Jogerősen közérdekű munkára ítélték a tanárukat inzultáló mezőtúri tinédzsereket – közölte a Szolnoki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Megúszták a börtönt a tanárnőt inzultáló mezőtúri diákok

A közlemény szerint a másodfokon eljáró törvényszék – helybenhagyva az elsőfokú bíróság döntését – július 10-én a két büntetlen előéletű fiatalt fejenként 160 óra közérdekű munkára ítélte.

Az eset januárban történt egy mezőtúri középiskolában: a diákok óra közben felálltak a helyükről; a tanári asztalnál egyikük fejelő mozdulatot tett a pedagógus felé, majd a vállánál megragadta a blúzát és a kézfejével az arca felé legyintett, anélkül, hogy hozzáért volna; végül belerúgott a tanárnő székébe, míg a társa egy papírlappal többször meglegyintette a nő fejét.

A közleményben a törvényszék rámutat: alapesetben a közfeladatot ellátó személyt erőszakkal akadályozókat egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@Pegero: saját hozzászólásodat sem tudod értelmezni. Okos :)
Nyírfa
Első körben megvizsgálnám a szülői hátteret, aztán bevonnék egy pszichológust az elemző feltárásba, ami után elkezdődhetne a családterápia.
A tanárnőnek pedig pályamódosítást javasolnék, esetleg kaphatna munkát az iskola adminisztratív szektorában, ugyanis pedagógiai feladat ellátásra - szerintem - alkalmatlan.

Az iskola pedig ne sajnálja a pénzt pszichológusok, szociális munkások alkalmazásától.
Nyírfa
Ha az iskolákban működnének pszichodráma tagozatok, amelyeken, akár a tanárok bevonásával tartanának rendszeres szituációs gyakorlatokat, akkor javarészt elkerülhetőek lennének az atrocitások, hiszen a játékban való egyéni és együttes problémamegélés segíthet annak gyökeres feltárásában, tudatosításában és az önmegismerés folyamatában, amellyel paralel feltárulnak a saját megoldó eszközök. És ez a lényeg: ki vagyok én valójában, mi az én tehetségem, hogyan tudok erőszak nélkül érvényesülni.

Ezt börtön és iskolaőrök helyett ajánlom.
Pegero
@Gyütt Mönt: A meggyőzés nehéz dolog!
Hülye embert meggyőzni arról, hogy HÜJE, nem lehet!
Sajnos te már hülyén fogsz meghalni, mert...
https://www.youtube.com/watch?v=ZHs_LZ43FjE...
LauraEM99
Nézzе mеg a wеbкаmеra maszturbációs videóimаt > http://www.lovexx.club...
RuthBI75
А helуi аnуuкáкnaк anоnim szеxгe vаn szüкségük!
Csaк üzenet, és кéгjе mеg, hogу bаszd mеg!
--
http://w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.