Az elmúlt 24 órában 133-an fertőződtek meg koronavírussal Ausztriában az Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint.

Ismét több mint százan fertőződtek meg egy nap alatt Ausztriában
Fotó: Pixabay

Egy kedvező folyamat tört meg azzal, hogy ismét száz fölé emelkedett az új fertőzöttek száma; azt megelőzően ugyanis két egymást követő napon száznál jóval kevesebben, 51-en, illetve 73-an kapták meg a fertőzést. A legtöbben Bécsben (46 fő), Felső-Ausztriában (30 fő), Alsó-Ausztriában (25 fő) és Stájerország tartományban (20 fő) fertőződtek meg, ugyanakkor Burgenlandban (5 fő), Tirolban (4 fő), Salzburg tartományban (2 fő) és Karintiában (1 fő) is történtek fertőződések.

Ausztriában eddig 19 154 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, a vírus okozta megbetegedésbe 710-en haltak bele, míg 17 175-en időközben meggyógyultak. A betegek közül 96-an szorulnak kórházi kezelésre, tízen az intenzívosztályon fekszenek.

Az alsó-ausztriai Bécsújhelyen a pünkösdi-karizmatikus mozgalom protestáns irányzat egyik közösségében alakult ki gócpont; itt csaknem megduplázódott, a korábbi négyről kilencre nőtt a fertőzöttek száma. Az eset kapcsán 270 kontaktszemélyt kutattak fel. Korábban egy felső-ausztriai közösségben ugyancsak gócpont alakult ki, melynek kapcsán később több százan fertőzőtek meg.

Ugyancsak Alsó-Ausztriában egy vágóhíd csaknem harminc dolgozója is megkapta a koronavírust; több mint 200-an kerültek házi karanténba, és várják a tesztvizsgálatot.

Az osztrák külügyminisztérium közölte, hogy éjféltől megszűnik az olaszországi Lombardiára kiadott utazási figyelmeztetés. Ausztria 32 országra, így Albániára, Bangladesre, Bosznia-Hercegovinára, Brazíliára, Bulgáriára, Chilére, a Dél-afrikai Köztársaságra, Ecuadorra, az Egyesült Államokra, Egyiptomra, Észak-Macedóniára, Fehéroroszországra, a Fülöp-szigetekre, Indiára, Indonéziára, Iránra, Koszovóra, Mexikóra, Moldáviára, Montenegróra, Nigériára, Oroszországra, Pakisztánra, Perura, Portugáliára, Romániára, Svédországra, Szenegálra, Szerbiára, Törökországra, Ukrajnára, az Egyesült Királyságra, valamint a kínai Hupej tartományra adott ki utazási figyelmeztetést; ami egyben azt jelenti, hogy az onnan hazatérőknek vállalniuk kell a kéthetes karantént.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.