A Blikk utánajárt a tragédia részleteinek.

Újabb részletek a fideszes képviselő haláláról: a polgármester autójával karambolozott, aki nem érzi magát felelősnek

Tragikus balesetben vesztette életét Koncz Ferenc (†60) fideszes országgyűlési képviselő. A politikus egy endurómotorral a legyesbényei polgármester, Lengyelné Bús Zita autójával ütközött tegnap reggel Bekecs belterületén. A rendőrség közlése szerint a polgármester az autójával éppen megfordulni készült, ekkor rohant bele motorjával a képviselő.

A polgármester férjének elmondása szerint a képviselő meglehetősen gyors tempóban érkezett, ez is az egyik oka lehetett a szörnyű esetnek.

Szerintünk jóval a megengedett sebességhatár felett, nagyjából 80 kilométer/órával mehetett a motoros. Ráadásul ki tudta volna kerülni a feleségem autóját, olyan nagy hely volt mellette

– mondta a férj, aki szerint a felesége nem érzi felelősnek magát a balesetért, mivel semmit sem lehetett látni a motorosból.

– Egy enyhe kanyarból jött, egy kisbuszt előzött, majd visszasorolt, miközben a feleségem fordult le az útról

– magyarázta.

Ami még inkább tragikussá teszi az esetet, hogy a szerencsétlen baleset résztvevői jól ismerték korábbról egymást, Legyesbénye ugyanis Koncz Ferenc választókerületéhez tartozik, így rendszeresen találkozott a képviselő és a polgármester. Két hete például nem messze a baleset helyszínétől adtak át közösen egy új felújított útszakaszt, egymás mellett álltak az útavatás alatt.

Koncz Ferenc haláláról Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a Facebook-oldalán.

„Drága barátom, Isten veled”

– írta egy régebbi közös képükhöz. Nemcsak a Fidesz, hanem az ellenzéki pártok is kifejezték részvétüket a képviselő tragédiája miatt.

A képviselő legesélyesebb kihívója két évvel ezelőtt Bíró László jobbikos politikus volt, aki a Blikknek azt nyilatkozta, megtörve áll a történtek előtt.

– Koncz Ferenc elsősorban édesapa, másodsorban pedagógus volt, rengetegen tisztelték és szerették. Részvétemet nyilvánítom a családnak és az ismerősöknek, mindenkinek, aki szerette

– mondta a tragédiáról szóló hírtől meggyötörten Bíró.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@advocat: A szerkesztőség seggét kellene szétrugni, hogy ilyen alpári megnilvánulásokat leközölnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
most az lesz a hibás, akit kevésbé szeret a fidesz...
kisvakond
"Szerintünk" az úr aki valszeg ott sem volt, beépített sebesség mérővel rendelkezik...
advocat
@liwidi: Egy ember meghalt! Mindegy milyen párti volt! Te baromállat! Ekkora eszed van. Csak a dugás? Szégyeld magad! De nagyon! És még finom voltam.
silber13
@advocat: A szerkesztőség seggét kellene szétrugni, hogy ilyen alpári megnilvánulásokat leközölnek!
Giovanni Alba
@silber13: Nem az első, és attól tartok nem is az utolsó ilyen eset. Mélyen felháborító kegyeletsértés. A múltkor az adminoknak címeztem ilyen témában egy hozzászólást. A tihanyi visszhang legalább válaszolt volna.
namihami
@jesz: Tévedsz. A végére kiderül majd, hogy az egyetlen vétkes a kisbusz vezetője volt. Az az egyetlen, aki nem fideszes. Akkor csak ő lehetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.