Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

A főadatőr nekiment az ellenzék konzultációs kérdőív-gyűjtésének

Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket – mondta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat. Kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni.

Jelezte: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Korábban ellenőrizetlenül mondhattak bármilyen számokat, ám ha mások birtokában is vannak számadatok, akkor már nem lehet bármennyit hazudozni. Ettől tartanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Mikor a fideszes azt mondja, csak ők gyűjthetnek adatokat.
Gyütt Mönt
Korábban ellenőrizetlenül mondhattak bármilyen számokat, ám ha mások birtokában is vannak számadatok, akkor már nem lehet bármennyit hazudozni. Ettől tartanak.
Nessy
Tessen mondani, a kukások is "harmadik személynek" minősülnek?? Vagy ebben az esetben a " kukának megy neki" drága adatőrünk?
justhpeter
Hosszú az az út amelyen egy szakemberből pártcsicska lesz.
Eriksson
Az egész felhajtásról ez a véleményem:
Ha a címzett nem küldi vissza a kérdőívet akkor az azt jelenti, nem ért egyet a kormány intézkedéseivel.
Ha viszont kitölti, megadja az adatait és visszaküldi a levelet, azt csakis a kormánynak szánta, nem az ellenzéknek.
Ez ilyen egyszerű.
human
Ezzel a logikával ha a kormány arra kéri az embereket hogy a fideszre voksoljanak akkor arra kell és kész?

Minden fronton gáncsolják az ellenzéki akciókat. Ennyi.
dr. prédikátor
fitymasz sicskacska!!!neked mi a kurva anyád köze van ahhoz hogy kinek adom a kérdőívet!!!
fideszes gyökér
Érdeklődnék: A Kubatov listával mi a helyzet?
SystemError
Hogy néz ki ez a patkàny, szimpatikus fidesz csicska feje van ennek is. Aztán Kubatov listákat is vizsgálgassa, amiről konkrét bizonyítékok is vannak...
Szóval egy újabb hulladék, aki majd a nemzetellenes bűncselekményeknél vádlott lesz...
Shikari
@Eriksson: Érdekes logika! Pontosan az, mint a választásoknál az ellenzéki vélemény. Aki nem ment el szavazni, az a Fidesz ellen van? Miért is?
Aki nem küldte vissza a kérdőívet abból annyit tudunk biztosan, hogy nem akart, vagy lusta volt véleményt nyilvánítani. Írhatott volna rá az igen helyett nemet is, de nem érdekelte a dolog!
Shikari
Ha a kormány, vagy a központi szervek lépnek valami, akkor "nekimennek", "belemennek" egy ügybe.
Ha az ellenzéki csürhe acsarkodik, akkor éltek a jogaikkal vagy ami különösen tetszik egyes törvényszegő, rendbontó okádékoknál, "bátran kiállt"!

Ugye, hogy tanulni kell hazudós liberális szöveg olvasást és értelmezést!
szép új világ
Egy teljesen üres, kitöltetlen kérdőív milyen adatvédelmi aggályokat vett fel? Elmész Prosztófalvi te a jó büdös francba!
Jozefina
Nekem meg aggályaim vannak Péterfi normális agyát illetően!!!
Eriksson
@Shikari: Az való igaz, ha távol maradunk egy véleményigazolástól, az lehet nem, vagy nemtörődömség. De ha valóban nemet akarunk nyilvánítani, akkor nem az a megoldás, hogy kukába dobjuk a kérdőívet, hanem az, hogy megválaszoljuk nemlegesen. Mert így tisztességes. Egyébként csak "sötétben bujkáló piszkos ellenforradalmár"-ok vagyunk.
Másnak címzett leveleket elkobozni ráadásul már az erkölcsiség legalja.
Shikari
@Eriksson: Nincs ebben vita közöttünk, mert más leveleinek az ellopása mocskos dolog.
Most arról ne vitázzunk, hogy milyen vélemény nyilvánítás mennyire egyenes vagy karakán, mert ugye elég sokan nem törődnek a kérdőívekkel és egyszerűen kidobják. Nem ők kérték a kormánytól, így nem is küldik vissza. Ez nem jelent sem igent, sem nemet, hanem a probléma lesöprését, jelesül nem akar az illető ezzel foglalkozni. Ebből nem lehet messze menő következtetést levonni épp úgy, mint a szavazáskor távol levők passzivitásának okairól sem!
csak úgy....
@Eriksson: te bonyolultabb vagy mint a gordiuszi bütyök, szerencsétlen @Shikari: nem fogja érteni,mellesleg én sem ,hogy mit is akartál mondani..
Eriksson
@Shikari: Tökéletesen egyetértek. Mindenkinek joga van úgy kezelni ezeket a kérdőíveket, ahogy jónak látja.
Nincs semmi kötelezettség a visszaküldésre való tekintettel.
Az ellenzéknek viszont van újabb ürügye az akciózásra. A Fidesz meg jót röhög, mert megint sikerült hülyét csinálni belőlük.
nezelodo
Fijjuk, akkor mégiscsak van személyes adatokat tartalmazó része a kitöltetlen 13 pontos kérdőívnek? És ha levágom a négy sarkát a kis fekete négyzettel együtt?
Shikari
@Eriksson: Ezek magukból csináltak hülyét. Nem értem ezt az ellenzéki bandát!
Nincs semmi ötletük, se egy pozitív, előre vivő elképzelésük. Szent meggyőződésük, hogy az Orbán és Fidesz ellenességgel és a hazudozással majd választást nyernek? Hát ez ökörség részükről!

Tudjuk nagyon jól, ha kormányra kerülnének, azonnal hazavágnák a gazdaságot, tömnék pénzzel a multikat és támogatnák a magyarokat gyilkoló mocskos bandát. Sarcolnák azt aki dolgozik és minden szolgáltatást emelnének folyamatosan. Nekem nem kell ilyen kormány, nagyon ismerem már a fajtájukat.

Ami nem fér a fejembe, hogy az egyre erőszakosabb fellépésüket miért nem honorálja az állam súlyosabb büntetésekkel. Most lopkodják a kérdőíveket, Brüsszelben hazudoznak rólunk, totálisan magyarellenes irányt visznek és néha szándékosan szembe mennek a törvényekkel.
Nem lehetne leültetni egy párat, csak a mihez tartás végett?
csak úgy....
@Eriksson: a fidesz azon is jót röhög magában,hogy belöled és a@Shikari: cimborádból sikerült nekik hülyét csinálni! ti, akik benyaljátok a fideszes propagandát gondolkodás nélkül, nem is érdemeltek többet,mint egy harsány kacajt!
Nessy
Jelentkezzen, aki találkozott korrekten feldolgozott nyilvános értékeléssel!
Ugyanis az első bontás: Kiküldött - Visszaérkezett Index
Következő: Visszaérkezett - Értékelhető Index
Majd a valós, értékelhető ívek adatainak tételes feldolgozása, soronként az igen - nem válaszok. Ebből aztán lehet valós véleményt alkotni.
A másik probléma, hogy a netes visszaküldés esetén ellenőrizni, hogy egy IP cím, egy kitöltött konzultációs levél. ( Sok kérdőív esetén ez természetes!) Mert így ez az egész a kóbor apácák megtévesztése!
Eriksson
@Shikari: Tisztességgel legyen mondva...
Giovanni Alba
@Eriksson: Éppen ezért kérik kitöltetlenül az íveket, és csakis az íveket, még a válaszborítékot sem. Nem mellesleg a kitöltéskor sem kell megadni személyes adatot. Akkor miről is hablatyoltok itt?
SystemError
@Giovanni Alba: Tudják ezt ők is Tudod milyen nehéz lehet megélni a hazudozásból. Ne vedd el a kenyerüket!
Giovanni Alba
@Shikari: "Tudjuk nagyon jól, ha kormányra kerülnének, azonnal hazavágnák a gazdaságot, tömnék pénzzel a multikat és támogatnák a magyarokat gyilkoló mocskos bandát. Sarcolnák azt aki dolgozik és minden szolgáltatást emelnének folyamatosan. Nekem nem kell ilyen kormány, nagyon ismerem már a fajtájukat." Ezt a hangok mondják a fejedben? Orvosnál voltál már vele?
Shikari
@Giovanni Alba: Informálódj, akkor nem beszélsz ostobaságokat!
SystemError
@Giovanni Alba: Szóval nagyon nehéz megélni ebből, mint láthatod!
namihami
@Giovanni Alba: ""Ezt a hangok mondják a fejedben?""
ez jó...
namihami
Hááát, Attika, ez egy kicsit nagyon lólábas lett. Már szinte ménesnyi...
Giovanni Alba
@Shikari: Akkor informálódjunk, te biztosan tudod a választ ha már ennyire magabiztos vagy. Honnan veszed, hogy mit tennének ha kormányra kerülnének? Miből gondolod, hogy hazavágnák a gazdaságot és tömnék pénzzel a multikat? Csak megjegyzem, hogy a jelenleg regnáló kormány adott nemrég vissza nem térítendő támogatást a LIDL logisztikai bázis felépítéséhez. "Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten." Informálódj, akkor nem beszélsz/írsz ostobaságokat. Bár jól tudom, mondhatom én neked, mint a vaknak hogy virrad, ha el is olvasod, nem érted. Érted?
RonaGyuri
Te Attika, mikor a semjén magyarok levélszavazatait a helyi fityesz-barmok szedték össze -sőt gyakran ők töltötték ki - akkor kussoltál, úgy hogy most: ...
SystemError
@Giovanni Alba: Megalapozott állításokat fogalmazol meg érvekkel alátámasztva és hasonló választ vársz? :) Nem láttál még fideszes sajtótájékoztatót, Kovács Zoli, Hollik? Szerinted ezeket másik iskolában készítik fel Jó nekik csak 2 napos gyorstalpaló van, de a szellemiség ugyanaz... Nem kell tanulniuk, nem kell tisztában lenniük a napi politikával, csak kommunikációtechnikát tanulnak és abból is csak gerillamarketing. Hazudd a helyzetnek legmegfelelőbbet! :)
Shikari
@Giovanni Alba: Fletó sikeresen IMF hitelbe sodorta Magyarországot a liberális barátai pedig kórházakat zárattak be, ágyszámokat csökkentettek. Erről nem olvastál?
Nem olvastál a folyamatos közmű emelésekről a libsi éra alatt? A folyamatos segélyezésről és a munkából élők jövedelmének megcsapolásáról?

Kérlek akkor olvass a témához, mielőtt butaságokat írsz!
Shikari
@SystemError: Te miért szólsz ebbe bele? Nincs merszed nekem írni, ha bajod van? Hát megértem!
Régen nem láttam ilyen sunyi kis patkányt, mint te, taknyos!
namihami
@SystemError: Én még a kommunikációtechnikában is kételkedem. Ezeknek a ""szóvivőknek"" a maximális alkalmazási feltétel az olvasnitudás. Megkapják a kész válaszokat, oszt a jónép kérdezhet, amit akar, ők felolvassák a kérdésre adandó ""választ"". Hogy az nem mindig stimmel? Háááát istenem, a világ se tökéletes.
Az olvasni tudás elsajátítása pedig elméletileg már a harmadik osztályban kötelező.
Giovanni Alba
@Shikari: Olvasd el kérlek a kérdést, és ha már válaszoltál, akkor kérdezz te is. Kérdéssel elbújni a válasz elől csúnya dolog. Elterelésnek hívják. Amennyiben válaszolsz a felvetéseimre, akkor én is válaszolok neked. Csak sorban.
lampa laz
Lehet, h szóltak neki, h nyikorog a szék alatta, így kénytelen volt rátámadni H Ákosra. Sok konzultációs szar kiesik a rendszerből, akkor nem tudnak nagyot hazudni, bár ahogy ismerjük a dinkákat úgyis azt mondják, h 8 999 999+5 000 000 határontúli visszaküldte.
Shikari
@Giovanni Alba: Értelmezési gondjaid vannak? Nem érted amiket leírtam?

Elmondtam, miért gondolom azt, hogy a ballibek tönkretennék Magyarországot, ha kormányra kerülnének.
Ennek alapja az, hogy voltak már kormányon. Bedűtötték a gazdaságot, majdnem az államcsődig mentek, generálták az inflációt és a munkából élőket megsarcolva kórházakat zártak be és a szubkultúrát pénzelték.

Várhatóan ugyan ezt a programjukat folytatnák kormányzás esetén és a megnyilvánulásaikat olvasva esélyt nem látok arra, hogy ne ezt tennék.

Tessék! Miért is nem érted azt a választ, amit már leírtam és a tények cáfolhatatlanul léteznek és köztudottak? Biztosan ez a libsi vitakultúra helyett alkalmazott álértetlenség! :-)
csak úgy....
@Giovanni Alba: gondolod,hogy egy "kábszeres" aki naponta lövi magát orbánnal és a fidesszel,annak ez menni fog?
csak úgy....
@Giovanni Alba: már kakilni sem tudnak pártideológia nélkül..
csak úgy....
@Shikari: egyszer mesélhetnél arról is ilyen hosszan,hogy miért nem jársz melózni,miért itt lopod a napot..stb!
Giovanni Alba
@Shikari: Akkor a válaszom. Válaszod második bekezdésének harmadik mondata tudatlanságról árulkodik, vagy rosszabb, a valóság félremagyarázása. Nem a szocik okozták a világgazdasági válságot amit hazánk gazdasága is megszenvedett. Nem mentek el az államcsőd küszöbéig, azzal ellentétben, amit a két nagytudású (kósa és szijjártó) fideszes gyökér nyilatkozott a kormányváltás előtt nem sokkal, ezzel generálva egy inflációs rohamot. A kormányváltás után orbán dicsérte Bajnai válságkezelését, és mindenkit megnyugtatott, stabil a gazdaság. Az IMF hitel nagy részét éppen ő hívta le és váltotta ki a sokkal kedvezőtlenebb piaci hitelekkel éppen azért, mert az IMF-nek feltételei voltak a felhasználás céljait illetően.
A következő bekezdésed találgatás, a befejező két mondat pedig szükségtelen és alaptalan személyeskedés.
csak úgy....
@Giovanni Alba: "Értelmezési gondjaid vannak?" lesz a válasz,fogadunk!?
SystemError
@namihami: Ja biztos, hogy még így is kell súgni a fülükbe és papír is kell. Talán annyi agy azért kell, hogyha kényes témáról kérdezik, akkor belekezdjen a sorosozásba vagy a migráns mantrába.. Viszont igazad lesz egy agyhalott alkoholista, mint Sziszi is tökéletes. Az egyetlen bekerülési kompetencia, hogy elvtelken geci legyen és az anyját is eladva tudjon hazudni. Valami viszont van velük, ha megnézed a szemüket, kb 10 fidesses nagyemberből 6-nak a szeme sem áll jól. Szóval vagy gyíklények vagy csak olyanok vállalják ezt, akik a testi komplexusait hatalmi túlkapásokkal próbálják kompenzálni. Ezeket a fidess azért is szereti, mert ezek nem pénz kell, hanem pár év, hogy a nyomin feldolgozott nyomiságaikat kiélhessék. Normál esetben sajnálom az ilyen embereket, ha nem másokon élik ki, hogy nekik nem adatott meg minden. Tudod egy fidesses politikusnál az indíttatás is nagyon fontos! :)
SystemError
@Shikari: Unlak már. Kiismertem már a nyomorék munkamódszereidet. @Giovanni Alba: -nak segítettem egy nyílt fórumon, hogy ne fogd az idejét a parádézó kismajom hazudozással. Igazad van rólad, de nem neked írtam. Különben sem akarok részt venni, ebben a jobb-bal oldali mesterséges felhasználós buliban, ami csak azért megy, hogy generálódjon tatalom az oldalra. Falra hányt borsó és ezt lassan többen kezdik itt felismerni. Utána miből lesz itt reklámbevétel nektek Pál? :)
lusta
@Eriksson: Nem, nem ilyen egyszerű.
Első kérdésem. Hol van a személyes adatoknak a kitöltési helye?
Eriksson
@lusta: Fogalmam sincs. Én még nem kaptam ilyen kérdőívet.
Viszont ha nem kell személyes adatokat megadni, akkor minek kellenek az ellenzéknek ezek a levelek? Érthetetlen.
Egy kis önreklám Szél és Hadházy független képviselőktől?
lusta
@Eriksson: Biztos begyuújtósnakk.
Félretéve a viccelődést, ha nincsennek rajta személyes adatok, akkor milyen adatokkallehet itt visszaélni? Vagy valamilyen kód, amiről a mezei állampolgár semmit sem tud, tartalmaz ilyet? Akkor az meg minek a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak?
Eriksson
@lusta: Ismétlem, fogalmam sincs. Ezt a begyűjtőktől kellene megkérdezni, ők biztos tudnak valamit.
lusta
@Eriksson: Az a gondom, hogy Péterfalvi nekiment egy olyan indokkal, amiről semmi konkrétumot nem mondott.Így gyakorlatilag lejáratta magát.
Eriksson
@lusta: Szerinted Péterfalvi járatta le magát? Nem azok, akik illetéktelenül gyűjtik a kérdőíveket?
szegfue
Én még egyetlen konzultációs kérdőiv "akciónál" nem láttam olyan értékelést, hogy hányan válaszoltak igennel és hányan nemmel. Csupán a statisztika azt értékelte, hány ember küldte vissza. Most a visszaküldött kérdőivek számára jobban lehet következtetni, ha az ellenzék által gyüjtött kérdőivek számát is lehet tudni. Egyébként a büdös életben nem tudjuk meg az "igazi" kitöltött kérdőivek számát. Emlékszem, amikor Hadházy az utolsó ilyen alkalommal több üres dobozt talált a "kitöltött kérdőivekkel". Az aztán meg külön "érdekes", hogy kinek mi köze hozzá: én mit csinálok a saját leveleimmel?!
lusta
@Eriksson: Már bocsánat, mi az, hogy illetéktelenül gyűjtik? Valakit kényszerítenek rá? Verik, hogy adja át az ívet? Ha kidomja a delikvens a kukába, nagyon sokan megteszik, akkor a kukások az illetéktelenek? Ha nem tartalmaz az inzultációs ív személyes adatokat, akkor kinek mi köze, hogy mire használja a delikvens?
Eriksson
@lusta: Nem gondoltam volna, hogy ennyire félreviszed a témát.
De mondtam már, hogy kérdezd azokat, akik belevitték az embereket ebbe az enyhén szólva is lehetetlen ügybe.
csak úgy....
@Eriksson:mától kezdve nincs jogod sértödni ha valaki azt mondja rád,hogy nagyon butuska vagy! itt áll fehéren-feketén...
Shikari
@SystemError: Taknyos!
Mindig azt sejteted mennyire átlátsz mindent! :-) Nagyon mellé lövöldözöl patkány! De ez legyen a te bajod! :-))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@Shikari:most már én is látom rajtad tibim,hogy bedobtál pár felest ,hogy legyen bátorságod feleselni. :)
nezelodo
@Giovanni Alba: ma 16:31. Bizony, a fel nem használt IMF hitelt a Varga Misi vigyorogva hívta le 2010-ben, aztán lecserélték a kötött felhasználású 3% alatti kamatú hiteleket azerieknek eladott 9,8 %-os állampapírokra, aminek a visszafizetése mostanság esedékes. Na ez ám a takarékos államháztartás! A birkák pedig bégetve benyalták! Persze mert az IMF hitelt nem tapsolhatták el a nemzethy vejkón meg a Lölön keresztül hülyeségre, és nem lehetett olyan könnyen lenyúlni.
SystemError
@Shikari: Akkor azt mondod, hogy nincs semmi színészkedés és te simán ilyen suttyó paraszt vagy, aki minimum 2 éve nem dolgozik?
csak úgy....
@SystemError: azt a 2 évet nagyon szüken számoltad! lehet,hogy van az már 8-9 is!
@Shikari: emlékszel tibim ,mikor lelépett a zasszonykád és vitte a gyerekeket ,mert a kódis férje már akkoriban is az interneten verte a micsodáját reggeltöl-estig ..
Shikari
@SystemError: Azt mondom, hogy simán bv intézeti lakó leszel elég hosszú időre! :-))))))))))))))))) Gyűlnek, gyűlögetnek és benn is kell egy okoskodó csicska! :-))))))))))))))))
Shikari
@Giovanni Alba: Ha személyeskedek észre fogod venni.
Bajnai és társainak az országromboló teljesítményére az is bizonyíték hogy több válságot átéltünk okos kormányzással a Fidesz alatt. Fletó megmondta semmit nem tettek csak hazudtak. Gátlástalanul kifosztották az országot. Fletó saját szavainak se hiszel? :-)))))))))
Giovanni Alba
@csak úgy...: Gordiuszi bütyök, ez jó. Mert a csomó sorsa tudjuk mi lett, átvágták! Oh, várj csak ... :-)
Giovanni Alba
@Shikari: Én úgy vettem észre, érvek fogytán személyeskedsz, nyegle, lenéző, arrogáns "stílusban" írogatsz, nem a kérdésre felelsz, ellenben terelni próbálsz. Féligazságokat értelmezel félre. Bajnai válságkezelésével kapcsolatban kérdezd viktort. "A kormány részéről eddig következetesen támadták a 2009-es szigorú költségvetést. Elismerően eddig mindössze Orbán Viktor nyilatkozott, ő is csak egyszer, egy Merkellel közös külföldi sajtótájékoztatón. Itt - ellentétben a hazai megnyilatkozásokkal – méltatta a kormánynak azt a munkáját, amivel az államháztartási hiányt sikerült drasztikusan lefaragni." (Index, 2010. 09. 14.)
Aki Én
@Eriksson: Senkitől nem ,,koboznak" el levelet, mindenki önként adja le. A hazug kormány semmilyen módon nem igazolja, hogy valóban mennyien küldték vissza, csak bemond számokat. Nyilván attól félnek, hogy többet adnak le az ellenzéknek, mint amennyit hazudni akarnak. Ráadásul online bármennyit leadhatsz, vagyis úgy szar és hiteltelen az egész, ahogy azt ők akarják is.
Ez az egész hazug és méregdrága bohóckodás csakis nektek, ostoba híveknek szól, mert egy hangot sem értetek belőle. Ráadásul nem a véleményedre kíváncsiak, mert előre megadott válaszok vannak.
Mint anno, hogy akarunk-e számolatlanul idegeneket? Senki nem akar, baszki. Milyen hülye kérdés ez?
Ha a fidesz azt harsogná, hogy ez a fajta inzultáció téves, félrevezető és ellenőrizhetetlen a drágasága mellett, akkor ti is ezt kommunikálnátok, mert nincs egy cseppnyi önálló gondolatotok sem.
Ha ma ezt mondja a kormány, akkor ennek tapsoltok, ha holnap az ellenkezőjét, akkor annak.
Aki Én
@Eriksson: ,,Másnak címzett leveleket elkobozni ráadásul már az erkölcsiség legalja"

Szerintem meg a kéretlenül küldött propaganda levelek, ami az adófizetők milliárdjaiba kerül, az az erkölcsiség legalja.
Eriksson
@Aki Én: Aki másnak címzett leveleket lopkod, s az is aki ezt helyesli, az mindenre erkölcstelenségre képes.
Nulla moralitásra utal.
Aki Én
@Eriksson: Na, ne túlozz. Egyrészt ez nem levél, mindenki tudja mi van benne. Másrészt nem lopják, hanem kapják.
Egyébként igaz, a tolvaj hatalom minden erkölcstelenségre képes, nulla moralitás. Az is beteg, aki nekik drukkol, őket élteti.
Aki nem látja mit művelnek, az olyan szellemi mélyszegény, a társadalom ellensége, mint te is.
Eriksson
@Aki Én: Minden küldeménynek van egy feladója és van egy címzettje. Kizárólag ők az illetékesek annak kezelésére.
Mit nem lehet ezen érteni?
Mi lenne, ha bárki, bárkinek a levelét csak úgy elszedné, szemétbe dobná, tartalmát nyilvánosságra hozná, vagy megsemmisítené?
Te mit tennél, ha veled történne meg? Éljeneznél?
DonnaOE99
Szeгеtne fоrró szeгetеttel beszélgetni?
A jó útоn vаgу!
-
xxlove.live
Aki Én
@Eriksson: ...nem lehetsz ennyire értetlen ostoba.
A levelemet annak adom, akinek akarom. Nem elszedik, nem ellopják, nem kidobják, hanem gyűjtik. Mit nem lehet ezen érteni, te agyament?
Velem történne meg? Mi, Hogy önként odaadom valakinek, mert látom benne a kibaszott nagy átbaszást, milliárdok elszórását?
Te tényleg eszméletlen vagy :(
Nessy
Ha megkapok egy levelet, azt odaadhatom másnak is! De ez nem magán levél, nem is levél, hanem egy nyomtatvány! Ezzel meg azt teszek, ami akarok! Nem kötelező a válaszadás, felesleges is, mert a kutya nem dolgozza fel, a két szám meg már készen van! Mindkettő ellenőrizhetetlen! "Visszaküldte X millió, és a válaszadók 98%-a támogatja a kormány döntéseit, azzal egyetért!" Eddig is így működött!
Eriksson
@Aki Én: Innentől kezdve beszélgess magadhoz hasonló okostojásokkal, kiknek nincs önálló gondolati lehetőségük csak a előre meghatározott kotta szerinti előadásmód.
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=szolnokon+gy%C3%BAjt%C3%B6tt%C3%A9k+a+konzult%C3%A1ci%C3%B3s
Shikari
@Giovanni Alba: Ne beszélj mellé! A gazdaság Orbán Viktor kormányzását követően állt helyre. Csak nem ezt tagadod?
tudode
Mit izmozik őfélesége a parlamenti 2/3-á feltúrbózott, a választók, külhoniak, ki tudja még kiknek a választási jogosultak 22%-os voksával.
.
Ezek a konzultációs akármik, a Jókor vagy milyen néphülyítő újságjuk felérnek egy hívatlan vendég alkalmatlankodásával, amelyekből ki tudja hány küldemény a kukában landol!
Eladott Ország
A különleges adatokkal való visszaélésről jut eszembe a személyes adatokkal való visszaélés, amely a fideszesfüggetlen adatvédelmi hatóság elnökének, Péterfalvi Attilának a nettó pártpropaganda-célokat szolgáló megszólalásaiból köszön vissza mostanság, amire hivatkozva a sakálmédia azt harsogja, hogy Hadházy Ákos meg a Momentum meg úgy általában az ellenzék törvénytelenül gyűjti a nemzeti manipulációs kérdőíveket. Nem akarok tök hülyének és álnaivnak tűnni, de mégis fel kell tennem a kérdést: egy üres, kitöltetlen, semmilyen adatot nem tartalmazó ív begyűjtésével pontosan milyen személyes adatokkal lehet visszaélni? Mi a törvénytelen abban, milyen demokratikus jogállami megoldással megy szembe az, hogy a szuverén, autonóm állampolgár nem kikukázza, ledarálja, kismillió galacsinná formálja azt az egyébként megalázó és szemétre való hazug papírt, hanem saját akaratából bármi mást csinál vele, például odaadja Hadházyéknak? Ha Péterfalvi úr ennyire aggódik a személyes adatok miatt, miért nem zavarja a Kubatov-lista vagy az, hogy az állampárt a „nemzeti konzultáció” leple alatt éppen a lakcímnyilvántartásból készít magának kapcsolattartási adatbázist?
Gyütt Mönt
@Eladott Ország: Minek kérdezel olyanokat, amire magad is tudod a választ?
Giovanni Alba
@Shikari: Elolvasod te egyáltalán amit írok? Orbán dicsérte a kormányváltás után Angela Merkellel közös sajtótájékoztatón Bajnai munkáját. "A kormány részéről eddig következetesen támadták a 2009-es szigorú költségvetést. Elismerően eddig mindössze Orbán Viktor nyilatkozott, ő is csak egyszer, egy Merkellel közös külföldi sajtótájékoztatón. Itt - ellentétben a hazai megnyilatkozásokkal – méltatta a kormánynak azt a munkáját, amivel az államháztartási hiányt sikerült drasztikusan lefaragni"
Shikari
@Giovanni Alba: Ez előfordult egyszer és akkor ami Merkelnek szólt. Hallottál te ilyet azóta? Politikai nyilatkozat volt csak.
Giovanni Alba
@Shikari: Sajnos nem az első eset, hogy mást mond (és mást szavaztat meg) mint külföldön. Politikai nyilatkozat? Szerintem meg simán érdekből elkövetett hazugság.
Shikari
@Giovanni Alba: Mert a szent baloldal nem tett ilyet, ugye?
Mint mondtam, az politikai nyilatkozat volt és azóta sem hallottál még hasonlót sem! Remélem ebben egyetértünk!
Giovanni Alba
@Shikari: Érvelési hiba. Ne a másikra mutogass hogy de a Pistike is rugdalta a falat. A másik. Megtörtént az átadás-átvétel. Azóta vádemelés, felelősségre vonás nem történt, mocskolódás, sárdobálás annál inkább. Fideszes nagyképű mantra hogy amennyiben tudnak törvénytelenségről, tegyenek feljelentést. Legalább a saját jótanácsukat megfogadhatnák. Egyetlen célzást sem tettem, hogy a szocik szentek lettek volna. De tény és való, hogy a mostani garnitúrához képest kispályás amatőrök. Velük takarózni amikor több százmilliárdos lenyúlások vannak, meglehetősen szánalmas.
Shikari
@Giovanni Alba: Igen, megállapítottuk, hogy egyszer és nem többször, a fenti kijelentést megtette Orbán Viktor! Írtam, hogy ezt sem előtte, sem utána nem lépte meg, tehát ez egy egyszeri, politikai töltetű kijelentés volt!
Te viszont ismét elrugaszkodtál és belekezdték egy kormány korrupcióját felemlegető vádaskodásba, természetesen bizonyítatlanul.

Szakadjunk most el a feljelentéstől, mert azt bizonyítékok birtokában lehetne megtenni! Te és elvtársaid folyamatosan arra hivatkoztok, hogy az ügyészség amúgy sem emelne vádat.

Kérdés: Hány esetben és milyen bizonyítékok birtokában tette ezt meg az ellenzék?
Ha ezek a bizonyítékok léteznek, miért nincs tele vele az ellenzéki sajtó?
Ha ez tényleg igaz lenne, miért nem lép az Eu, mert konkrét korrupciós ügy eddig a szocikhoz volt köthető a 3-as metró esetében?

Tessék! Itt a lehetőség megvédeni az igazad, már ha lenne mivel! Ja és a sajtóban megjelent rágalmak nem bizonyítékok, he nem tudnád! :-)
Giovanni Alba
@Shikari: AZ OLAF jelentések alapján hány ügyben is indított érdemi vizsgálatot a polt vezette ügyészség? Igen, sajtóhír volt, amikor az EU vizsgálódni akart bizonyos közvilágítási ügyekben, a finanszírozás tényleges felhasználásáról, akkor hipp-hopp kivették a projektet az EU által támogatottak közül. Ilyen környezetben milyen lehetősége van az ellenzéknek, vagy egy magánszemélynek? Kevered, maszatolsz és engem minősitgetsz. Le lehetne állni már a "te és az elvtársaid" szöveggel. Az elv és harcostársakat a fidesz-kdmp konglomerátumban keresd. Ha kérhetlek. Az M3 gondolom elírás, a 4-es metróra gondolhattál, arra, amelynek már végig kellene érnie szinte egész Budapesten, csak éppen az orbanisták ott feküdtek kersztbe, ahol csak tudtak. Vajon miért is? Csak nem Demszky miatt?
Shikari
@Giovanni Alba: Amíg nem fejezed be a minősítgetésem, én sem vagyok erre hajlandó! Világos?

OLAF: Egy jelentés mióta bizonyíték? Az ott megfogalmazottakra kellett a kormánynak válaszolni. Megtették.Miért vettek ki a jelentés után egyes részeket? Mert az adott pályázati kereten belül, arra nem lehetett igényt benyújtani.

Végül is ismét mellébeszélsz! Hol vannak a bizonyítékok az állításaidra? Kik tárták azokat a nyilvánosság elé és mikor? Szépen hangzik a vádaskodás, csak semmivel nem tudod alátámasztani, sem te sem az elvtársaid!
Például mondhatnám, hogy egy trágya alak vagy, majd arra hivatkozva semmit nem bizonyítanék, hogy ilyennek ismerlek. Ennyi elég lenne szerinted?

Kérlek, minden liberális beállítottságod ellenére maradjunk a tényeknél és a bizonyítható dolgoknál. És igen, M4!
Giovanni Alba
@Shikari: Magyarországon jól ismert az OLAF, hiszen az elmúlt években olyan vizsgált és a hivatal által gyanúsnak ítélt ügyek kerültek napvilágra, mint az Eliosé. Az OLAF tavaly júniusban nyilvánosságra hozott jelentése szerint ezzel kapcsolatban arra jutottak, hogy az EU-t összesen 43,7 millió euróval károsították meg a magyarországi közvilágítási projektekkel. A vizsgálat sok összefonódást állapított meg a pályázat kiíróinak tanácsadói és a győztesek között, úgy alakították több esetben a kiírást, hogy a pályázati feltételek a későbbi győztesnek kedveztek ... A magyar rendőrség közben bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az Elios Innovatív Zrt.-vel szemben. A rendőrség titkolja, kihallgattak-e bárkit az ügyben, Brüsszelben megdöbbenésüket fejezték ki, a kormány szerint az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. Jávor Benedek korábbi EP-képviselő azonban idén februárban kiderítette, hogy a kormány mégis lemondott a vizsgált projektekre odaítélt uniós forrásokról, a támogatást azonban nem visszavonta, hanem állami forrásokból kifizette a milliárdokat.
csipetke
Na,péterfalvi is vergődik,mint a hal a szatyorban,de tökfeleslegesen.Hadházy külön felhívta a figyelmet,hogy csak az inzultációs ívet kérik,amin az adatok vannak,az mehet a szelektívbe,hogy valami haszna is legyen.Most küldöm be egy nagy borítékban az egész családét,és a szomszédokét Hadházynak
csipetke
Ja,és valahol a tájékoztatóban van valami apróbetűs rész arról,hogy hogyan lehet letiltani a fidesznél,hogy bármilyen irományukkal zargassanak a továbbiakban
Shikari
@Giovanni Alba: Mint mondtam a jelentés nem vádirat. Még mindig adós vagy a bizonyítékokkal. Így nem jutunk előre ha csak mesélsz és feltételezel.
Na gyere elő a bizonyítékokkal. Hol jelent meg és mikor vagy mikor tettek feljelentést?
Giovanni Alba
@Shikari: OLAF-Európai Csalás ellenes Hivatal. Nincs nyomozati jogköre, ezért kérik az illető tagállamok nyomozó hatóságait a vizsgálatra. Ezzel szemben itthon : A magyar rendőrség közben bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az Elios Innovatív Zrt.-vel szemben. A rendőrség titkolja, kihallgattak-e bárkit az ügyben.
Éppen az ilyen és hasonló esetek miatt hozták létre az Európai ügyészséget : "Miután megkezdte működését, az Európai Ügyészségnek hatásköre lesz arra, hogy kivizsgálja az uniós pénzügyi érdekeket sértő alábbi bűncselekményeket és az elkövetőket büntetőeljárás alá vonja:
csalás
korrupció
pénzmosás
határokon átnyúló héacsalás
Érdekes módon országunk vezetése kézzel-lábbal tiltakozik ezellen, pedig nincsen takargatnivalójuk mondják, de nem állnak egy ilyen vizsgálódás elé.
csak úgy....
@Shikari: "OLAF: Egy jelentés mióta bizonyíték?" már nem is tudom,hogy milyen jelzö passzolna rád,ütödött ,agyilag károsult,gondolkodásra képtelen barátom!
ne csináld tibim! csak nem vagy ennyire gyagyás..
madlaci66
@csipetke: magyarország.hu-n le kell tiltani a személyes adatok kiadását
human
"Előkerülhetett a „Kubatov-lista” címe: külföldi szerveren tarthatja szavazóit a Fidesz
"Az fdszkt.com nevű oldalt anonim módon jegyezték be, a névtelenséget egy panamai cég biztosítja.
Az országgyűlési választás előtt, 2018. április 6-án került fel az internetre az a videó, ami nyomán a 444.hu nyomozni kezdett, majd rátalálhatott a hírhedt „Kubatov-lista” internetes címére. A videót Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke töltötte fel közösségi oldalára. Az látható benne, amint Georg Spöttle fideszes médiaszereplő társaságában végigtelefonálják a kormánypárthoz hű szavazókat, nehogy azok elfelejtsenek voksolni vasárnap. A videó legutolsó másodpercében látszik az általuk használt egyik számítógép képernyője, azon pedig egy választó neve, lakhelye, elérhetősége, bizonyos „Szkór száma”, és kiolvasható a honlap címének, URL-jének egy darabja is. Ez alapján pedig úgy tűnik: "az elkötelezett fideszeseket névvel, elérhetőséggel rangsoroló lista a „fdszkt.com” címen érhető el."

nepszava.hu/3050215_elokerulhetett-a-kubatov-lista-cime-kulfoldi-szerveren-tarthatja-szavazoit-a-fidesz
Shikari
@Giovanni Alba: Vagyis az Olaf megállapításai nem voltak alaposak és korrektek annyira, hogy a ballibek politikai alapon megrendelt jelentését egyszerűen kidobták. Hát ez tényleg önmagáert beszél mire képesek Magyarország ellen. Még csak gyanusítani sem tudnak! :-) Szánalmas.
Shikari
@Eladott Ország: Nem mondták még hogy unalmas vagy és nem is túl értelmes? Bocsi ha tőlem hallod először!
csak úgy....
@Shikari: ezt pofázom én is unos untalan néked ,hogy zárlatos a buksid és az értelmed...,atya úr isten,- szokták mondani vidéken a hozzád hasonló csámpás agyu borjura! mutass példát viktornak és lépj ki az eu. ból , biztos ürülnének néked otthon .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. September 21., 20:42
Hódi Pamelának újra pozitív lett a koronavírus-tesztje
Sport - 2020. September 21., 20:13
Kirúgták Szalai Ádámot a Mainztól
Szórakozás - 2020. September 21., 12:00
Ez a vég: megszűnik a közkedvelt TV-műsor, sokak kedvence