Másfél milliárd forintos uniós támogatásból próbálta Iregszemcse önkormányzata felújítani a helyi iskolát, de elkövettek egy óriási bakit – számolt be az ATV.

1,5 milliárd forintból újítottak fel egy iskolát, de kifelejtették az ebédlőt

A tervekből ugyanis kimaradt az étkező, így a gyerekeknek minden nap egy kilométert kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak.

Az iskolában korábban sem volt ebédlő, de a szülők reménykedtek benne, hogy a felújítás során gondolnak erre. Azonban ez nem így történt, az építkezés pedig már javában zajlik, a terveken nem lehet módosítani.

Így az iskolásoknak továbbra is sétálniuk kell, átvágva a forgalmas 65-ös úton minden étkezés előtt, és után.

"Ebben az ügyben felkerestem a KLIK-et, és elmondtam nekik hogy ezt hiányolják a szülők és a gyerekeik, megkértem őket segítsenek, módosítsanak rajta. Az volt a válasz, hogy a terv kész, változtatni már nem tudnak"

– mondta Farkas János önkormányzati képviselő az ATV Híradójában.

A falu néhány képviselője Keresztes László Lórántot, az LMP országgyűlési képviselőjét is megkereste, aki azt mondta, személyesen is megkeresi "Süli képviselő urat", hogy mint a körzet országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselője, vesse latba a lehetőségeit, és most tegyen érdemi lépéseket a megoldás megtalálásának érdekében

(ATV)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ugyan, ennyi pénzből már lehetne azért az épület mellé egy kis melléképület ebédlőnek. Csak akarat kérdése. No, meg jó szándék és ész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Ugyan, ennyi pénzből már lehetne azért az épület mellé egy kis melléképület ebédlőnek. Csak akarat kérdése. No, meg jó szándék és ész.
Eladott Ország
Érdekes dolog, mivel a tervegyeztetés során több tucat szakhatósággal (?) is egyeztetni kell, vagy leszóltak fentről a szintén független (?) szakhatóságnak. Amennyiben a tervezési díjat az önkormányzat kifizette, jobb ha hallgatnak, mert felveti a hűtlen kezelés fogalmát. Közben Közel 1 milliárd forintot ad a kormány az erdélyi Iskola Alapítványnak. Ez csak aprópénz, az erdélyi iskola és templom/sport építéseknek, felújításoknak, mely több milliárd magyar adófizető pénzekbe kerültek.
hvg.hu/itthon/20200620_Kozel_1_milliard_forintot_ad_a_kormany_az_erdelyi_Iskola_Alapitvanynak
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/105036473_176185740527892_3271634089807098363_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kyr02d25U3UAX-J_uDO&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=97d8301e91dc00028f2b5790c5c042d1&oe=5F2CABCD
forumhungaricum.hu/wp-content/uploads/2019/01/81109-1280x720.jpg
Az Orbán-kormány másfél milliárdért épített református templomot Temesváron.
nezelodo
Megspórolnak vele egy tornatermet, mert a napi egy km gyaloglás oda és vissza helyettesíti. A tanerő pedig ne legyen reumás, és ne öregedjen meg, úgy menni fog nekik is a napi edzés. Amúgy meg látszik, a fidesznek valóban a gyerek az első, a NER istene után.
Qqberci
@görbetükör: Még másfél milliárd és meglesz az étkező...
görbetükör
@Qqberci: De csak ha euróban kapják a másfél milliárdot! :(
human
@nezelodo: Nem is lenne gond az az 1 km. Tényleg kell a mozgás. Nekem az autókkal van a bajom. Tornateremben sem szoktak autók közt cikázni a gyerekek.
nezelodo
@human: Persze, veszélyekkel jár, és a kísérő tanárokkal sem cserélnék. Azt meg hogy a fidesz azt állítja, nekik a gyerek az első, elhiszik, hiszen még azt is, hogy Európa élvonala vagyunk.
vacsi
Minek az ebédlő? A szellemi táplálék nem elég?
DonnaOE99
Ide keгeseк еgy ideget!
Készеn áll а kísérletekге!
-
xxlove.live
Gyütt Mönt
Kaptok iskolaőrt. Hát nektek semmi sem elég?!
Eladott Ország
@Gyütt Mönt: Bruttó 200 000 forint havi fizetés, valamint emellé még évi bruttó 200 000 forint cafetéria is. Nem mondom, hogy túlfizetettek lennének, de ha megnézzük, hogy ma mennyit keres egy tanár vagy akár egy iskolapszichológus, akkor bizony elgondolkodhatunk azon, hogy mennyire megbecsültek a munkájukban. A felsőoktatásban hat évet eltöltött iskolapszichológusokat a mögöttünk hagyott tanévben bruttó 210 ezer forintért foglalkoztatták, míg a kezdő pedagógusok alapbére jelenleg bruttó 210 ezer forint. Ezt a PSZ elnöke, Totyik Tamás nyilatkozta a Magyar Hang megkeresésére.
Gazella
@Eladott Ország: az összes közalkalmazott, ide értve a pedagógusokat, egészségügyieseket, rendőr és katonaság, mind alul vannak fizetve.
balos
Szerintem is,de akkor meddig tűrik,hogy minden esetben ők legyenek a híbásak?
nezelodo
@Eladott Ország: ma 10:47. Alighanem a janicsárképzés rendszerét "ásta alá" a magántanulói csoportok mindegyike, azért meszelték el egységesen, és a pártkatona iskolaigazgatók már a jogszabályuk életbe léptetése előtt is elszabotálták a beíratásukat, annyira féltek. Pedig jó lenne, ha az állami oktatásban olyan színvonalat érnének el, mint a tanulócsoportokban...
division
@Eladott Ország: Igazad van, bár nem minden pedagógus keres bruttó 210 ezret, bár az is igaz, nem 6 éves munkaviszonnyal vagy kezdőként. Nejem nettója jelenleg 290 ezer majdnem, igaz, több mint 25 év van már mögötte. Minimum 500 ezernek kellene már lenni ennyi idő után. Az iskolaőröknek meg fontos szerepük lehet, mivel sok szülő képtelen arra, hogy a hülye gyerekét megnevelje, ezáltal hátráltatja a normális gyerekeket az iskolákban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.