Szombaton valamennyi postás szakszervezet közös demonstrációra készül, mert a Magyar Posta nem tud általános bérfejlesztést adni a dolgozóknak 2020-ra, csak egyszeri kifizetést.

A Magyar Posta vezetősége és a szakszervezetek közötti hétfői bértárgyalás sem vezetett eredményre.

Mivel nem sikerült egyezségre jutni a Magyar Posta vezetőségének és a postás szakszervezeteknek a hétfői bértárgyaláson, az érintettek ezért szombat délelőtt demonstrációt tartanak. Az Mfor.hu szerint

a szakszervezetek már ki is választották a tüntetés helyszínét, amely Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt lesz.

A hétfői bértárgyalás után valamennyi szakszervezet úgy döntött, hogy csatlakozik a szombati tüntetéshez, ahol egy petíciót terveznek átnyújtani az illetékes kormánytagnak.

Napokon belül tüntethetnek a magyar postások

A lap emlékeztet:

több hónapos szünet után július 1-én ültek le tárgyalni a munkáltatót képviselő vezetők és az érdekképviseletek vezetői. A posta akkor úgy tájékoztatott, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően megvizsgálja a forgalom alakulását, a bevételek nagyságát, és függvényében július 13-án, hétfőn ajánlatat tesz az érdekképviseleteknek.

Csakhogy a szakszervezetek szerint érdemi tárgyalás eddig nem volt, ami pedig hétfőn elhangzott, az elfogadhatatlan a dolgozók számára. Az egyik érdekképviseleti vezető azt mondta a lapnak, hogy nem bérajánlatot kaptak, hanem egy egyszeri, augusztusi kifizetést ajánlottak a tárgyaláson az alapbér-fejlesztés helyett.

A cég később úgy tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a posta felelős gazdálkodás mellett nem tud általános bérfejlesztést végrehajtani, ezért ajánlotta a vállalat az általános bérfejlesztés helyett az egyszeri kifizetést. A juttatásban minden, legalább öt éve a vállalatnál dolgozó munkavállaló az eltöltött időtől függően sávosan emelkedő összegben részesülne. Ebből azonban az Mfor.hu sokan kimaradnának, hiszen nagy a fluktuáció, sok az új dolgozó, aki még nincs öt éve a cégnél.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(mfor.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Bizony pizzafutárként, dhl futárként 2x annyit keresnének fele ennyi stresszel, basztatással és munkával. Hamarosan nem lesz orvos se és tanár se.. Biztos majd a fidess szakmunkás szavazói fognak besegiteni!
szép új világ
Nekem eddig határozottan úgy tűnt mintha sztrájkoltak volna - legalábbis a kézbesítés színvonala alapján.
nezelodo
Remélem ki tudnak harcolni a Posta vezéreinek még egy kis fizetésemelést, és ezzel elérik pl, hogy a főváros környékére nyolc napon belül odaér az elsőbbségi levél a Közép-Dunántúlról.
SystemError
Bizony pizzafutárként, dhl futárként 2x annyit keresnének fele ennyi stresszel, basztatással és munkával. Hamarosan nem lesz orvos se és tanár se.. Biztos majd a fidess szakmunkás szavazói fognak besegiteni!
simmering73
@SystemError: Itt vannak a fidess híres munkakerülői - shikari, durbincs stb - majd őket visszavezetik a munka világába.
SystemError
@simmering73: Ők drogoz...jaj majdnem elírtam, szóval dolgoznak ők, csak egymás farkán.
Jozefina
Valamennyi postai alkalmazottnak össze kell fogni és kiállni saját érdekeikért!!! Másképp nem megy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.