A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal a 2018-ban és 2019-ben az európai ügyészséghez csatlakozás kapcsán gyűjtött aláírások miatt bírságolta meg a független országgyűlési képviselőt.

A Magyar Hang cikke szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jogsértőnek minősítette azt, ahogyan Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még 2018-ban és 2019-ben az európai ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtött aláírásokat.

Egymillióra büntették Hadházyt – szerinte politikailag motivált a döntés és az időzítése

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A hatóságot vezető Péterfalvi Attila által aláírt dokumentum szerint 

jogalap nélkül gyűjtötte kapcsolattartási célból az érintettek személyes adatait.

Emellett 

nem nyújtott megfelelő tájékoztatást az adatkezelés valamennyi lényeges körülményéről,

amivel megsértette az általános adatvédelmi rendeletet.

Hadházyt arra kötelezte a hatóság, hogy 30 napon belül semmisítse meg az összes begyűjtött adatot, emellett pedig fizessen egymillió forintnyi büntetést.

A politikus nem ért egyet a döntéssel, ami ellen bíróságon fog jogorvoslattal élni. Szerinte ugyanis a NAIH eljárása, illetve magának a határozatnak az időzítése politikailag motivált. 

A cél, hogy az ellenzék kezében ne legyen hatékony kommunikációs eszköz, illetve a kormánypropaganda azt harsoghassa, hogy a képviselő törvényt sértett. A határozat maga az európai adatvédelmi rendelet (GDPR) szándékos félreértelmezésén alapul. A kapcsolattartási adatokat a magyar polgárok önként adták meg: saját kezűleg írták a gyűjtőívekre, ha akarták

– közölte Hadházy.

Az európai ügyészséghez való csatlakozáshoz végül a várt és elérni remélt egymillió aláírás helyett 680 ezer jött össze csak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mennyivel könnyebb becsületesen élni mint becstelenül. Örülök, hogy Ákos ezt tudja , érti ,és éli. Köszönöm neki a példamutatást. Ja: és az adataimat csak használja nyugodtan, önként adtam meg. Amikor a Bem térre hívott minket, kimondottan azzal a céllal mentem el, hogy aláírjam az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.
Péterfalvi Attiláról pedig vagy jót vagy semmit. Úgyhogy maradok a semminél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Most sivalka jön, vagy efftársi kalapozás?
Nessy
@Nyírfa: Csatlakozom! A fidesz előtt is az volt számára aggályos, ami az akkori kormánynak! Mára csak felettest váltott. A mentalitás maradt!
És a Kubatov lista! Meg amikor a kormánytól kapok szerelmetes levelet e mailba, pedig nem adtam meg a nekik a címemet! Majd ebből kifizetik Kaleta helyett a büntetését?
Nyírfa
@Nessy: A fideszt már annyiszor kellett volna megbüntetni, hogy a gatyájuk ráment volna, ha megtörténik. Igaz, közpénzt égettek volna akkor is, mert számukra a mi pénzünk az ő pénzük. Miután abszolút a pénzre fókuszálnak - s annak elvonásával próbálnak meg tönkre tenni magánszemélyektől a fővárosig embereket, intézményeket -, egyértelmű, hogy rettegnek az Európai Ügyészségtől az EU most készülő költségvetéséig terjedően mindentől, ami veszélyeztetheti a politikai-vagyoni helyzetüket. Joggal, ugyanis a bumeráng megkezdte a visszafelé utat.
colibri
Szégyelje magát Péterfalvi Attila. Remélem kamatostól visszakapja a sorstól azt a sok "jót", amit másoknak adott!!!
Gyütt Mönt
Ejnye, hát a Kubatov listás adatgyűjtés is megérne egy misét.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: no de a gabi az fideszes! ugyan má...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.