Ezt nyilatkozta a miniszter.

Fontos figyelmeztetést adott Kásler Miklós a koronavírussal kapcsolatban  – erre figyeljünk most nagyon

A koronavírus-fertőzések megelőzésére ma is oda kell figyelni, hiszen a szomszédos országokban ismét több a megbetegedés – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Kásler Miklós a Szent Imre kórház Köszönet a hősöknek! címmel tartott ünnepségén azt mondta: a járványt még mindig komolyan kell venni, megfelelő gyógyszer és terápia nélkül "most is csak azzal rendelkezünk, amivel eddig": a járványügyi intézkedésekkel, a magyar egészségügy helytállásával, a Semmelweis Ignáctól megörökölt lelkiismeretességgel, a nemzeti fegyelemmel, összetartással, szolidaritással és "józan ésszel".

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország időben és határozott intézkedésekkel reagált a járvány megelőzésére. A járványügyi védekezés során a legrosszabb forgatókönyvre készültek, és az, hogy a járvány nem így alakult, a gyors intézkedéseknek volt köszönhető – mondta.

A miniszter az ünnepségen megköszönte az egészségügyi dolgozók helytállását.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes beszédében azt mondta, a magyar egészségügyi dolgozók olyan helyzetben álltak helyt, amelyre az egész világon senki nem volt felkészülve.

Mint mondta, az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülése jelentősen javult a járvány alatt, és bízik abban, hogy ez így is marad, hiszen a kezdetektől érezhető volt az emberek hálája.

Hozzátette: az ország kórházait járva úgy látta, a dolgozók mindenütt óriási odaadással és lelkesedéssel végezték munkájukat, sokszor a saját életüket is kockára téve.

Forrás/Kép: MTI/Mathé Zoltán

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
" a magyar egészségügyi dolgozók olyan helyzetben álltak helyt, amelyre az egész világon senki nem volt felkészülve."

'Oszt kaptak érte a szemük alá...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Már akkor ezt mondtuk, mielőtt ez a hülye Orbán megnyittatta a határokat. És most a fideszbarmok úgy ünneplik, mintha az aranycsinálást fedezte volna fel.
Nessy
@namihami: Mindent a turizmusért! Az hogy a körülöttünk lévő országokban ismét erősödött a járvány, az most nem számít!
ómió
Pedig az efftársak már eldobtak sarlót-kalapácsot! Az eszükről nem is szólva!
Nessy
@ómió: Gondolod, hogy majd a tűzijáték alatt a sok ezer ember távolságot tart, és maszkot visel??? Meg a három napos látványosságok idején? Meg úgy egyébként is nyitva a határ, miközben a szomszédunkban újból berobban a járvány. Ki is dobta el az eszét???
ómió
@Nessy: A távolságtartást, ahogy eddig betartotta, ezután is megteheti! Ott is! Nálunk, hál' Isten, még nem robbant be! De, ha úgy lenne - figyelik(!) - majd - ahogy eddig - tesznek ellene! Ti meg - ha lehet - majd annak keresztbe! Ahogy szoktatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.