Elég durva lehet a helyzet.

Népszava: teljes kudarcot vallhat az M3-as metró felújítása

Már tavaly novemberben egyértelmű volt, hogy a hármas metró felújítása során a vágányépítés nem fejezhető be az eredeti szerződés szerint, így az erre vonatkozó megállapodást módosítani kell. Az alagútfelújítást végző Swietelsky Vasúttechnika Kft. márciusban küldte el javaslatát, amely a korábbiakhoz képest 17-18 milliárd forinttal magasabb összeget tartalmaz – írja a Népszava.

A BKV 2017 szeptemberében kötött szerződést a Swietelsky Vasúttechnikai Kft.-vel, amely akkor 47,8 milliárd forintért vállalta a munkát. A lap cikke szerint a BKV számított rá, hogy a cég többletköltségeket kíván elszámolni a késés miatt, de ilyen magas összegre nem számítottak. A BKV megpróbálta lefaragni ezt az összeget, még a 8 állomás akadálymentesítésére félretett 5,6 milliárd forintot is felajánlották a folytatásért cserébe, sőt a hírek szerint akár 8 milliárdig is elmentek volna, a fennmaradó további 10 milliárdos különbözetet azonban indokolatlannak tartják, de az osztrák anyavállalat nem enged.

A Népszava emlékeztet, a felújítás ütemtervét a déli szakasz állomásainak kivitelezése során szükségessé vált azbesztmenetesítés, valamint a szerződéskötés után megrendelt kiegészítő munkák – mint például a felvonók beépítése – miatt kellett módosítani. A lap úgy tudja, a BKV alternatív megoldásokat keres, állítólag ezek között az is szerepel, hogy a középső szakasznak nem mindegyik állomását újítják fel.

Forrás: 24 via Népszava

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@rokker33: Azért ne feledd, hogy a 4-es metróban az akkori Fidesz kormány közreműködése nem elhanyagolható! a 3-as metró felújítása Tarlósnak sem volt kis falat. A felújított (ócska lefutott szerelvények sikeres eladása a nekünk a Putyin barát Viktornak is köszönhető) metró vétele, drágább volt mint egy új - klímás - vásárlása! Ehhez mit szólsz. Okos véleményedet várva...
advocat
@MaryIU81: Ha egy vállalkozó szellemű megdugná???
rokker33
@advocat: Demszki szerintem be sem akarta fejezni soha! Sok pénz eltűnt a 4es metró építése közben és akkor még a fidesz nem szólhatott bele semmibe!Tarlós nem csak a fidesznek és Orbánnak köszönheti hogy befejeződött hanem magának is!Ha mindig Demszki lenne a mai napig nem épül meg a 4 és metró és a 3-as sem újul meg és teljesen mindegy hogy használt vagy új szerelvény került beépítésre legalább történt valami 9 év alatt!
rokker33
@advocat: Ja és 20 évig volt Főpolgármestere Budapestnek mégsem tudott semmit letenni az asztalra!!
RonaGyuri
@kisvakond: az! ezért like-olja az ócska fityesznyik propagandistákat! =))
Lepényleső
Itt ennyit ér egy megállapodás? Szárt se? Aki aláírta akkor annak annyi is az értéke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.