Folytatódik az aláírásgyűjtés.

Folytatódik a kampány Székelyföld autonómiájáért – így segíthet Ön

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése – hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Varga Judit azt írta: az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás – többi között – a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.

Így – mint fogalmazott – "a koronavírus-járvány miatt ellhetetlenül aláírási folyamat" a kiesett idővel meghosszabbodik.

Varga Judit kiemelte: a példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár támogatását élvezi a kezdeményezés. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, mely szerint a tagállamok negyedében meghatározott számú aláírást kell elérni.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és egy év alatt egymillió szignónak kellett összegyűlnie legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csak három uniós ország – Magyarország, Románia és Szlovákia – tudta felmutatni a jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.

Az Európai Parlament csütörtökön jóváhagyta az európai polgári kezdeményezésekhez szükséges aláírások összegyűjtésére és ellenőrzésére vonatkozó határidők visszamenőleges meghosszabbítását célzó európai bizottsági javaslatot. Az új szabályok szerint a koronavírus-járványra tekintettel hat hónappal hosszabbítják meg az aláírások eredeti gyűjtési időszakát azon kezdeményezéseknél, amelyek esetében az 2020. március 11-én már folyamatban volt.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Nem tök mindegy? Ha autonóm lesz, akkor is a Mo.-on élő magyar emberek adóját fogja orbán talicskával hordani hozzájuk. Eddig is mevoltak, ezután is meglesznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
@Mirabilis: Minden határon túli magyart egy kalap alá veszel... ez a szegénység... Az orbángyűlöletben egyetértünk, de ezzel kapcsolatban kevéssé...
Mirabilis
@Szeparepa2: Te hülye: "akikről irkálsz, azok azok az erdélyi magyarok" a székelyek is Erdélyhez tartoznak. Nézzél utána a wikin, - de anélkül is kéne tudnod - mielőtt hülyeségeket írsz agyfaszú .
Mirabilis
@Szeparepa2: " Szerintem te nem tudod hol van Székelyföld. " írtad, te agyament hülye. Te nem tudod hol van székelyföld. Ennyire hülye vagy, hogy nem tudod Erdélyhez tartozik? Na az ilyen műveletlen faszokból áll az orbánhívők tábora.
legott
Iszlám szimbólumok - ennyire tellett a székhely geciknek, amikor kitalálták a primitív zászlójukat.

Hogy mered levenni az EU-s zászlót, ahová tartozunk, és kitenni a székely pogány zászlót, akik nem tartoznak hozzánk?
A székelyek magyarák mondják magukat. Orbán meg kipcsaknak mond minket.

Tűzzük ki a kipcsak zászlót, az Eu-s jhelytt..

Elbaszott egy világ ez a kimondottan rossz emberek miatt, akik ráadásul azt hiszik, hogy végül a mennyországba jutnak.
Nemzetpusztító-sorozat-tömeggyilkosok komolyan azt hiszik, hogy végül a mennyországba jutnak...
Van ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy az emberiség beteg?

Sátán köztünk jár - ördögök képében. (Ez merész kijelentés, de az van, hogy én a látszat ellenére nagyon kemény őskeresztény vagyok, és mindent tudok Istenről. Te meg semmit nem tudsz Istenről. Tévedek? Akkor írj valamit istenről...
Szerintem sem tudsz semi használhatót.)
legott
A faszom sem segít nekik. Ha szembejössz velem, geci álmagyar székely, leütlek.
Még csak rám se nézz, mert ha rám mersz nézni, darabokra szedlek - a KURVA ANYÁD, AKI A VILÁGRASZART EGY OLYAN MOCSKOT, MINT TE !!
legott
Fogytok, gecik. Még pár tíz év és a viharban sem lesztek !!!
Én egy román magyar gecit ismerek, aki három magyar családot tett tönkre, átverve magyar nőket, cserben hagyva a saját gyerekeit.
Nem vagy elfelejtve. Tudom ki vagy. Levadászlak,székely román geci!

Még nem léptem át a román határt eddig - annyira nem érdekelnek a magyarul beszélő román székely cigányok,
De ha egyszer átlépem, a medvetámadást csak babazsúrnak tartod majd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 8., 12:50
Magyar lányt szeret Schumacher fia
Itthon - 2020. August 8., 12:39
Kezdődik a parlagfűszezon
Itthon - 2020. August 8., 12:25
Elbambult az M0-ás autópályán egy sofőr