Ötmilliárd forintot vesztett Hódmezővásárhely azzal, hogy Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester miatt meghiúsult a tudásközpont és könyvtár építése – jelentette ki Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő csütörtökön az alföldi városban.

Fidesz: milliárdokat vesztett Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter miatt
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a fejlesztés elmaradása nagyon jó példája annak, "hova vezet a politikai cirkuszolás".

Márki-Zay Péter "nem a várost akarja építeni, hanem saját politikai karrierjét", "elsősorban az foglalkoztatja, az ellenzéki tülekedésben hogyan tudja előrenyomni magát a pályán"

- mondta.

A képviselő emlékeztetett: a korábbi városvezetés 2017 májusában állapodott meg a kormánnyal a Modern városok program keretében az új könyvtár és tudásközpont építésének csaknem ötmilliárd forintos támogatásáról. A lakossági igényeknek megfelelően négy alkalmas, belvárosi helyszínt is kiválasztottak, majd nemzetközi tervpályázatot írtak ki, amely 2018 tavaszán eredményesen le is zárult.

Márki-Zay Péternek az időközi választáson egyik kampányígérete volt, a könyvtár nem a tervezett Kossuth téri helyszínen valósul meg, 2018 őszén pedig egy internetes szavazást követően egy másik belvárosi telket választottak. Ezt követően több mint egy évig nem történt semmi, az idei év elején pedig a polgármester bejelentette, mégsem ott, hanem egy a központtól távolabb eső helyszínen építenék meg a könyvtárat, így a nulláról újra kell kezdeni a tervezési folyamatot.

A kormány miután a beruházás megkezdése éveket tolódott, és az önkormányzat a megállapodás újabb módosítását kérte, nem engedélyezte a támogatási okirat meghosszabbítását.

A városnak vissza kell fizetnie a korábban folyósított támogatásokat

- tudatta a képviselő.

Cseri Tamás kitért arra is, hogy egy mélygarázs kialakítása is a projekt része volt, amely megoldotta volna a belváros parkolási problémáját.

A politikus hangsúlyozta, miután az önkormányzat megszegte a szerződéseket, és nem indította el a beruházásokat, más, a Modern városok program keretében tervezett projekt – így a külterületi kerékpárút-hálózat több mint 100 kilométeres meghosszabbítása, több iskola bővítése – is veszélybe került.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen,orbán tobzódó módon bünteti a bűnös nagyvásosokat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Ejtőernyős műkatolikus idegen,hazátlan senki.
Gyütt Mönt
@fergeteg: ezt bizonyára Kaleta Gáborról írtad, nem ehhez a témához tartozik.
ómió
Vásárhely "eldöntötte", kire/mire van nagyobb szüksége!
Clavigo
@fergeteg: @ómió: A Kaleta -_témához ,,ha lennétek szíves hozzászólni... ,,mint igaz keresztyények.,szarosnyelvű trollok.
Nessy
Miután pártunk és kormányunk erősen betart az ellenzéki önkormányzatoknak, ilyen cikkek a jövőben naponta fognak megjelenni! Elsősorban a fővárosról! "Pénz nincs, tessenek beruházni duplán!"
ómió
@Clavigo: A magad nyelvét ne dörgöld belénk, bolsi tetüfi! Kérdezd meg Soros gazdátokat, hogy a "nemi aberrációs bíróság-érzékenyítést" nem vitték- e túlzásba a csicskái! A "prájdotokon" meg majd fokozzátok a pedofilgyártást! Hogy lehessen mit a "Zorbánra" meg a "keresztényekre" hazudnia a mocsokbolsi szarkupac fajtátoknak!
SystemError
Miniszterelnök jelölt lett. El is indult a fidesses szarfolyam. ..
@ómió: Kis prosti srác, neked is ott a tróger propaganda listádon a téma mi?
RonaGyuri
igen,orbán tobzódó módon bünteti a bűnös nagyvásosokat! =))
Nyírfa
Júdáspénz lett volna. Különös tekintettel arra, hogy a fidesz tudásközpontjai kb. annyit érnek, mint a laposföld-elméletek.
Jozefina
Márki-Z a választói érdekében dolgozik és nem a saját zsebére, mint a fideszes csürhe!!! Ez fáj nekik, hogy nem tudnak annyit lopni!!!??
SystemError
Márki-Z a statisztikák alapján a legszélesebb politikai spektrumban integráló személyiség, aki egyben a legnépszerűbb ellenzéki jelölt is.. Ez több gyógyszert jelent mostantól Viktornak és több izgalmat. Nekem nem ő a jelöltem, de stratégiailag az egyetlen, aki nyerhet az alábbi lista alapján. Ő viszont nagy eséllyel viheti jó irányba a dolgot..

hvg.hu/itthon/20200312_MarkiZay_Karacsony_es_Donath_Anna_a_legnepszerubb_ellenzeki_politikusok
nezelodo
M.Z. P. egyike azoknak, akik megvalósították a disznóól takarítást, amit egyszer külföldről hazaüzenve ígért meg Orbán. Nehezen nyelik le a fiuk, hogy egyre több helyen megtörténik ez, és lapátolják vissza rájuk a ganét...
H.vásárhelyen is szívesebben látnák a Rapcsák idejében ügyködő L.- D.r.t.v.cs féle NER telekspekulánsokat, és hasonlókat.
Clavigo
@ómió: Kicsit mintha meg lennél zavarodva...gyagyás..
SystemError
@Clavigo: 13:23 Túl sok a céges kokó. Szerintem ez már kontraproduktív. Nem is értem ezeknek a főnökét...
ómió
@Clavigo: Ezt tükörbe nézve konstatáltad és egyből ideírtad? "Ögyes"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.