az edényt, eddig kell tölteni. Szóval nem hülyék. Nehézségekkel küzdenek, de több emberi tartás van bennük, mint sokakban, akikkel nap mint nap összefutok különböző kommentfalakon.
csak úgy....
@Shikari: érdekes,hogy sokaknak az olvasatukban te is hülyének tünsz és nem csak a megrögzött libsiknek! :)
"A nagy elfogadásban és egyenlősdiben én húzok egy határt!":) na ne mond!? ezért nem jársz melózni mert az a határon kívülre esik töled!?
"Van amit tolerálok, hogy bárki csinálhatja és van amit nem." :) hmmm...
ezzel már megint mi a .zart akartál mondani? csak nem a volt venezuelai nagykövetre célzol?
Nessy
Döbbenetes a XXI.század Magyarországán, hogy egy autista, vagy enyhe Down szindrómás embert simán "le hülyézzenek"! Esetleg epolepszás, de gyógyszerrel karbantartva, amire ott az üzemben a többiek figyelnek. Tetszik, nem tetszik, de ezekben az emberekben több szeretet és empátia van,mint egyik másik "főokosunkba"!
szegfue
@Shikari: 13:34 Most őszintén, a lelked mélyéből mond meg, hogy egyáltalán Te kit találsz egyáltalán "elfogadhatónak és egyenlőnek" Veled... ugy általában milyen embert? Az a gyanum -- az eddigi hsz-id alapján --, hogy ez az ember még nem született meg erre a földre.
csak úgy....
@szegfue: a lelke mélyéböl? @Shikari: szerint, aki nem tenyészt turult a kertjében az nem is magyar és ki kell löni vagy deportálni.
csak úgy....
@Shikari: ez egy jó példa ! nejed is akkor hagyott ott, mikor kiderült rólad,hogy totálisan hibbant vagy ,-lövetett volna közéd? azzal túlkompenzálta vóna a dolgot...
gyogyi vagy te tibi!
Gyütt Mönt
@Shikari: Nem a társadalom követeli meg, hogy dolgozzon, hanem a sanyarú anyagi helyzete. Lyukas a szoc háló.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: fordítom neki shikarira ! szóval, még egy bolod is tudja,hogy reggel föl kell kelni,mosakodni ,öltözködni és az után dolgozni menni,persze te nem vagy bolond,hogy dolgozni járj,mert oda csak a bolondok..
neked elég a fidesztöl a csurran-csaeppen,mert te nem vagy bolond..
Giovanni Alba
@Gyütt Mönt: Egy pillanat, csak egyetlen megjegyzés, illetve inkább kérdés : ki is mondta nem is oly rég, hogy nincsen ingyenebéd, meg hogy munkaalapú társadalom kell, nem segélyeket kell osztani, hanem munkát adni? siki most lehülyézte a vezénylő tábornokot? (bocs, az egy kérdésből kettő lett, maradhat? hoppá, ez már három)
csak úgy....
@Shikari: látom te résen vagy! te nem potyogsz át a rengeteg lyukakon,-
rokkantnyugdijas létedre ,élsz mint marci hevesen...csak a szart kell megszokni a nyelveden és nem szabad gondolkodni! te ,még a don kanyarból is haza találtál vóna a tehetségeddel..
Giovanni Alba
@csak úgy...: Egy lyukas vödörrel. Ismerős a történet, csak nem tudtam eddig, hogy a barátunkról van szó. De sejtettem.
Gyütt Mönt
@Shikari: rés valóban midig volt, de mostanában igen erősen tágul.
csak úgy....
@Giovanni Alba: ha svejkre gondoltál ,akkor azt kikérem neki a nevében!
ha más lyukas vedresre ...,azt majd az után kérem ki az ö nevében neki!
tibi csak 1 van !
Nessy
@Gyütt Mönt: Ez már nem rés! Ez már akkora luk, hogy csak a szélén van némi háló maradék!
csak úgy....
@Shikari: ha a "fogyik" sem dolgoznának,mint te? talán ök bizonyítani szeretnék és tudják is ,hogy nem annyira "fogyik" mint pld. te! hát nem tudom tibim...,te fogyibb lehetsz egy "fogyinál" !
Clavigo
@Shikari: Ők fogyatékosok,,,, ( ahogy írtad ),,, Te meg egy szellemi-agyi rokkant vagy.Hatalmas különbség,,és nem a te javadra,,lápi móc.
namihami
Ennek a nőnek ismeretlenül is csak a legnagyobb tiszteletem melletti kézcsókomat szeretném küldeni. A dolgozóknak pedig (nem csak) annyit, hogy nagyon jó és főleg biztos munkát és munkahelyet kivánok.
szegfue
@Shikari: 17:23 Igyekszem urinő maradni, de menjél a jó büdös francba!!! "A fogyik pedig kapnak ellátást tehát nem kötelező dolgozniuk." irod... Hát tudod éljél meg Te ennyiből még akkor is, ha a szüleidnél élsz! Ha képes a fogyatékos kiszolgálni magát, akkor havi 20.582 Ft-ot, ha állandó felügyeletre szorul, akkor 25.825 Ft támogatást kap. Tudod mit én befejeztem a Veled való beszélgetést... nem is vagy ember, pusztán egy földre mászott egyed... egy rohadtul könyörtelen, érzéketlen, egoista senki, aki meg sem érdemli, hogy éljen egy emberi közösségben. Pedig én próbáltalak megérteni, de ugy látszik, nekem ez nem megy... ugyhogy nem is kivánom, hogy éljél tovább boldogan. De vigyázz, amikor már öreg leszel és hülye, akkor kellene majd a segitség, de nem lesz kihez fordulnod... már azt sem hiszem, hogy egyáltalán szeret Téged valaki is... semmit sem érdemelsz a sorstól. Felesleges válaszolnod, számomra Te már nem létezel...
Clavigo
@Shikari: A mutterod a " fogyi " ,,aki egy ilyen selejtet a világra szart,,mint amilyen te vagy.
Clavigo
@Shikari: Szolgálatba helyezted magadat,,szarosnyelvű ?
görbetükör
A működésük több mint a fele uniós segítséggel jött létre.
No comment.
görbetükör
@Shikari: A vakra, a sántára mit mondasz?
És az érzelmi fogyatékosra?
Én azt, hogy semmi ember, mint te!
görbetükör
Az illibsik a beteg embert lehülyézik, a pedofil meg megdicsőül. :(
görbetükör
@Shikari: Pontosan ezt mondod minden betegre. No comment.
csak úgy....
@Shikari: azok közül sem mind,viszont te biztosan!
Clavigo
@Shikari: Itt vagy Gyagyás ?Hiányoltalak.
Clavigo
@Shikari: Rád mit lehetne mondani,,agyirokkant ?
görbetükör
@Shikari: Beteg.
Te viszont egy igazi illibsi vagy, igazi magyar keresztény kultúrával. Egész itteni szerepléseddel, mondandóddal, véleményeddel, egyéniségeddel.
görbetükör
@Shikari: "Tiszta és nagy dolgokhoz csak tiszta és egyenes úton lehet eljutni." (Tamási Áron)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.