A hivatalos indoklás szerint a koronavírus miatt lett drágább az építkezés.

6 milliárd forinttal drágult az új Néprajzi Múzeum – természetesen Mészáros Lőrinc köre végzi a munkát

6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költségei, írja az Átlátszó.

A lap szerint a drágulásból 1,7 milliárd forintot a „műszaki tartalom bővülése” magyaráz, 4,4 milliárd forint pedig olyan egyéb építési munkákra kell, amelyek nem szerepeltek a szerződésben, és amelyeknek más ajánlattevőtől való beszerzése nem megvalósítható.

A kivitelező indoklása szerint a koronavírus-járvány teremtette vis maior helyzet a felelős a drágulásért. A Néprajzi Múzeum építésével a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, korábban a Puskás Aréna környékét fejlesztő, és a Közszolgálati Egyetem műemlék épületét felújító ZÁÉV Építőipari Zrt.-t és a Magyar Építő Zrt.-t bízta meg, az előkészítő földmunkákat pedig Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végezte 2,5 milliárd forintért.

Forrás: 24/Átlátszó

Kép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És egyetlen efftársi versenytárs se volt? Ja, hogy itt lopni nem lehetett!!
namihami
@ómió: Ahogy ezt az Úszó VB (IS) oly szemléletesen illusztrálta már...Ott se lehetett, de azért csak sikerült. Kemény munkával és jó összeköttetésekkel.
ómió
@namihami: Sikerült ráhazudnotok? Brávó! És akkor még Athina se kellett hozzá! Még nagyobb brávó!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mire kellenek/épülnek a múzeumi terek

az egy dolog, hogy ártunk és qurmányunk a Városligetbe száműzi azokat a múzeumokat, amik így vagy úgy útjukban van, de mégis mit építenek???

Talán egy hónapja jött a hír, hogy Lolo ismét árat emelt: Itt is most is! „6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költségei”. Az indoklás is igen jól sikerült, hisz
egyfelől a „műszaki tartalom bővülése” és a „egyéb építési munkákra kell, amelyek nem szerepeltek a szerződésben” meglehetősen pikáns főleg így együtt,
azonban az igazi gyöngyszem: „a koronavírus-járvány teremtette vis maior helyzet a felelős a drágulásért”!!! =))
Mostanra kiderült, hogy az új Néprajzi Múzeum kiállítótereinek összterület alig lesz több, mint az épület 10%-a!! Nem nem raktárak és irodák, mert arra sőt ideiglenes kiállítási területre is még a 2019 májusában átadott Szabolcs utcai OMRRK (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ) területén újabb területeket kapnak!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.