Manapság a liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal, valamint a nyílt vitákkal és a nemzetállamokkal szemben – vélekedett Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn közzétett Twitter-üzenetében.

Novák Katalin: a liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal szemben
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár Dacian Ciolos európai parlamenti (EP-) képviselőnek, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű képviselőcsoportot vezető korábbi román miniszterelnöknek az Euractiv brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában közölt kijelentéseire reagált, amelyben a képviselő a múlt heti, Európa cenzúrázatlanul című online konferenciát és annak előadóit bírálta.

Írásában Ciolos az előadókat – Orbán Viktor magyar, Janez Jansa szlovén miniszterelnököt és Aleksandar Vucic szerb elnököt, valamint a francia Republikánusok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét, Francois-Xavier Bellamy EP-képviselőt – egyebek mellett tudatlannak és arrogánsnak nevezte. Véleménye szerint a konferencia olyan politikusok "csapatépítő tréningje" volt, akik "az igazság időszakát követő populista korszakban ki akarják élni nacionalizmusukat".

Novák Katalin aláhúzta: valójában a múlt heti konferencia a gondolat és a vélemény szabadságáról szólt. Úgy vélte, hogy a liberálisok ma már nem fogadnak el a sajátjaikon kívül más gondolatokat, nem tűrik el a nyílt vitát, és elutasítóan állnak hozzá a nemzetállamok törekvéseihez is.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Még szerencse, hogy az illiberálisok olyan nagyon toleránsak. :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Igen, nagyon aljasak, undokok és összeférhetetlenek, ilyen csodálatos eszmék ellen teljesen intoleránsak, mint pl nácizmus, bolsevizmus, fasizmus, autokratizmus, most már illiberalizmusnak is nevezik... nagyon gonosz undorító dolog ezeket a szuperjó igazságos fejlett eszméket kritizálni... pláne bántani...
Nessy
Tökéletes önkritika!Drága álomtitkár asszony! Ugye maguk megvitatják, esetenként támogatják, sőt el is fogadják az ellenzék javaslatait!? Mielőtt erre igent mondana, menjen a szabad ég alá,hátha az nem szakad magára!
kokopelli
@Nessy: elérték a fidesz talpasai hogy, ha külföldön beszélgetéseken az ország neve előfordul,akkor már csak
legyintenek a többi állampolgárok!Ezer féle dolguk van,hogy ne érdekelje őket a magyar helyzet,hisz még egy
nagyobb ottani várossal sem ér fel Hungary! Főleg a gazdaságot figyelembevéve! A politika meg harmadragú,ill.
nem pótol semmit a kinti polgároknál! ...csak azt nem értik,hogy miért kell a pénzükből olyan senkiket "sponzorál-
ni" mint a "mágyár Orbán Fiktor" családját és csókosait! ...(:-((
ómió
A "toleráncia bajnokai" intoleránsak? Csak neeem!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.