Korábban már a román elnöknek is írt.

Áder Jánosnak betelt a pohár: kemény hangvételű levelet írt Brüsszelnek

Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz címzett levele után Áder János Brüsszelhez fordult a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt.

Az államfő levelében emlékeztette Ursula von der Leyent, korábban azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnöktől, hogy vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

Ahogy arra Áder János rámutat, a szennyezés legfőbb oka, hogy a lakosság a folyók árterébe rakja le a hulladékát.

Az elnököknek címzett levelekből az is kiderül, hogy a Tiszán idén eddig 2258 köbméternyi szilárd hulladék érkezett. Június 13. óta a Tiszából 938 köbméter vegyes uszadékot szedtek ki, míg a Szamosból 846 köbmétert, és a hulladékmentesítést már a gépek sem bírják.

(Ez is érdekelheti: Brutális mennyiségű szemét úszik a Tiszán)

Áder János ezúttal is hangsúlyozta, a korábbi ígéretek ellenére az elmúlt időszak áradásai ismét nagy mennyiségű hulladékot sodortak át Magyarországra. Ez jelenleg járványügyi szempontból is veszélyes, emellett mind a halászatot, mind a turizmust akadályozza és az élővilágra is súlyos hatással van.

Az államfő ismét megjegyezte, hogy a magyar kormány többször kérte már a szomszédos országok hatóságainak segítségét, de ezt az együttműködés hangoztatásán túl kevés érdemi intézkedés és még kevesebb javulás követte – írja az InfoStart.

Az államfő az Európai Bizottság elnökének azt írta, bízik abban, hogy ez az ügy felkelti az érdeklődését, továbbá reményét fejezte ki, hogy az idén őszre javasolt brüsszeli találkozójukon személyesen is lehetőségük lesz áttekinteni az Európai Unió környezeti fenntarthatósági tevékenységét, a "Green Deal" legfontosabb elemeit.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Illyés Tibor 

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Eladott Ország: Most? Amikor már az "emúttnyócévben" szétloptátok az országot? Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd! Ennyire "bolsisan azsúr" ne legyél már!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
s magadnak is írj a NER-társaid szemetelése miatt!!! =))
Yoda69
A magyar csarli bronzon jól odatette magát.
namihami
És a brüsszeliek az első rémülettől még a lábszárukat is lefosták.
Vajon miért kell mindenáron és egyfolytában bizonyítani a világ felé, hogy Magyarországot csupa hülye vezeti? Habár mára már tökéletesen tisztában vannak vele, de az orbáni adminisztráció napról-napra tovább erősíti a már amúgy is meglévő tudást.
legott
Áder János sem kerül a mennyországba. Ez ezer százalék !!!
Írnám, hogy "És erre mérget vehetsz!", de ebben a kontextusban ez nem jönne ki jól.
Clavigo
Káder Jankó levelét megírta... faszkalap..
tudode
Olan helös a három grácia, ahogy reklamálnak mindenfelé egy olyan országból kifelé, amely jogilag nem is létezik, tehát a szemét gyün, mögy, váltogatva a zsíros sarzsit, mint pl. a bajsza meg a ...!
.
------ Áder János alapítványa 5 milliárdot kap a kormánytól ((( Nagyjából 16 400 találat (0,43 másodperc) ))))
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03edcB9vRih6VTe78HnUJ4dQEHOKg%3A1594469689286&ei=Oa0JX9mOEcenrgSitZagBg&q=%C3%81der+J%C3%A1nos+alap%C3%ADtv%C3%A1nya+5+milli%C3%A1rdot+kap+a+korm%C3%A1nyt%C3%B3l&oq=%C3%81der+J%C3%A1nos+alap%C3%ADtv%C3%A1nya+5+milli%C3%A1rdot+kap+a+korm%C3%A1nyt%C3%B3l&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECCMQJzoHCCMQrgIQJzoFCCEQoAE6BAghEBU6BwghEAoQoAFQ15UBWJTFAWDI3QFoAHAAeACAAYcBiAG-DpIBBDYuMTKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiZj727lsXqAhXHk4sKHaKaBWQQ4dUDCAw&uact=5
-----------------------------
.
Te is fiam Brutusz (Cézár) Tarcsa Marcsát játszol, ahelyett, hogy környezetvédelmi tárcára utasítaná a kerti törpét!
Clavigo
@Eladott Ország: A holtak Romániában is feltámadnak...egy szavazás erejéig.
advocat
Ehhez sem értek. De! Valamilyen eszközzel (háló, kerítés) nem lehetne megakadályozni a mocsok átfolyását? Lehet, hogy olcsóbb, mintha gépekkel tisztítanák a folyót. Esetleg ennél jobb ötlet?
vitriol
Úgy látszik a magyar kormányban mindenki levelező tagozaton végzett!
justhpeter
Honnan is hozzuk be korlátlanul és tonnaszámra a szennyiszapot ? Horvátország vagy Szlovénia ? És ez a derék horgász nem tud róla ? Ha ez így van, ostobább mint egy ötödikes, ha tud róla és ennek ellenére levelez, pofátlanabb mint Kövér testvére, ami azért lássuk be nem semmi. Kövér pofátlanságát már-már művészet űberelni. Hát látjátok feleim itt tartunk, az országot egy agyhalott, egy pofátlan és egy tudatlan vezeti. Már csak egy kérdés van: van-e lejjebb ?
Lepényleső
Annyira vélhetően érdekli mindez Brüsszelt,mint amennyire érdekli azokat akik ma állítólag kormányoznak az,hogy
Brüsszelnek milyen elképzelése van a jogállamiságról?
ómió
Ennyi erővel a kutba is dobhatta volna.
human
@advocat: 1. Ha hálót rakunk ki az már magyar terület, azaz ugyanúgy nekünk kell takarítani.
2. A hálóval lőttek a hajóforgalomnak
3. Az uszadékfa a fémhálót is átszakítaná
Hálót max az úszó hulladék lehalászásához használnak szerintem.

Az egyetlen megoldás a megelőzés, azaz a szemét ne kerüljön ártérre.
human
Egyrészt örülök, hogy Áder végre talált egy témát amiben mer nyilatkozni. És annyira lelkes mintha a többi témát is ezen próbálná behozni amiről szándékosan lemaradt.

A másik ,hogy nem tudom mennyire rendetlenek az ukránok, de magyar erdőben város közelében már találtunk autót is. Az erdő és város határán is gyakori a rögtönzött szemétlerakás. Szóval van itt is hova fejlődni még.
ómió
@Eladott Ország: Most? Amikor már az "emúttnyócévben" szétloptátok az országot? Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd! Ennyire "bolsisan azsúr" ne legyél már!
ómió
@Eladott Ország: Nő? Csak nem azért, mert nem győzik fizetni az adóssághegyeitek kamatait? Athina nem "iránymutatta" még, hogy azt miként hazudd a Fideszre? Miért hagyod "lazsálni"? Milyen "konkrétumhiányod" van, bolsiék szarkupaca, amit Athina nem "vág" neked kapásból? Hát, ezért tartjátok?
kokopelli
Ursula v.d. Leyen már régóta várt egy levére Magyarországról,mert az a dolga,hogy "tyúkperekben" a kakasok kö-
zött döntsön! Remélem,hogy az ENSZ-nek és a piréz kormánynak is továbbították az ügyet! (;-)))
kokopelli
@Eladott Ország: nem vetted észre, az "o mio babbino caro"-ból lopott "ómió" töri a magyart (össze?),
mert a "hazudd a fideszre" az igazából magyarosan ..."nyomd rá,"..."told rá",..."kend rá" ...a fideszre!!
...csak nem fizetett román a lelke??? (;-))
advocat
Kérdés! Ha a Badacsonyt egy fideszes borász bontja meg az nem környezetszennyezés? Vagy annál ez elmegy, mert úgyis csonka, egy kis kiigazítás meg ráfér.
Borsodi
Brüsszelnek vajon mikor telik meg a pohár?
kokopelli
@Borsodi: legalább van valami,amin röhögni tudnak! ..."a dakoták is tisztelték a féleszűeket"!
"Uraim az étterembe,mert tiltakozás jött Hungary-ból! Görcsoldót a röhögéshez mindenki maga hozzon" (;-))))))
Eladott Ország
Hogy valaki hogyan tud reggel úgy felkelni, és belenézni a tükörbe, hogy beültették egy palotába, cserébe pedig le kellett mondania az agyáról, a gerincéről, a jelleméről, az emberi méltóság és az emberi minőség maradékáról is, hogy lábakapcája lehessen egy köztörvényes bűnözőnek, aki akkor rúgja ki onnan, ha nem engedelmeskedik, amikor akarja, azt nem tudjuk elképzelni. Főleg úgy, hogy a tevékenysége nem ártalmatlan, nemcsak magának és saját önbecsülésének árt vele, hanem egy ország totális tönkretételéhez és kifosztásához járul hozzá. Amit elé tesznek azt alá kell írnia. Borzalmas lehet így élni. Az az ember és az ő rendszere, amely emberek százezreinek, de inkább millióinak nyomoráért felelős, amely szemrebbenés nélkül nézi végig családok kilakoltatását, lelkifurdalás nélkül vonja el munkaképtelen emberek megélhetésének fedezetét, azt akarja, hogy emberségesnek és felelősségteljesnek lássa az utókor. Az az ember és az ő szolgái, akik milliárdos vagyonokat halmoztak fel, miközben a társadalom jókora része a szakadék szélére sodródott azt akarja, hogy puritánnak lássa az utókor. Az az ember és szolgái, akik éjt nappallá téve uszítanak az Unió ellen és közben Putyin Oroszországának lábtörlőjévé teszik Magyarországot azt akarják, hogy Európa megmentőiként lássa őket az utókor
.Áder János sem tesz mást, mint amit eddig is. Szó nélkül, szolgai alázattal serénykedik azon, hogy teljesítse a kiadott parancsot. Ezt sem hazaszeretetből teszi (jelentsen az bármit az ő számára), hanem azért, amiért minden mást is tesz. Azért, hogy megúszhassa ezt az egészet. Remélem, nem jár sikerrel.
kokopelli
Az ő korában menjen el egy politikus dolgozni? A nyelvcsapásoktól már az ő korosztálya sem kap izomlázat!
Az "Ader" úgyis csak "eret" jelent,de ő már csak egy "Krampf-ader" ,egy "viszér" marad! Magyarosíthatna,mert
kiröhögik "odaát"(;-))!
@Eladott Ország:...csak. csoportos "training" kérdése a tükörrel! (;-))
Eladott Ország
@kokopelli: A tükörről egy Hofi kabaré jut eszembe:
- De mondja kérem, ki az az öltönyös cigánygerek ott?
- Mr Orban... Az egy velencei tükör...
- De ott az egy magyar festmény?...
- Ugyan már... Késő "röneszánsz" délután négy óra
kokopelli
@Eladott Ország: ...engem folytonosan megszólítanak a régi kollégák,ismerősök és lakótársak M.o. dolgai
miatt,mivel ők nem igen ismerik ki magukat,és nem is foglalkoznak az EU-n belüli kis,nemzetek siralmaival!
M.o úgyis egy kis tagja az EU-nak ergo nem sokat mesélek nekik,mert bebizonyosodott a paprika,gulyás,
és "tschárdás"-on kívül nem marad meg semmi sem a memoriájukban! A Balaton sem húz már! Azt ők is kon-
statálják,hogy a "mágyáren" nem hajlandók elismerni,hogy ők akkorák mint amekkorák! A Hofi-t nem értenék
az oda-vissza nyelvi nehézségek miatt sem!! Az marad,hogy megmosolyogják az egész Orbán-EU dolgot!
Nyírfa
Magam ellen is beszélek, amikor azt mondom: Közép- és Kelet-Európát nem lett volna szabad integrálni az EU-ba, ugyanis elmaradottsága miatt integrálhatatlan. Nagyon bíztam a csehekben, a lengyelekben, és a magyarokban is - régen. De óriási csalódás mindegyik ország.
Áder? Ha sírok, ha nevetek, kínomban és szégyenemben teszem.
ómió
@Eladott Ország: A "permanensen növekvő államadósság-grafikon" fő oka, tetüfi, hogy a bolsevik adóssághegyeitek évi 1000 milliárdos kamata minden évben ugyanennyivel növeli az államadósságot! Ettől nő csak igazán a bolsevik tetüfajtád által ránk hagyatékolt "szarkupac"!Hiába hazudnád a Fideszre!
kokopelli
...nem is a fidesz,de a Lölö,a Vejkó,és állandó jellegű tettestársaik vitték a lóvét! Manapság egy iparos pl. erőmű vagy
balatoni part ill. móló nélkül,vagy egy pusztába épített körforgalom utak nélkül tényleg elviselhetetlen! (;-))
,de az EU-s lóvéra megy!
simmering73
Kemény vagy Jancsi, de nem annyira, mint a Kukorica.
Gazella
Jancsika ... a bajszos jancsika.. téged se vesznek figyelembe.. mivel narancsos szarcsika vagy... nagy ívben leszarják a fejecskédet szarcsika az EU-ban..
ómió
@Eladott Ország: Minden bolsi idióta "így látja", vagy csak te?
kokopelli
@Eladott Ország: ...nem tudnak válaszolni arra amiket betettél,csak trágár baromságokkal,ami
azt jelenti,hogy telibe találtál! Olyan dolgokat intéznek el tőmondatokkal,amiről halovány alfar-
hangjuk sincsen! (;-))
kokopelli
@Gazella: ...miért is vennék őt komolyan! "Brüsszel" tudja,hogy a hamis tirádák először is hazugságok,
másodszor pedig a "fidesz-plebs"-nek szólnak! Egyre többen hagyják el az országot családosan,ami azt
jelenti,hogy "viszontnemlátásra óhaza"! (lengyelek,csehek,szlovákok,bolgárok ... is!
Gazella
@kokopelli: Még többen fognak elmenni.. persze ha nyitva a határ... Vagy ha a célország beengedi..
Eriksson
Úgy tűnik, hogy a környezetvédelem csak duma alapon működik az Unióban. Meg a helyi társadalomban.
Ha Gréta baba jajgatna magyar szemétügyben, arra felfigyelne a világ?
kokopelli
@Gazella: Ki zárná be a határt? Amennyiben valaki nem kap munkát nyugaton,annak nincs más esélye,mint
hazamenni!Szoc.segélye nem lesz,lakást kaució és jövedelem nélkül nem kap,bankkontót lakás ill. pénz nél-
kül nem kap..stb!Természetesen párezer €-val a zsebben megpróbálhatja! stb...stb!
kokopelli
@Eladott Ország: Az Únió helyében leßarnám a két vitatkozót! Állandóan megy az Únió ócsárlása,de ha két
tag egymással vitázik,akkor rögtön "ide az únióval"! Oldják meg egymással! Mindkét országnak van szakem-
berei! Pont!
legott
Senkit nem érdekel Áder János. Az egész világon. Persze páran megnézik az előadásait hülyén vigyorogva - de ez a maximum !!!

Áder János annyira senki, hogy a senkinél is senkibb!
Áder Jánosban nincs semmi jó, ami használható lenne.
Egy ipari hulladék, aki él a haláláig szarul.

Szerinted ki fog elhullani Armageddonkor legelőször?
A takarítónő?
Nem, hanem Áder János - az istentelen vérgeci népirtó rendszert támogató senkiházi ocsmány geci kistáska.

Áder János egy kistáska.
kokopelli
Akkora pofájuk van,ha egyszerű békés polgárokat kell "kicsinálniuk" mint a Bécsi-kapu,de a hasonló nagyobb
"fazonoknál" foschnak mint a lakodalmaskutyák! Igazi magyar virtus!... "szólok ám a zÉU-nak"!
ómió
@Eladott Ország: A "csalesz, lopesz", bolsijózsi, ott volt, amikor a 2002-es 8000 milliárdos államadósságból 2010-re úgy "csináltak" az efftársaid 22000 milliárdot, hogy közben semmit nem vettek, semmit nem építettek belőle! Ez tisztára "elkerülte éles efftársi figyelmedet"? Vagy Athináét?
ómió
@Eladott Ország: Szóljál, tetüfi, a felvett adóssághegyeiteknek, hogy ne kamatozzanak évente 1000 milliárdot! Akkor majd nem nő! Szóval, te a tetves bolsi aljasságodat köszöntsed, mert nálad az NŐ!
DonnaOE99
Idejе tаlálni egy állandó bагátnőt. Sоk еgyеdülálló hölgу váг itt - xxlove.live
Eladott Ország
@ómió: "Ne vitázz az ostobával, mert le fog húzni a saját szintjére, ahol legyőz a rutinjával".
(Woody Allen)
ómió
@Eladott Ország: Neked a bányászbéka szint, tetüfi, de genere "megy"! Ahhoz még vitáznod se kell, senkivel!
ómió
@Eladott Ország: Utálta a bolsi szörnyszülötteket! Különben még te jöttél volna! Amúgy ezt biztos Böszmefi vezéred seggéből vertyogod! De ne félj, sosem utánozom a feka fajtádat!
ómió
@Eladott Ország:Ti ne "üzenjetek", csak hazudozzatok! Lenin atyátok arra "teremtett" benneteket! Orbán meg nagyon is "érti"! És ez a ti legfőbb "efftársi sérelmetek"! A lé (a 90-es években szétlopott 10000 milliárd fölötti "társadalmi tulajdon" meg az "emúttnyócév" 14000 milliárdnyi államadósság-növekménye, tudod: amin semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, csak szétloptátok) hollétéről leginkább "saját efftársi berkeitekben kéne érdeklődnöd! Még, ha nagyon szívesen hazudnád a "Zorbánra", akkor is: ODAHAZA ÉRDEKLŐDJ! Az efftársi Reuters is sokkal nagyobb összeget kéne a "Zorbánra" hazudjon, mert így lassan már nem üti meg az "efftársi mércét"!
ómió
@Eladott Ország: Jó "linkgyártó" ez az Athina? Vagy van nála még lejjebb is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.