Befejeződött a nyomozás.

Tragédia: a 15 éves orgoványi fiú halálra késelte saját apját – VIDEÓ

Befejezték a nyomozást a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek abban az emberölési ügyben, amely idén év elején történt Orgoványban – közölte a rendőrség honlapja.

2020. január 25-én hajnalban egy fiatalkorú telefonált be a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mert elmondása szerint megölte édesapját. A gyanú szerint a 15 éves fiú orgoványi otthonukban előzetes szóváltás során többször megszúrta 43 éves édesapját, aki a helyszínen meghalt. A kiérkező egyenruhások a helyszínen elfogták a fiút. Vele szemben emberölés miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 15 éves fiút őrizetbe vették és újabb részletek is kiderültek az ügyről. Ezek szerint a gyermekotthonból szökött a gyanúsított január 24-én délután jelent meg a szülei orgoványi tanyáján. Késő este az egész család italozott, aminek során az éjjeli órákban a fiú szülei összevesztek és bántalmazták egymást. A fiatalkorú emiatt távozni akart, de a szoba ajtajánál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek és a földre kerültek, majd a fiú meglátott a földön egy konyhakést, amivel még a földön többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta az apját. A szúrások következtében a férfi a helyszínen meghalt, a rendőrséget a fiú értesítette telefonon.

A bíróság január 27-én egy hónapra elrendelte a fiatal letartóztatását. Közleményükben azt írják, hogy a járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított fiatalkorú letartóztatását a jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetében a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll, különös tekintettel arra, hogy a gyermekotthonból is több alkalommal elszökött már.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...gyermekotthonból szökött..vajon miért volt ott? Miért szökött többször is? visszavágyott a szülői házba?... ahol valamiért állandóan veszekedtek...

Elképzelem az apát, milyen fínom ember lehetett...

Sajnálom a fiatalembert..a kirendelt ügyvéd valószínű nem őt fogja a legfontosabb, megmentendő ügyfelének tartani...

Sajnos egy fiatal élet elindult a leejtőn..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.