Rendőrautó ütötte el az utcán átszaladó nőt.

Rendőrség: véletlenül elgázoltunk egy nőt Tokajban

A balesetben egy középkorú gyalogosan közlekedő nő sérült meg.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2020. július 13-án 9 óra után Tokajban, a Tarcali utcán haladt a Tokaji Rendőrőrs két munkatársa szolgálati autójával megkülönböztető fény és hangjelzést használva. A járőrautó előtt ekkor hirtelen egy középkorú nő átszaladt az úttesten, akit elütöttek.

A balesetben a gyalogosan közlekedő asszony megsérült, akit stabil állapotban a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították további ellátása céljából.

A baleset körülményeit a nyomozó ügyészség a rendőrség közreműködésével vizsgálja.

Forrás/kép: Police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megkülönböztető jelzések használata esetén a gyalogosnak IS köztelessége a jelzéseit használó járműnek elsőbbséget adni. Légyen az bárki vagy bármi. Ezesetben a pintyérek a baleset ügyében totál vétlenek. Ki kell vizsgálni, de csak a teljes felmentésükkel járhat bármilyen vizsgálat.
A középkorúnak biztos rosszul esett a dolog, de tanulópénznek azért drága volt. Egy életre megtanulta, hogy ha szól a sziréna, az nem viccel...
jesz
aki nap-mint nap vezet, az átéri a rendőr gyötrelmét...akármilyen PÁV I-s, gyakorlott sofőr, azért egy embert elcsapni szar érzés...napokig csatakos pizsamában ébred, és ha kocsira engedik, akkor is gyötri a félelem...

Hiába mentik fel, hónapokig írhatja a jelentéseket, és kihallgatásokra járhat. Akkor lesz pechje, ha a felgyógyuló nőnek áll feljebb, és az feljelenti...
advocat
@jesz: Ez a cselekmény köztörvényes, nem kell feljelenteni. De! Annyi mindenről írnak, vagy én nem láttam. Gyalogátkelő helyen történt? Esetleg hallássérült az áldozat? Mert elsőbbséges van a rendőrnek igaz, de az ilyen sietősök azt hiszik, hogy ők még... Esetleg. Szóval van mit vizsgálni!
namihami
@advocat: A gyalogátkelő elsőbbsége se ad felmentést a gyalogosnak, ha a megkülönböztető jelzéssel haladó (bármilyen) közeledik. Ha pedig hallás- vagy egyéb sérült, akkor méginkább figyelnie kellene és nem ÁTFUTNI a zebrán. (mert át akart futni)
Tehát, ez esetben a kizárólagos felelősség csak a gyalogoson van. Mondom:: ezesetben...más ügyek még lehetnek sárosak, de ez, ha így volt, akkor tiszta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.