A kormánypárti szavazók harmada elégedett az ellenzéki polgármesterek eddigi tevékenységével – derült ki a Publicus Intézet felméréséből.

Orbán Viktor jelenlegi és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a két legismertebb politikus Magyarországon, a két legkedveltebb pedig a miniszterelnök, valamint Karácsony Gergely budapesti főpolgármester: előbbi 55, utóbbi 50-es népszerűséget ért el a Publicus Intézet 100-as skáláján. A felmérést a Népszava megbízásából készítette az elemzőcég még júniusban.

A kutatás szerint tízből legalább nyolc ellenzéki szavazó úgy véli, hogy az ellenzéki polgármesterek – vagy legalábbis jelentős többségük – jól vezetik a településüket. Érdekesség, hogy ezt még a Fidesz-KDNP-szimpatizánsok csaknem harmada is így látja.

Az ellenzéki szimpatizánsok teljes összefogást akarnak

A pártpreferenciát tekintve nincs változás, továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP (a biztos szavazók 51 százaléka voksolna a kormánypártokra). A szavazók 14 százaléka a DK-t, 11 az MSZP-P-t, 9 a Momentumot, 7 a Jobbikot, 2-2 százalékuk pedig az LMP-t, a Kétfarkú Kutyapártot, valamint a Mi Hazánk Mozgalmat választaná.

A júniusi közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy az ellenzéki szavazók a közös indulást preferálják: a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka szerint közös listával és kormányfő-jelölttel lehet esély legyőzni a kormánypártokat.

A Fidesz-KDNP szavazói közül viszont csak minden harmadik válaszadó vélekedett úgy, hogy az ellenzéki összefogás eredményes lehet.

A felmérés még egy váratlan eredményt hozott: 28 százalék a Munkáspártot is bevenné az összefogásba.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(nepszava.hu)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Orbán azt hiszi, ha a kiküldi a trolljait és kamu felméréseket késszittet ezzel kapcsolatban az segít rajta..:) Amúgy milyen kis rendes a fidess, hogy az ellenzéknek készít felméréseket tiszta önzetlenségből..:).
Rossz hírem van, összefogás lesz és a jogállamisághoz kötött EU-s pénzek. De hát mi baj is lenne ezzel egy jogállamban igaz! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Borsodi: tudod,ha tudná is élvezni a böséget,akkor mondhatnánk,hogy áve cézár !
sajnos a viktort a focialista elvek vezérlik,mindent és mindenkit gáncsol .
csak úgy....
@Eriksson: ezt te a magad gyülöletéböl számoltad ki? nagyon fura feri vagy,te párton kívüli nem is fideszes ..
RonaGyuri
hozzáértés hiányában nem állt szándékomban hozzászólni a témához, de ma reggel majd egy féltucat a témába vágó post került a képernyőmre. Derék nagytudású megmondóemberek, akik ezerrel fikázzák az összefogást!!! =))
rokker33
@Shikari: Gyurcsány sem tett semmit a keleti régiók felzárkózása érdekében de Orbán sem!1990 től a rendszer vagy akarom mondani a gengszterváltás óta gyárakat bányákat cukor és cementgyárak zártak be és nem létesítettek helyette semmit! Rengeteg ember egyik napról a másikra él és ezt csakis a mostani politikai felhozatalnak köszönhetjük! És nem csak Orbán ra gondoltam hanem az összes képviselő politikus miniszter stb stb !! Ezért mentem el es ezért megy el sok remek szakember is mert itthon nem fizetik meg ha kimegy osztrákba 2 3 szor annyit keres!!
rokker33
@Shikari: Igen csak sokan úgy vannak vele, ha már Pestre megy ott lehet keresni 300-400 ezret de ha Bécsbe vagy messzebb mondjuk Linzbe vagy Németbe dolgozik, akkor 2000-2500 eurót is meglehet keresni jó szakmával nem kell a Pesti fekete munka ami vagy kifizet vagy nem!!!
Rockxy
a zéki szimpik azok tejeset akkarnak ám, olyat, mint a zorbáné.
csakaz tejhatalom, ez meg tejfogás.
rum a tejbe, ez meghajt haver!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.