Végleges döntés fog születni.

Elmaradhat az augusztus 20-i tűzijáték – ekkor dönt a parlament, hogy megtartják-e

Jövő szerdán tud a kormány végleges döntést hozni az augusztus 20-i rendezvények megtarthatóságával kapcsolatosan – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta ma az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón.

Július közepén, azaz szerdán tud a kormány végleges döntést hozni az augusztus 20-i rendezvények megtarthatóságával kapcsolatosan – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta ma az ATV kérdésére azon a sajtótájékoztatón, melyek a járvány elleni védekezés érdekében meghozott, a határellenőrzést szigorító kormánydöntéseket ismertette.

Kásler Miklós EMMI-miniszter egy tegnapi Facebook-videós interjújában mondta azt, hogy határán lehetünk egy második hullámnak, ő aggályosnak nevezte az „összeverődést”, a nagy rendezvényeket.

Június közepén Gulyás Gergely egy Kocsis Mátéval közösen tartott sajtótájékoztatón szintén a július közepét jelölte meg, ami a döntést illeti. Akkor a miniszter aut is kiemelte, hogy “nem pusztán egy tüzijátékról, hanem Szent István napi országos események megrendezéséről van szó”. Az augusztus 20-i rendezvények megtartása jó alkalmat jelenthetnek a turizmus újraindítására, a gazdasági élet újraindításához járulnának hozzá, ez egy jó befektetés lenne – mondta akkor Gulyás Gergely.

Kocsis Máté akkor, “mint egyszerű honpolgár” augusztus 20-án azt emelte ki, hogy “mégiscsak az államalapításunk ünnepéről van szó, egy ezer éves szervezett államisággal rendelkező európai ország vagyunk – mondta a frakcióvezető. A Fidesz frakcióvezetője gyerekkora legszebb emlékének nevezte, amikor a szüleivel kimentek a Duna-partra a tüzijátékot megnézni. “Hadd éljék át az ő gyermekei is” a következő években, és ne “elszámolási viták” legyenek helyette – kérte akkor annak kapcsán, hogy az ellenzék méltatlannak tartotta, hogy a kormány augusztus 20-ra 6,5 milliárdot akar költeni, míg a Lánchídra nem ad plusz forrást a fővárosnak. Az, hogy 2020-ban arról megy a vita, hogy 5,5 milliárd, vagy 6,5 milliárd az a rendezvénysorozat, ami tízmillió magyar ünnepét biztosítja, “teljesen méltatlan”. Csak azért mert Budapest főpolgármestere képtelen elkezdeni egy hídfelújítást” – mondta akkor a frakcióvezető.

Gulyás Gergely az egy hónappal ezelőtti sajtótájékoztatón arra a kérdésre, létezik-e olyan szakvélemény, hogy a tüzijátékot nem lehet a Lánchídról indítani és hogy az károkat okozna a híd szerkezetében, Gulyás Gergely azt mondta: “ilyen szakvéleményt én nem láttam."

Időközben ugyanakkor a főváros már tudatta, hogy ha lesz is augusztus 20-ai tűzijáték, az nem a Lánchídról történik. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes akkor azt is bejelentette, hogy 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon.

Forrás: ATV

Kép: Pixabay

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Elmaradhat. Mert azért a több millió forintot lehet másra is költeni. De a vírusra hivatkozva, nem olyan feltűnő. Mert az egész a Lánchíd (maradványainak) sem tesz jót. Állítólag. És a parlament. Meg anyátok ...
Béla333
Pedig milyen jó alkalom lenne, hogy egy jó nagy tüntetést tartsunk a maffia ellen...
tudode
Már megint kever őfélesége, hiszen a Turisztikai Ügynökség jelentette be, hogy lesz GIGANTIKUS augusztus 20-a az állam megszületése, vagy mi alkalmából
.
.------ Európa LEGBAZIBB tüzijátéka lehet Budapesten augusztus 20-án
.
hvg.hu/kkv/20200516_Europa_legnagyobb_tuzijateka_lehet_Budapesten_augusztus_20an
------------------------------
.
Ezek a Krisztusból is bohócot csinálnak, a Parlamenttel együtt, hasonlóan, amikor Récsöl helyettesítette a faterját valami energetikai tárgyaláson
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+R%C3%A1hel+energetikai+t%C3%A1rgyal%C3%A1son&oq=Orb%C3%A1n+R%C3%A1hel+energetikai+t%C3%A1rgyal%C3%A1son&aqs=chrome..69i57j0.15050j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------
.
Az más, hogy családi vállalkozás folyik még állami ügyekben is, kétoldalú tárgyaláson is!
Málna
@Béla333: Ahhoz nektek tüzijáték kell?
Clavigo
A pénz jó lesz majd másra...Ölég nagy a chaálaád...
Málna
@Béla333: Az mindig van. Akár most is.
Qqberci
@Shikari: Seggedbe egy rakáta, 'oszt mehet...
Qqberci
Hogyhogy nem az operett-törzs dönt?...
Béla333
@Málna: 16.25
'56-ban tudod, hogy hogyan indult az egész?
Az egyetemisták tüntetésével?
Ha nem tudod, nézz utána!
A tüntetést sem azért szervezték, hogy abból forradalom legyen, aztán az lett!
Úgyhogy foshatnak a maffiánál a békésnek induló tömegrendezvényektől...
Eladott Ország
Béla333
@Eladott Ország: 16.48
"A kormányellenes tüntetést a tűzijátéktól függetlenül is meg KELL tartani!" Ha lesz, én elmegyek...
Clavigo
@Qqberci: A Főnök még nem szólt le nekik...De szerintem lesz tűzijáték..Ott fog tülekedni az karmelita-erkélyen a család,,meg a " qrva közeliek ".. Nem létezik,,hogy kihagyják a putrisék..
Giovanni Alba
@Shikari: Sőt, meg kell hosszabbítani Lovasberényig! Hogy te mekkora egy ... vagy.
Clavigo
@Shikari: Neked ,mint szőrős talpú hegyi móc,Bozgorországból,,lófasz jár,,maximum.
Nessy
@Shikari: Az üzletekbe, rendelőkbe másfél méter távolság, maszk a közlekedési eszközökön is. A Duna parton több ezer ember, egymás hegyin, hátán, maszk meg minek! Igaz, a kolostori csodaerkélyen ez nem lesz gond! Szerintem arra az estére a karanténokat is fel kell oldani, elvégre ami jár , az jár!
ittott
@Shikari: gyűjtsd fel magad, és állj a tükör elé
Clavigo
@Shikari: Ha tüzijátékot akarsz,,,ott a mutterod szalmakunyhója...
Giovanni Alba
@Nessy: Van egy régi mondás : Ahol nincs, ott ne keress (sikinél logikát és belátást). Csak egyetlen, ámde jelentős bibi van, amíg meg sem próbálom megkeresni, addig nem tudhatom, hogy tényleg nincs. Most önmagammal vitatkozom kicsit, hiszen "barátunk" sok esetben tanújelét adta már efféle hiányosságainak. De (megint az a bizonyos de) nem adhatjuk fel a reményt, mert az hal meg utoljára. Kinőhet neki az agya. Naszreddin Hodzsa is bevállalta, hogy megtanítja a szultán szamarát beszélni tíz év alatt (inkább, mint az azonnali fővesztés). Amikor barátai kérdezgették bátor(meggondolatlan) vállalásáról, azt felelte : Tíz esztendő hosszú idő, sok mindenre elegendő. Mire eltelik, meghalhatok én, meghalhat a szultán, sőt, a szamár is megtanulhat beszélni. Van hát remény :-)
Borsodi
Remélem elmarad nem erre kell szórni a pénzt.Igaz ha a kormányon múlik megtartják már csak azért is.
Málna
@Béla333: De ma már van net, bármikor bármi könnyedén összehozható. De csak a szátok nagy. Mindig vártok valamire, ahelyett, hogy mozdulnátok. Szerintem féltek az érdeklődés hiányától.
Béla333
@Málna: 20.08
"Szerintem féltek az érdeklődés hiányától. "
Nem hiszem, hogy úgy kellene tömeget szervezni, ahogyan az Orbánék teszik a nemzeti ünnepeinken: bértapsolókat vesznek fel, Lengyelországból hozatnak külön vonattal zászló lengetőket. Nincs ember, aki tapsolna a maffia disznóságainak?
Igen! Lehet hogy sokat várnak, hogy meg lehet-e oldani erőszak nélkül is azt a problémát, amit úgy hívnak: Fidesz!?
De addig jó nektek, amíg nem tör ki egy komoly konfliktus, akkor ugyanis nem fogtok győzni elmenekülni az országból.
Málna
@Béla333: Tíz éve vártok. És még legalább két év. Ráérősek vagytok...
Málna
@bakcsubakka: És mit írtál, tata? Mert én a nagy semmit látom már megint.
Málna
@Shikari: Én is nagyon rákészültem. Sajnálnám, ha elmaradna, de szerintem így lesz.
Málna
@bakcsubakka: Hogy lehet ennyit írni a semmiről? És a végén tényleg bégettél egyet?:-)
vitriol
Tényleg csak egy tüzijáték hiányzik ahhoz, hogy a környező országok mintájára elhatalmasodjon rajtunk a koronavírus! Nagy ötlet volt valakitől, aki kitalálta, hogy most kell megrendezni a "hét országra szóló, soha nem látott hatalmas tüzijátékot!" Ezzel előre lehet hozni a járvány második hullámát, vagy akár még a Választásokat is!
Eladott Ország
@Shikari: = @Málna: Hogy ne legyenek pénzelvonási tünetei a fideszes oligarcháknak/vazallusoknak/ csinovnyikoknak, etetni kell őket rendületlenül. Ne legyen kétsége afelől senkinek, hogy a maffia állam el fogja verni a tűzijátékra a közpénzmilliárdokat, abban hiba nem lesz! Már ez sem több, mint ócska politikai üzenet.
kolozsvaros.com/2020/07/02/mar-ez-sem-tobb-mint-ocska-politikai-uzenet/
,
Clavigo
@Shikari: Ma egy kicsit korai vagy ,,gyökér. Vagy még csak most értél haza,a munkás szállóra,az éjszakai kukázásból ?
Nessy
@Shikari: Koromnál fogva már nem igazán szoktam aggódni, csak még néha gondolkozni! Nem kell ott lenni, hogy elkapjon a vírus. Elég ha olyannal találkozol három nap múlva, akinek sikerült. Egyébként ritkán nézem.
csak úgy....
@Shikari: akiknek az tetszik,hogy pár perc alatt a levegöbe lönek X milliárdot az nem normális! ebböl következik tibim,hogy te nem vagy normális!
csak úgy....
@Shikari: te már annyira hülye,hogy téged petárdában fizetnek. :)
Nessy
@Shikari: Valóban! Még véletlenül az egészségügyre, vagy a szociális szférára költenék a pénzt! Isten mentse kormányunkat ilyen figyelmetlenségtől!
simmering73
@Shikari: Te hogy a picsába kerültél ide? Már kezdtem azt hinni, hogy dolgozol.
namihami
Már most hiányoznak a 3 napos hepajra elkölthető milliárdok---a haveri fideszkondának.
Békemenetet az utcára---""Követeljük, hogy a baráti kör zsebéből ne vehessék ki az ünnepségeken kereshető százmilliárdokat!"".
Első sorba a tüzijátékon legtöbbet keresőkkel, hogy nyomatékosítva legyen a vonulásuk.
namihami
Bocs, elütöttem: nem százMILLIÁRDOKAT, hanem százMILLIÓKAT...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.