Végleges döntés fog születni.

Elmaradhat az augusztus 20-i tűzijáték – ekkor dönt a parlament, hogy megtartják-e

Jövő szerdán tud a kormány végleges döntést hozni az augusztus 20-i rendezvények megtarthatóságával kapcsolatosan – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta ma az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón.

Július közepén, azaz szerdán tud a kormány végleges döntést hozni az augusztus 20-i rendezvények megtarthatóságával kapcsolatosan – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta ma az ATV kérdésére azon a sajtótájékoztatón, melyek a járvány elleni védekezés érdekében meghozott, a határellenőrzést szigorító kormánydöntéseket ismertette.

Kásler Miklós EMMI-miniszter egy tegnapi Facebook-videós interjújában mondta azt, hogy határán lehetünk egy második hullámnak, ő aggályosnak nevezte az „összeverődést”, a nagy rendezvényeket.

Június közepén Gulyás Gergely egy Kocsis Mátéval közösen tartott sajtótájékoztatón szintén a július közepét jelölte meg, ami a döntést illeti. Akkor a miniszter aut is kiemelte, hogy “nem pusztán egy tüzijátékról, hanem Szent István napi országos események megrendezéséről van szó”. Az augusztus 20-i rendezvények megtartása jó alkalmat jelenthetnek a turizmus újraindítására, a gazdasági élet újraindításához járulnának hozzá, ez egy jó befektetés lenne – mondta akkor Gulyás Gergely.

Kocsis Máté akkor, “mint egyszerű honpolgár” augusztus 20-án azt emelte ki, hogy “mégiscsak az államalapításunk ünnepéről van szó, egy ezer éves szervezett államisággal rendelkező európai ország vagyunk – mondta a frakcióvezető. A Fidesz frakcióvezetője gyerekkora legszebb emlékének nevezte, amikor a szüleivel kimentek a Duna-partra a tüzijátékot megnézni. “Hadd éljék át az ő gyermekei is” a következő években, és ne “elszámolási viták” legyenek helyette – kérte akkor annak kapcsán, hogy az ellenzék méltatlannak tartotta, hogy a kormány augusztus 20-ra 6,5 milliárdot akar költeni, míg a Lánchídra nem ad plusz forrást a fővárosnak. Az, hogy 2020-ban arról megy a vita, hogy 5,5 milliárd, vagy 6,5 milliárd az a rendezvénysorozat, ami tízmillió magyar ünnepét biztosítja, “teljesen méltatlan”. Csak azért mert Budapest főpolgármestere képtelen elkezdeni egy hídfelújítást” – mondta akkor a frakcióvezető.

Gulyás Gergely az egy hónappal ezelőtti sajtótájékoztatón arra a kérdésre, létezik-e olyan szakvélemény, hogy a tüzijátékot nem lehet a Lánchídról indítani és hogy az károkat okozna a híd szerkezetében, Gulyás Gergely azt mondta: “ilyen szakvéleményt én nem láttam."

Időközben ugyanakkor a főváros már tudatta, hogy ha lesz is augusztus 20-ai tűzijáték, az nem a Lánchídról történik. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes akkor azt is bejelentette, hogy 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon.

Forrás: ATV

Kép: Pixabay

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Bocs, elütöttem: nem százMILLIÁRDOKAT, hanem százMILLIÓKAT...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.