Több iskola vezetője is a sajtótól tudta meg, hogy iskolaőröket kapnak. Az intézményvezetők azt állítják, akaratukon kívül kerültek a programba.

Intézmények sokasága akaratán kívül került be a iskolaőr-programba – írja a Népszava. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön arról számolt be, hogy az állami intézményfenntartók felmérése, valamint az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség.

A lap több iskolát is megkeresett, amelyek felkerültek a listára, kiderült sok intézményt meglepett, hogy szerepelnek rajta, mert nem is kértek iskolaőröket. Schnider György, a békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium igazgatója azt mondta a lapnak, hogy ők ezt nem kérték, valószínűleg a szakképzési centrum dönthetett erről, ráadásul az újságírótól tudta meg, hogy náluk is lesz ilyen új munkatárs. Azt is elmondta Schnider, hogy

Sok iskolát meglepett, hogy iskolaőr érkezik hozzájuk

nem tartják indokoltnak az őrök jelenlétet, a Vásárhelyi ráadásul az országos iskolai rangsorokon rendre előkelő helyen szerepel, egyáltalán nem jellemzők náluk az erőszakos esetek.

Budapest egyik jó hírű intézményében, az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Szakgimnáziumban is meglepetést keltett, hogy őröket kapnak, mert nem kértek.

A cikk szerint a pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium II. számú tagintézménye is tőlük értesült, hogy a listán szerepelnek. Az iskola igazgatója, Medgyesi Antal szerint először valóban jelezték, hogy szeretnének iskolaőrt, miután egyszer két szülő indulatosan összeszólalkozott, azonban az iskolai munkaközösség végül úgy döntött, hogy nincs szükség őrre, ezt jelezték is a főigazgatónak. Medgyesi szerint félreértés történt és lesz módjuk változtatni.

Az Emmi szerint az iskolák saját döntése volt, hogy fogadnak-e iskolaőrt.

A tárca szerint, ahol kiderül, hogy nincs szükség őrre, ott visszamondhatják, más iskolák pedig később is csatlakozhatnak a programhoz.

Erős eltérést mutatnak megyei elosztásban a köznevelési intézmények, ahol iskolaőrök lesznek. A listán a két véglet a következő: első helyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye áll 62 iskolával, Csongrád megyéből azonban egyetlen igényt sem fixáltak eddig.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció) 

(nepszava.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@Cicamama55: Erővel nehéz lesz azt a folyamatot visszafordítani, amit anno a túlzott liberalizmussal az iskolákba is bevezettek. Olyanokat biztattak a jogaik napi érvényesítésére, akik a kötelességeikről még hírből sem hallottak. (Megint a lumpen tombolhatott, akár a Rákosi, és Kádár rendszerben), Kivették a tanárok kezéből a fegyelmezési lehetőséget, és ha rutinból mégis fegyelmezte a kritikán aluli viselkedő gyereket, jó eséllyel számíthattak a "kedves szülők" támadásaira, és ami szomorú, a saját szélkakas igazgatóik is ellenük fordultak. Ezzel sikerült elérni a politikának, és az alkalmatlan intézmény igazgatóknak, hogy ne nagyon törjék magukat a végeken a tanárok a neveléssel, és a jó eredmények elérésével. Ezt a rombolást az iskolaőrök, akik nem valószínű, hogy a jövő század szentjei lesznek, segítségével aligha lehet egyhamar visszafordítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Mi ez a reklamáció?! A Királyi TV és rádiócsatornák már hírül adták, hogy mely intézmények igényelték az iskolaőröket. Esetleg lehet, hogy ennyire rövid a vezetők rövidtávú memóriája? A második variáció, hogy csak díszletnek vannak vezetői státuszban, baj esetére, hogy a balhékat adott esetben ők vigyék el.
Cicamama55
@nezelodo: Nem lesz ez hálás feladat én úgy gondolom...
verőce21
Nagyon hasznos és megnyugtató dolog ez az "iskolaőrség". Ez régen is volt, csak másképpen nevezték. Én emlékszem még, voltak fűtők az iskolákban, akik a kályhákat tartották rendben...
Nem volt ez kimondva, de megnyugtató érzés volt tanárnak, diáknak az iskolákban, hogy rendbontás esetén van kire számítani helyben...
nezelodo
@Cicamama55: Erővel nehéz lesz azt a folyamatot visszafordítani, amit anno a túlzott liberalizmussal az iskolákba is bevezettek. Olyanokat biztattak a jogaik napi érvényesítésére, akik a kötelességeikről még hírből sem hallottak. (Megint a lumpen tombolhatott, akár a Rákosi, és Kádár rendszerben), Kivették a tanárok kezéből a fegyelmezési lehetőséget, és ha rutinból mégis fegyelmezte a kritikán aluli viselkedő gyereket, jó eséllyel számíthattak a "kedves szülők" támadásaira, és ami szomorú, a saját szélkakas igazgatóik is ellenük fordultak. Ezzel sikerült elérni a politikának, és az alkalmatlan intézmény igazgatóknak, hogy ne nagyon törjék magukat a végeken a tanárok a neveléssel, és a jó eredmények elérésével. Ezt a rombolást az iskolaőrök, akik nem valószínű, hogy a jövő század szentjei lesznek, segítségével aligha lehet egyhamar visszafordítani.
Nyírfa
@nezelodo: Mikor és hol tombolt a lumpen a Rákosi- és a Kádár rendszerben?
nezelodo
@Nyírfa: Hol? A tsz közgyűléseken a munkahelyeken, azok voltak a hangadók, akik a legkevesebbet tettek le az asztalra. Volt szerencsém és a családnak a háromosztályos vezetők és fenyegetőző párttitkárok ténykedését látni. Felemelő emlék az uzsabányai munkásőrök tsz agitátori ténykedésére emlékezni, a nyakukban lógó dobtáras géppisztolyokkal érvelve. A tantestületben pedig mindig akadt aki a gyereket csúfolta, amiért hittanra járatták. Aztán ezek alkalmazkodnak a legjobban, Nekem is jutott egy ilyen, posztumusz kitüntették a fiúk a Polgári Magyarországért folytatott harcáért.
Nyírfa
@nezelodo: Az iskolákról beszélj, légy szíves, mégpedig országos vonatkozásban, mert így utaltál a lumpen tombolására a Rákosi- és a Kádár- rendszer időszakában, ami nem kevesebb, mint 41 évet ölelt fel. Nem az volt a kérdés, hogy a Te faludban mi történt az ötvenes években a TSZ-ben.
Érdeklődve várom az oktatásban tomboló lumpenekről szóló beszámolóidat.
balos
@nezelodo:Azért,ha kitőrőlnéd a csipát a seggedből,akkor látnád,hogy akik most nyomják a nemzethy turul szart ugyanazok akik akkor is a kényszart dobtárassal akarták végig vinni!A megfelelési kényszer mindig is az urak bocskorát csokolgató szervilis mindenre kapható tehetségtelenek "kiváltsága" volt!Mint a mostani 2/3nak!
nezelodo
@Nyírfa: Erre is tudok példát, egy tanár volt az elszenvedője, mert szerette volna megfékezni és jobb útra téríteni a gyereket, aki már azóta felnőttként leülte az apjához hasonlóan a rablásért kiszabott ítéltét. A kedves szülő elérte, az igazgató segítségével, hogy a tanár húzza a rövidebbet, pedig egy újjal sem nyúlt a gyerekhez. Nem egyedi eset volt...
Ja és nem az ötvenes években történt a tsz-ben sem ami sok helyen megesett, hanem általános volt a vezetők jóváhagyásával a haszontalan hangadók hallgatólagos támogatása a hetvenes nyolcvanas években is. Akkor ők voltak a "békemenetesek", a szocializmus szájkaratésai. Ma is akad belőlük, csak a szél megfordította őket. Végül is könnyebb munka, mint dolgozni.
nezelodo
@balos: Kolléga, nem állítottam hogy nem ugyanazok! Az uzsai munkasörök akik nálunk is szervezték a tsz-t, későbbi főnökét pl. Id. Orbán Győzőnek hívták. Megint fel lehetne tenni a a listát, de minek, ami bizonyítja az akkori "elit" színeváltozását a fejtől a talpig.
vacsi
@verőce21: Gyerekkoromban az iskolánkban pedellus bácsi volt, hát, előfordult, hogy lekevert egy-egy pofont... De valahogy senki sem reklamált.
jesz
sok iskolát meglepett, hogy iskolaőr érkezik hozzájuk? Na már meg is van az első keménykedés-alap...persze van olyan iskola, amelyik örül a váratlan személyzetnek...végre lesz portásuk.
Nyírfa
@nezelodo: Tudsz egy esetről. Meg nem volt egyedi. Ez kevés, nezelodo.
Igaz, hogy én születésem óta budapesti vagyok, de itt nem volt szokás a "lumpentombolás", amely kifejezéssel illetni kívántad az általad nem kívánatos viselkedési mintákat, amelyek rendszertől függetlenül egyidősek az emberrel, akárcsak az előítéletes gondolkodás, az általánosító leegyszerűsítés, az egysíkú látásmód. Minden attól függ, ki mennyit észlel az őt körül vevő világból.

Abban a rettenetes Rákosi-korszakban lakótelepek épültek benti WC-vel, többségükben fürdőszobával, gyárak nőttek ki a földből, és mindenki dolgozott. Mindenki. Abban az élhetetlen, ám vidám barakknak hívott Kádár-érában soha nem látott fejlődési lehetőségek álltak a magyarok előtt. Mindenki tanult és tanulhatott, szabadabb volt a Tudományos Akadémia mint napjainkban, színházak sora ontotta magából a világ- és hazai irodalom remekműveit, amelyeket telt házzal vittek színre.

Méltatlannak érezném a rendszer erényeinek, értékeinek további sorolását, mert Te nem ezt akarod látni belőle. De, azt az abszurdumot, hogy lumpenek tombolása jellemezte volna azt a 41 évet, nem csak visszautasítom, hanem beszűkült , irreális gondolatnak tartom. De a vélemény szabad.
Eladott Ország
Bruttó 200 000 forint havi fizetés, valamint emellé még évi bruttó 200 000 forint cafetéria is. Nem mondom, hogy túlfizetettek lennének, de ha megnézzük, hogy ma mennyit keres egy tanár vagy akár egy iskolapszichológus, akkor bizony elgondolkodhatunk azon, hogy mennyire megbecsültek a munkájukban. A felsőoktatásban hat évet eltöltött iskolapszichológusokat a mögöttünk hagyott tanévben bruttó 210 ezer forintért foglalkoztatták, míg a kezdő pedagógusok alapbére jelenleg bruttó 210 ezer forint. Ezt a PSZ elnöke, Totyik Tamás nyilatkozta a Magyar Hang megkeresésére.
Amikor lassan már bárkit jobban megbecsül a kormány, mint egy egészségügyben, szociális ellátásban vagy oktatásban dolgozót, akkor joggal szakad el a cérna. Ez nem az iskolaőrség ellen szól, de jogosan lesznek majd felháborodva az oktatáson belül évek óta dolgozók, hogy a kormány létrehoz egy látszatpozíciót, a munkavállalók pedig egy hónapos tanfolyamot követően közel ugyanannyit vihetnek majd haza, mint ők. Az, hogy az iskolaőrség nem fogja megoldani az iskolai problémákat, egészen biztos. Egy tucat szakértő nyilatkozott meg a témában és noha vannak olyanok, akik úgy érzik, hozhat némi pozitív változást a dolog, a legtöbben mégsem várnak csodát az iskolaőrségtől. A baj ugyanis sokkal komolyabb annál, mint hogy egy pár diák összeverekszik a folyosón vagy a tanárt elküldik melegebb éghajlatra. Ezek alapja egy olyan szociális probléma, amit a kormány nem kíván orvosolni.
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_665,h_279/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/02/fidi.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84653491_166016348164875_3272821863314620416_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=VnmdYhTrnm0AX-L1-WC&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=4592a46825015f65d6b0601a68612edc&oe=5F2C031
Nyírfa
@Eladott Ország: Már előre látom, milyen atrocitások lesznek az iskolaőrök működése során. Tanulatlan, képzetlen , pszichológiai érzékkel, empátiával feltehetően nem rendelkező emberek kapnak hatalmat a kezükbe, bilinccsel, gumibottal, gázspray-val felszerelkezve. A kormány felelőssége, ami ezek után történni fog.

Ami egészséges mederbe terelhetné a társadalom gondolkodásmódját, viselkedését, az egyelőre fényévnyi távolságra van tőlünk. Értelmes kormányunk csak a mi értelmes döntéseink nyomán lesz, de a lakosság jó felének erre nincs igénye.
Önmegvalósítás helyett iskolaőr, rabszolgamunka, összeszerelő állam. Ez a magyarok perspektívája. Aki ennél minőségibb életet akar élni, az tovább áll.
nezelodo
@Nyírfa: Tudod, semmi sem fehér vagy fekete, az a rendszer sem és a mostani sem. Nem vitattam el soha, azokat az eredményeket, ami nélkül ma nem tartanánk ott ahol. Hibának tartottam annak idején a tsz-esitést, de vitathatatlan, azzal teremtették meg a nagyüzemi gazdálkodást. Az is tény, hogy a mg gépesítése nagy lendületet vett azokban az években. Ennek azért sok keserűség volt az ára, azt a városi ember amint látom, a mai napig nem értheti meg, és nem is tudja, miként zajlott. Ennek ellenére azt is hibának tartom, hogy már működő egységek jobbítása helyett a politika a szétverést választotta az egyedüli megoldásnak a rendszerváltáskor, ami sokszor a szabad rablásba csapott át. Nem csoda, hogy volt ahol a tagság nem akarta a megszüntetést, de a politika nem engedett. Az utolsó szöget éppen a járvány kezdetekor verte a politika a koporsójukba, nem bérelhetnek ezen túl termőföldet.
Ami pedig az iskolai problémákat illeti , nem egyedi esetekről van szó.
Az is tény, hogy széles rétegek tanulhattak, és hozzá is szokott az ország. Ma ennek a szűkítése is látható.
Nyírfa
@nezelodo: A téeszesítés óriási dilemmákat szült. Kell a népnek a kenyér, sok kenyér, és azt csak nagyban lehet megtermelni. Ugyanakkor a parasztok VÉGRE földet akarnak. Az első földosztás után, annak elaprózódása miatt, nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem megoldás. Nem tudom, hogyan lehetett volna megteremteni a nagyüzemi gazdálkodást úgy, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.
Végül Kádár, okosabban és humánusabban, mint ahogy elkezdték, befejezte a mezőgazdaság kollektivizálását, amit aztán szétverni nemcsak hiba volt, hanem iszonyatos felelőtlenség is.

Városi ember vagyok, apám, anyám , nagyszüleim tősgyökeres budapestiek voltak. Tudom, milyen az, biciklivel 20 km-t kerekezni, és állni esőben, hóban a gyárkapu előtt, hogy hátha aznap reggel adódik munkalehetőség. Tudom, milyen az, 10 szájat etetni, éhen halt gyermeket eltemetni. Tudom, a szüleim elmeséléseiből.
Kislány voltam, amikor egy éjjel megszólalt a sziréna. A szüleim úgy pattantak ki az ágyból, olyan rémülten, hogy az emlék belém ivódott. Újonnan épült emeletes házban éltünk, nagy udvarral a mi házunk és a szomszéd ház között. Mindenki talpon volt, lógtak az erkélyeken, kitódultak az udvarra, és nézték az eget.
Ez is hozzá tartozott a városi élethez, hosszú éveken keresztül. Hogy jönnek a repülők. A sziréna végül elhallgatott, apám bekapcsolta a rádiót, hátha megtud valamit, de csak másnap derült ki, hogy véletlenül lett bekapcsolva.

Ahogy mondod, semmi nem fehér vagy fekete, jó, ha az ember tud, akar különbséget tenni, mérlegelni, összehasonlítani, viszonyítani. Meglátásom szerint a magyaroknak, összességében soha olyan jó dolguk nem volt, mint a Kádár-érában. Ezért is olyan bántóan igazságtalan az a degradáló lumpentombolás.
nezelodo
@Nyírfa: Örülök, hogy ilyen szép volt, a múló idő csodákat tehet. Apámnak hatvan évesen kellett a nagy családdal a nulláról indulni a humánus Kádár féle tsz szervezés után, (1960), mikor az utolsó tehenét is elvitték, ingyen, (őt meg az infarktus nem sokkal ezután), a tizenöt hold földecskéjével együtt, sok százezer társával együtt járt így... Volt azért fejlődés is a tsz szervezéssel együtt elérkezett a faluba a villany, húsz év múlva meg a vízvezeték is.
namihami
Angolvécé? Ebédlő? Azt kérték, mégse kapják.
Viszont kapnak helyette klikzsarut.
Nyírfa
@nezelodo: Minden fejletlen társadalomnak megvannak a maga kárvallottjai. Az egyik embernek a tehene, földje bánja, a másik embert elhurcolják, megölik, hol az egyik, hol a másik diktátor törvénykezése szerint. És vitathatatlan, hogy mindenkinek a saját baja a legnagyobb, a legfájdalmasabb. Én '53-ban születtem, és elmondhatom, hogy nagyon szép gyermekkorom volt, vadonatúj, csupaablak, még festékszagú iskolában kezdtem ismerkedni a betűkkel. Az akkori tanáraimra éppen úgy emlékszem mint a gimnáziumiakra - és megint eszembe jut az a fránya lumpentombolás ...nem tudom, milyen közegben éltél, milyen faluban, de az én szűkebb-tágabb környezetemben nem éltek balhés emberek, és nem bélyegeztünk meg senkit - nem is lett volna miért, nem is járta.

Csak az összehasonlítás kedvéért: a 70-es, 80-as években a TSZ és a háztáji együtteséből sok-sok parasztember volt jóval módosabb egy városi hivatalnoknál, munkásnál.
Eladott Ország
@Nyírfa: tegnap 11:29 ♦ Formálódik a cselédtársadalom. Csak ez nem középkori, hanem modern cselédtársadalom lesz. Magyar. Orbán módra, aki működteti: már vagy tíz éve erre vágyik, legyen úr és parancsoló, vegye el az emberek szabadságát, és kezelje darab tárgyként őket. Mert neki az a jó, az az éltető, ami másnak rossz. Ezek a keresztény urak abban különböznek őseiktől, hogy Audival, helikopterrel tempóznak; svájci, osztrák bankszámlán gyűjtik a pénzünket maguknak; luxust zabálva hízik a fejük; a közpénzből ajándékba kapott várakat, üdülőket, kikötőket pingáltatják ki a melósokkal. Azután, hogy elvették tőlük. Ha az érdemi munka helyett nagyon unatkoznak, akkor stadionokat építenek, kitömik a mohó egyház perselyét. Isteni nyalásért cserébe.Úgy lesz az, hogy sok tízezren elmehetnek az országból. Megint. Vagy mehetnek a közösből kitömött urakhoz, úrnőkhöz cselédnek: az elsinkófált földeken, a közpénzből vásárolt kastélyokban, a vidéki kisurak szőlőjében, háztáji gazdaságában és még cipőt is pucolhatnak a nagyságáknak, közpénzből. És nem a vírus ellen, hanem mert nagyon könnyen leszünk a cselédek az összeszerelő üzemek országa. Az állami akarat megvan hozzá.
Nyírfa
@Eladott Ország: Ennek az országnak olyan adottságai vannak, amelyekkel virágzó gazdaságot lehetne teremteni. Ráadásul, azzal, hogy kelet és nyugat kapuja, a kultúrák találkozóhelye lehetne, a béke egész évben nyitva tartó kávézója, színpada.
Igazából még csak nem is azzal van bajom, hogy kínai és török iskolák létesülnek, hanem azzal, hogy ezek az országok nem a haladás jegyében közelednek, hanem háborús retorikával, diktatórikus ideológiával teszik be a lábukat a hazánkba.
És ez nagyon nagy baj. Nem csak magát árulja el ezzel a magyarság, megakasztva a saját fejlődési lehetőségét, hanem keresztbe tesz az európai egységnek, azoknak a tendenciáknak, amelyek a kapitalizmus egyre humánusabb társadalmi formáit hivatottak létrehozni. Szégyen ránk nézve, egyben történelmi bakugrás.
Persze, az élet nem áll meg, a nyugati társadalmak akkor is fejlődni fognak, ha mi ismét a cselédsorra kerülünk. Csak van rá esélyünk, hogy már gazdasági és politikai érdek sem fogja motiválni a szomszédainkat arra, hogy megfogják a grabancunkat, és maguk után vonszoljanak minket.
A rendszerváltás óta egy millióval lettünk kevesebben. Az előrejelzések szerint 2080-ra 5-6 millió magyar fogja lakni az országot. Sok keleti nemzetnek áll érdekében ide telepedni, de , ha elfogyunk, ez a gyönyörű, természeti forrásokban gazdag ország tartozzon a nyugathoz, váljon szerves, elidegeníthetetlen részévé, örökön örökké.
Eladott Ország
@Nyírfa: tegnap, 11:21 ♦ Más országokban – miközben éppen elég aljadék van máshol is – nem az ellenzéket és nem a saját polgárait akarja legyőzni az ország vezetője. Itt meg igen. Más országban nem kapna segítséget az ország vezetője arra, hogy a saját hatalmának megerősítésére használjon fel egy egészségügyi veszélyhelyzetet. Itt meg igen, kap segítséget. Az udvartartása, a pártkatonái, a posványmédiája, kollaboránsok hada ezen dolgozik. A diktatúra és a cenzúra tökéletes és végleges kiépítésén. Amikor eljön az ideje – el fog jönni, bármennyire hihetetlen most – és a vádlottak padjára kerül minden szemétláda, akinek ott a helye.Orbán: Új népet akarok pusztuljon a régi!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/102861276_3292413354122417_1591529651082461484_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=E21u7gcCZ1wAX-5NjT3&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=c8e56e0cd704af3df28d9a8b7a4c684e&oe=5F315F3B
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101661273_1124655817933698_9105838302589616128_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=825194&_nc_ohc=9e_8g6fedCwAX_mHi2u&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=21007e063262010d220f0cc8441c57a2&oe=5F34A3FE
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/102291822_1124652064600740_8016448323592388608_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=825194&_nc_ohc=lOhOs7f6tvMAX-xQxKz&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=774f3f839abbfd322424ec7e71801c08&oe=5F343279
Egyetlen dolog tartja életben a rendszert: A lopott vagyon!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/101223031_1507063049453296_2051342647620009984_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=NGDZsCtQyisAX_MFqUn&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=3a0f3e83396ec7343779d7baa763fe65&oe=5F1A0575
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107351308_2634943843272641_2357873635800503582_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Lpx4roRi0J8AX_mVEba&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=32fb8e5323bbb88d5b40a02cdd32f362&oe=5F2B82F7
Nyírfa
@Eladott Ország: Orbán csak azért maradhat pozícióban, mert a hozzá hasonlóak ott tartják. Hitler sem uralhatta volna Európát, ha az üzletemberek nem láttak volna benne profitszerzési lehetőséget, a degeneráltak hatalmat. Ilyen emberek mindig is voltak, amit érdemes vizsgálni, az a körülmények, a motivációk együttállásának a kialakulása, amely által növekedésnek indulhat az addig csírájában lévő, még látens állapotú elfajulás.
Sajnos, a magyarok hajlamosak rá, de , hogy miért...
Meggyőződésem, hogy komoly identitásproblémája van a magyarságnak, amely táptalaja az integrációs képesség alulfejlettségének. Miért hordozza ilyen elemi erővel azt a vágyat, hogy nagy legyen, meghatározó és uralkodó?
Miért nem képes felismerni a szellem nagyságát, az alázat erejét, a bölcsesség hatalmát?
Pedig, ha el tudnánk indulni ezen az úton, az óriási fejlődést jelentene.
Eladott Ország
@Nyírfa: Azt mondta a hírforrás néni, a közpénz-televízióban, hogy amíg meg nem jön a nép magához való esze, addig ez már így marad, és hogy ne legyen kétségünk felőle kibökte „jobb, ha tudjuk, az 572 milliárdos német fegyvervásárlás ezeknek a Soros ösztöndíjasoknak a szokásos hűbéri kézcsókja végbélen keresztül a gazdáiknak!” Európa koldusháza lett Németország legnagyobb fegyvervásárlója!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/106243552_178123990334067_730506368387345888_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=YrP6O5WsuUYAX8nc0zT&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=eab47a5133fa244d1ee7862aafe7c916&oe=5F257589
Egy baloldali képviselő intézett kérdést a Bundestagban az illetékes német minisztériumhoz az ügyben, hogy kinek és milyen összegben értékesített fegyvereket Németország. A világnak abban a sarkában szokás (és kötelező) válaszolni.
A válaszból az derül ki, hogy a 2019. január – 2019. szeptember között eltelt kilenc hónapban Magyarország 1 769 869 300 euró értékben vásárolt fegyvereket Németországtól.
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_691,h_501/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/10/73026957_1127111454345937_2518681483661541376_n.png
Más országoktól, valamint az Amerikai Egyesült Államoktól is történtek beszerzések. Nem találtam erre vonatkozó pontos adatokat, de nem gondolom, hogy nagyot tévednék, ha beszoroznám a fenti számot kettővel. Az a lényeg, hogy gazdag ország ez, nem is tudom, mi a bajunk. Vásárolgatunk hadászatilag, templomokat építünk, támogatjuk a külhoniakat, védjük a keresztényeket a Föld túlsó végén, épülnek a stadionok, Paks 2, tömjük pénzzel az egyházat, sorra rendezzük a ráfizetéses sporteseményeket, ezrével adjuk az öszöndíjakat külföldi diákoknak, nyaraltatjuk a külföldi,magyar származású fiatalokat, a várba költöztettük Orbán Viktort és még hosszan sorolhatnám az ezermilliárdok útját.
Nyírfa
@Eladott Ország: Az ide települt német autógyárak és az EU pénze a forrás. Magyar gazdaság önmagában nem létezik.
Az eszement fegyverkezés pedig részben NATO-kötelezettség, részben pedig Orbán hatalomban maradási stratégiája - amíg udvarol a német üzleti köröknek, addig - reméli -, nem buktatják meg. De ne feledkezzünk meg személyiségének agresszív fővonulatáról sem, melyet leginkább a hadsereg, a rendfenntartó erők fejeznek ki. Orbán kulturális lenyomata a TEK, a rendőr, a katona, a biztonsági őr, a térkő, a monumentális szobrok kisvasúttal és focival kiegészítve. Szegényes, sivár, és bántóan durva.
Idáig jutottunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.