A sportolók továbbra is jöhetnek.

Vannak kivételek is: ők azok, akik a vörös zónás országokból is utazhatnak hazánkba

A vörös zónás országokból csak a sportolókra és sportszakemberekre nem vonatkozik a beutazási korlátozás.

Gulyás Gergely vasárnap ismertette a határok szigorításáról szóló kormányrendeletet. Ebből többek közt megtudhattuk, hogy az országokat fertőzöttség alapján zöld, sárga és piros kategóriába sorolják, így szerda éjféltől különböző szabály fog vonatkozni az adott országok belépőire.

Azonban a beutazási tilalom egyedül a sportolókra és sportszakemberekre nem fog vonatkozni, akik itthon rendezett nemzetközi sporteseményre hivatalosak. Nekik is két negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, amiket öt napon belül végeztek el rajtuk.

Mint ismert, a sárga és a vörös országokból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Ha fertőzésgyanút diagnosztizálnak náluk, akkor 14 napos karanténba kell vonulni, de akkor is, ha nem állapítják meg ugyanezt. Ez alól csak azok kapnak felmentést, akik a beutazást megelőző 5 napban 48 órás időeltéréssel elvégeztettek magukon két koronavírus-tesztet. Augusztus 1-től a sárga és piros országokból belépőknek maguknak kell állniuk a teszt költségeit – írja az ATV a 444 tudósítása alapján.

Vörös jelzésű országok: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Moldova, Montenegró, Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak nagy része, Ausztrália és Óceánia is.

Sárga jelzésű országok: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

Zöld jelzésű marad egyelőre Horvátország.

Forrás: Blikk/ATV/444

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Hát, ehhez csak gratulálni tudok!!! A sportolókat biztos nagy ívben elkerülik a vírusok!!.DDD
Azért az nekem nagyon "magas", hogy lehet még Horvátország zöl zónás, mikor egyre több a beteg???
Lehet jönni-menni, HURRÁ!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ágimami
@lampa laz: A szerbek legalább sárga zónában vannak, de a horvátoknál egyre jobban tombol a vírus,ezért kellett volna őket is legalább a sárga zónába tenni!
Megértem, hogy a magyar elitnek ott van a luxus és jólét, de ebből is látszik, mennyire törődnek a magyar lakosságga, hisz így hozzák-viszik a vírust, de ez hol érdekli a kormányt?l!!
A zöld zóna szerintem FELHÁBORÍTÓ, akármennyire is fáj sok nyaralónak (most nem csak az elitre gondolok, mert nagyon sokan mennek folyamatosan!!!
simmering73
Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Ezekkel a beteg politikusokkal ez az ország sosem lesz egészséges.
lampa laz
@ágimami: ...mert ilyen hülyék az emberek, tisztelet a kivételnek, h nem tudnak megülni a seggükön, nem számolnak a következményekkel. Ez a népvándorlás pedig biztos be fogja indítani a vírus terjedését és megint szenvedhetünk a bezártságtól és a félelemtől.
ágimami
@ágimami: Jav: Ez a cikk nagyon figyelemreméltó!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.