Az Országgyűlés kedden a kormánypártok javaslatára várhatóan határozatban szab feltételeket a kormánynak ahhoz, miként támogathatja az Európai Unió (EU) koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

Feltételekhez köthetik a járvány miatti uniós hitelfelvétel kormányzati támogatását

A parlament rendkívüli ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két, kivételes eljárásban tárgyalt előterjesztésről tartanak összevont vitát.

A képviselők elsőként a járvány gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti határozati javaslatról tárgyalnak. Az előterjesztésben feltételeket szabnának a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az EU hitelfelvételét a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

Ezt követően a kabinet rövid távú szálláshelykiadással összefüggő törvénymódosító indítványáról tárgyalnak. A kormány egyebek mellett lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok rendeletben állítsanak éven belüli időkorlátot a magánszálláshelyek kiadására.

A javaslatok összevont vitái után mindkét előterjesztés esetében megtartják a zárószavazást is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Az EU-t rohadtul nem érdekli,hogy orbán mit akar,vagy mit nem.Mindent alá fog írni,amit elétolnak,vagy elapad a della.
A fidesz-bandának meg ez a lényeg.Ha orbán nem tudja "etetni" a maga köré gyűjtött sok ingyenélőt,pillanatok alatt összedől a kártyavár
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Saját maguknak? Utána megy a nemtelen támadás a Brüsszeli Birodalom Bürokraták ellen. Mint ma reggel. Grat Merkel and co !
csipetke
Az EU-t rohadtul nem érdekli,hogy orbán mit akar,vagy mit nem.Mindent alá fog írni,amit elétolnak,vagy elapad a della.
A fidesz-bandának meg ez a lényeg.Ha orbán nem tudja "etetni" a maga köré gyűjtött sok ingyenélőt,pillanatok alatt összedől a kártyavár
tudode
Nem nagy ügy!
.
A brahi király életeleme a konfrontáció, még őszülő halántékkal is, hasonlóan 2006-hoz, amikor rekultiváltatni kellett a három grácia után a Kossuth teret a hetekig tartó bulijuk után, szétrámoltatva a belvárost, a farmergatyás katonáikkal a TV székházban is falatoztattak, kicsit megperzselve a TV székházat:
.
------ Orbán nevetve: Nincs is kormány
.
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
----------------------------------
.
A házmester a Kossuth téren kukorékolt 2006-ban
.
-------- Kövér László 2006-ban a Kossuth téren hergel, ma pedig fizetett forradalmárokról hablatyol
.
www.youtube.com/watch?v=UCyPSjfKkxI&t=165s
----------------------------------------------
.
Becserkészett közjogi méltóságként sem különben a Deákné vásznánál!
lusta
Magyarország tudtommal az Unió tagja. Ha jól értem uniós tagként feltételeket szabunk magunknak, hogyan és miként vegyük fel a saját pénzünket.
Jozefina
Az EU nagy ívben tesz majd arra, hogy orbán milyen feltételeke akar a korunavírussal kapcsolatos EU hitel felvételével kapcsolatban. Legfeljebb nem kap manit és nincs miből lopnia. Ez elle a leg kézenfekvőbb!!??
justhpeter
Ez már inkább röhejes mint botrányos. Az egér akarja masíroztatni at elefántot. A debil törpének és a 132 bátor embernek végképp elmentek otthonról.
kereső
Ha jól értem, akkor Magyarország parlamentje ma határozatot hoz arról, hogy Magyarország nem jogállam ,és semmi köze az országnak az Eu-s alapértékekhez, az európai kultúrához. Miért vagyunk még tagjai ennek a klubnak, ha különben meg mindig xaros gumicsizmával táncolunk a megteritett asztalon. "Hitvány szószegők lettünk..."- és ez a legkevesebb amit el lehet mondani mostanság erről az országról.
Gyütt Mönt
@kereső: semmi keresnivalónk az EU-ban, itthon még az uniós zászló lobogtatását is bünteti a yard.
ómió
Pedig az anarcholiburnyák brüsszeli tetübanda akár hetente is szívesen "frissítené" nekünk, hogy mi is a "jogállam"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.