Korábban már a román elnöknek is írt.

Áder Jánosnak betelt a pohár: kemény hangvételű levelet írt Brüsszelnek

Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnökhöz címzett levele után Áder János Brüsszelhez fordult a Tiszán és a Szamoson át Magyarországra érkező nagy mennyiségű hulladék miatt.

Az államfő levelében emlékeztette Ursula von der Leyent, korábban azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnöktől, hogy vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

Ahogy arra Áder János rámutat, a szennyezés legfőbb oka, hogy a lakosság a folyók árterébe rakja le a hulladékát.

Az elnököknek címzett levelekből az is kiderül, hogy a Tiszán idén eddig 2258 köbméternyi szilárd hulladék érkezett. Június 13. óta a Tiszából 938 köbméter vegyes uszadékot szedtek ki, míg a Szamosból 846 köbmétert, és a hulladékmentesítést már a gépek sem bírják.

(Ez is érdekelheti: Brutális mennyiségű szemét úszik a Tiszán)

Áder János ezúttal is hangsúlyozta, a korábbi ígéretek ellenére az elmúlt időszak áradásai ismét nagy mennyiségű hulladékot sodortak át Magyarországra. Ez jelenleg járványügyi szempontból is veszélyes, emellett mind a halászatot, mind a turizmust akadályozza és az élővilágra is súlyos hatással van.

Az államfő ismét megjegyezte, hogy a magyar kormány többször kérte már a szomszédos országok hatóságainak segítségét, de ezt az együttműködés hangoztatásán túl kevés érdemi intézkedés és még kevesebb javulás követte – írja az InfoStart.

Az államfő az Európai Bizottság elnökének azt írta, bízik abban, hogy ez az ügy felkelti az érdeklődését, továbbá reményét fejezte ki, hogy az idén őszre javasolt brüsszeli találkozójukon személyesen is lehetőségük lesz áttekinteni az Európai Unió környezeti fenntarthatósági tevékenységét, a "Green Deal" legfontosabb elemeit.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Illyés Tibor 

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Eladott Ország: Most? Amikor már az "emúttnyócévben" szétloptátok az országot? Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd! Ennyire "bolsisan azsúr" ne legyél már!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország: Utálta a bolsi szörnyszülötteket! Különben még te jöttél volna! Amúgy ezt biztos Böszmefi vezéred seggéből vertyogod! De ne félj, sosem utánozom a feka fajtádat!
ómió
@Eladott Ország:Ti ne "üzenjetek", csak hazudozzatok! Lenin atyátok arra "teremtett" benneteket! Orbán meg nagyon is "érti"! És ez a ti legfőbb "efftársi sérelmetek"! A lé (a 90-es években szétlopott 10000 milliárd fölötti "társadalmi tulajdon" meg az "emúttnyócév" 14000 milliárdnyi államadósság-növekménye, tudod: amin semmit nem vettetek, semmit nem építettetek, csak szétloptátok) hollétéről leginkább "saját efftársi berkeitekben kéne érdeklődnöd! Még, ha nagyon szívesen hazudnád a "Zorbánra", akkor is: ODAHAZA ÉRDEKLŐDJ! Az efftársi Reuters is sokkal nagyobb összeget kéne a "Zorbánra" hazudjon, mert így lassan már nem üti meg az "efftársi mércét"!
ómió
@Eladott Ország: Jó "linkgyártó" ez az Athina? Vagy van nála még lejjebb is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.