A magyar-francia együttműködés felértékelődéséről írt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Emmanuel Macron államfőnek küldött a Francia Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

Orbán Viktor levelet írt a francia államfőnek
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

"A francia és a magyar két olyan szabadságszerető nemzet, amely az elődeitől örökségül kapott függetlenségét, önrendelkezését és szabadságát még a legnagyobb megpróbáltatások árnyékában sem adta föl"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejezte meggyőződését, hogy "közös értékeinken alapuló együttműködésünk különösen felértékelődik a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban, amikor tágabb hazánk, Európa boldogulása a tét".

A magyar miniszterelnök ennek szellemében biztosította a francia államfőt arról, hogy a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésében és a közös európai célok megvalósításában Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására – közölte a sajtófőnök.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Vajon a megszólításban amolyan fideszes szerénységgel most is le "újfiúzta" Orbán?
nezelodo
Vajon a megszólításban amolyan fideszes szerénységgel most is le "újfiúzta" Orbán?
Clavigo
@nezelodo: Ez ugrott be nekem is.. " Macron új fiú,,,stb "...Asszem ,Macron ( is ) qrvára leszarja Fénylő Csillagunkat..
kokopelli
@Clavigo: ...a Macron rögtön leteszi a "sürgős" levéltárba,ami az asztala mellett a földön áll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.