Az ATV Híradójának nyilatkozott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla: ekkor jöhet a második hullám

Merkely elmondta, jelenleg a négy nagy orvosi egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborja tudja elvégezni a legtöbb PCR-tesztet, de az állam csak augusztus 1-ig vállalja a tesztek költségét, utána a beutazóknak ezt maguknak kell fizetniük.

Azt tanácsolta, jobb, ha belföldön nyaralunk, mert hiába kapott például Horvátország zöld besorolást, ez a lista valószínűleg folyamatosan változni fog, ahogyan a vírushelyzet is folyamatosan változik a szomszédos országokban.

Merkely szerint ez még nem a második hullám, a környező országokban azért nőhetett meg ennyire a fertőzöttek száma, mert sok helyen már akkor megkezdődött a korlátozó intézkedések lazítása, amikor a betegszám még nem volt kellően alacsony.

A rektor úgy véli, szeptemberben érkezhet meg a második hullám, ekkor ugyanis elkezdődik az iskola, sokkal többen mennek munkába, és a hűvösebb idő miatt sokkal többet tartózkodunk majd zárt térben, ami kedvez a vírus terjedésének. Ráadásul ekkor jön el a felső légúti fertőzések szezonja is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@RonaGyuri: A magánklinikáké a jövő. Két nap múlva már fogadtak, a telefont is azonnal felvették, sőt még rám is telefonáltak aznap, hogy el ne felejtsek menni-) Eddig is a pénz dominált elsősorban, de a java csak most jön.
division
@SystemError: A fogorvosnőm is most megy Szlovéniába. Az a baj, hogy hiába zárnának le minden utat, ahogy Merkely mondta, jön a szeptember, és szerintem megint digitális lesz még az oktatás is. Egy.két hónap már úgysem számít túl sokat.
RonaGyuri
@division: csak akkor ezt így is kellenen kommunikálni és nem előadni a nép atyja nagyjelenetét! Így csak az ócska tolvajoknak - akik adó ls járulék fizetés helyett legfeljebb a pártkasszát tömik - vannak rendben a doilgok!!! =))
division
@RonaGyuri: Mondjuk igen, lehetne úgy is. Azért nagy kár, hogy az ócska tolvajozást megint nem bírtad kihagyni. Nem mindenki az, aki magánklinikára jár, én így teszek családostul már több mint 20 éve, mégsem loptam soha sem tőled, sem mástól. Nagy kár, hogy megint csak a veszekedés irányát keresed, elvileg értelmes ember létedre.
RonaGyuri
@division: hogy te ki vagy azt már számos alkalommal okadatoltad!!! =))
mi van megint utasítottak hogy mocskolj???
division
@RonaGyuri: Nem, csak felnéztem kicsit, de kár volt. Én mocskolódtam? Ittál vagy mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.