Többen hazautaztak megfigyelésre a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborából, mert egy magyar és egy szerb koronavírus-fertőzött táborozóval érintkeztek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Megjelent a koronavírus a Rákóczi Szövetség táborában, többen hazautaztak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A közlemény szerint

a 250 résztvevős táborban két koronavírusos beteget azonosítottak, őket a budapesti Szent László kórházba szállították.

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást: a fertőzöttekkel szorosan érintkezőket elkülönítették, majd húsz délvidékit busszal hazaszállítottak, 27 magyarnak pedig otthoni megfigyelést írtak elő – tudatták.

Azon további táborozókat és a személyzet tagjai közül azokat, akiknél felmerül a szoros kontaktus a fertőzöttekkel, szintén otthonukban figyelik meg

- tették hozzá.

Az eset miatt felhívták a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és kiemelten fontos a szabályok betartása a fertőzés terjedésének megakadályozásáért. Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, a fertőzésgyanúsakat elkülönítsék – írta az NNK.

A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolások Tábora hétfőn kezdődött és vasárnapig tart. A táborozók az anyaországból, a Felvidékről, Erdélyből és a Délvidékről érkeztek, Kárpátaljáról a járványhelyzet miatt csak felnőttek vesznek részt a programokon.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez egy bátor vírus. Ez még nem tudja, kikbe kötött bele.
És a hülye táborlakók zöme pedig fertőződjön tovább. Van még Fidesz-funkci, akik hiányától nem fog a nép a kardjába dőlni. A baj az, hogy nemcsak a saját nyájában terjeszti a kórt. Az még hasznos is lenne.
A környező országok bérmagyarjai mind fertőzöttek, de ezeknek a f@sz rákóczisoknak mégis ide kellett hozni a csordát. Nehogy már mi véletlenül kimaradjunk a határontúliak áldásából. Biztos az volt a cél, hogy ne csak mindig mi adjunk neki. Egyszer végre mi is kapjunk valamit tőlük. Hááát, most kaptunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
a nemzeti nacionalizmus építése nem áll le vírusveszélyesetén sem,
Rockxy
virus megjelent, többen hazautaztak?
és kevesebben?
ottmarattak?
Pálinkás Pál
Ez röhejes...ha valóban "veszélyes" a vírus...,akkor egy fertőzött közösségből bárki csak úgy hazautazhat??? Ugye mindenki látja hogy ez mekkora blődség!!!... bezzeg az idősotthonokat egyből karanténba zárták...csak nem ők is tudják ,hogy az idősökön,krónikus betegeken kívül senkire nem veszélyes???
nezelodo
Ez a vírus sajnos még nem sorolt be a NER nyájba! Ha oda tartozna, megtorpant volna a határon, mivel Orbán kijelentette, vége a járványnak! Ha meg bizonytalan, hogy szót fogad-e a ragály, miért kellett külön engedélyt adni a szerb határon az előírások betartásának felfüggesztésére? Na ilyen komoly és szakszerű a mi államilag vezérelt járványügyünk!
namihami
@MaryOE78: Csak kérdezném, hogy az asszony maradhat vagy ezokból mennie kell? És, ki közli vele, hogy fel is út-le is út?
Én biztos nem...de ha vállaljátok, akkor talán szó lehet róla. Csak a hölgy tarifáját kéretik előre közölni, pusztán az utólagos reklamáció elkerülése végett. Nehogy két szék szituáció legyen a dolog vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.