A Závecz Research friss közvélemény-kutatása szerint továbbra is tetemes a Fidesz előnye a választókorú népesség körében.

Felmérés: ezzel a stratégiával lehet esély a Fidesz ellen az ellenzéki szimpatizánsok többsége szerint
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 24.hu által ismertetett adatok szerint

a kormánypárt 35 százalékos – 2,8 millió fős – szavazótáborral rendelkezik.

A DK 9 százalékos (700 ezer támogató), a Momentum 8 százalékos (650 ezer szimpatizáns). A Jobbik, 5 százalékon áll, 400 ezren állnak mögöttük. Az MSZP-hez a választópolgárok 4 százaléka, nagyjából 300 ezer fő sorakozik fel. Utánuk szorosan a Kétfarkú Kutyapárt következik 3, az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékkal (250 ezer illetve 150-150 ezer fővel). A Párbeszéd 1 százalékos, 50 és 100 ezer fő között van a táboruk nagysága. A pártnélküli választópolgárok csoportja 30 százalékos, kétmillió négyszázezren tartoznak oda.

A lehetséges jelöltállítási stratégiáról is megvan az emberek véleménye, a kutatócég szerint az ellenzéki szimpatizánsok abban eléggé egységesek, hogy

mind a 106 egyéni választókerületben „ki-ki alapon” kellene versenyezni a Fidesszel.

A pártlisták számának kérdésében ellenzéki szavazók

nagy többsége – 83 százalékuk –  azt tartja célszerűnek, ha egyetlen listát állítanak.

Több listát tartana hasznosabbnak az ellenzékiek 5 százaléka, míg 12 százalékuk bizonytalan.

A DK és a Momentum táborában sem ellenzik a közös listaállítást (csak 4 illetve 7 százalék), inkább a bizonytalanság jellemzi őket, 16 illetve 12 százalékuk nem tudja eldönteni, hogy egy vagy több listával lehet nagyobb sikert elérni.

(24.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Megérdemli az az ország, alkotmányos válság előidézőjeként, folytassa őfélesége azt amibe belekezdet, remélhetőleg elcsúszik majd a narancshéjon, az aki a rendszerváltásból 16 évet kiszakítva, nemzeti celebként nem ismer se isten, se embert, csak a becserkészett hat-almát!
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+van+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Alkotm%C3%A1&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l6.4754j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
!!!
rokker33
@tudode: Szerinted kire kellene szavazni? Gyurcsány pártja esélytelen hisz Gyurcsány sem különb mint Orbán és ő miatta került hatalomra ez az őrült csúti geci!!! Az MSZP nek vége a jobbik haldoklik a többi apró pártról még megemlíteni sem érdemes!! Várom válaszod!
tudode
@rokker33:
.
Azt nem tudom kire kelene szavazni, de két év az nagy idő!
.
Azért a két riivális között az a különbség, hogy Gyurcsány nem kódisan lett miniszterelnök, mint őfélesége, akinek kisebb gondja nagyobb annál, hogy SZOLGÁLJON!
.
Elképedtem amikor azt írja az újság, hogy
.
--- Tiborcz István előlépett az árnyékból, azonnal 35 milliárdos vagyonnal nyitott a leggazdagabb magyarok között
.
168ora.hu/penz/tiborcz-istvan-elolepett-az-arnyekbol-azonnal-35-milliardos-vagyonnal-nyitott-a-leggazdagabb-magyarok-kozott-167810
--------------------------------
.
Ezenkívül olyan államot littyentett ösze, aminek a helyrehozatalát csak SZAKÉRTŐI KORMÁNY képes kibogozni!
.
Az a párt, amely esetlegesen megnyeri a választást majd, szakértelem nélkül képtelen lesz a közjogilag érvénytelenül működő államot egyenesbe hozni!
Béla333
Nekem mindegy már mit kevernek-kavarnak, de arra ügyeljenek ha a szavazatomra számítanak, hogy a körzetemben ne MSZP-s vagy DK-s legyen az az egyszem ellenzéki kiválasztott...
ómió
Orbángyűlöletből "építenék" az új "cucilizmust"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.