Másfél év szünet után 2020. július 18-tól újra szállít utasokat a debreceni Zsuzsi vasút – olvasható a város honlapján.

800 millió forintos kormányzati támogatásból újítottak fel egy debreceni kisvasutat
Tasó László fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. fűtőházának udvarán Debrecenben 2020. július 16-án. Másfél év után szünet után újra szállít utasokat Debrecen és Hármashegyalja között az ország legrégebben működő erdei vasútja, amelyet 138 évvel ezelőtt nyitottak meg. Csaknem nyolcszázmillió forintos kormányzati támogatásból korszerűsítettek mozdonyokat, vagonokat, vasúti pályaszakasz egy részét és kiszolgálóépületeket. MTI/Czeglédi Zsolt

Az elmúlt időszakban csaknem 800 millió forintos kormányzati támogatásból korszerűsítettek mozdonyokat, vagonokat, a Ruyter utcai állomás épületeit és a vasúti pálya egy részét.

Az utolsó nagy fejlesztés 2012-ben ért véget a kisvasút életében. Akkor, több mint 400 millió forintból csaknem 10 kilométer hosszban végezték el a pálya rekonstrukcióját. Átépítettek két megállót, és a Természet Háza néven új végállomást kapott a kisvasút. Mindemellett egy zárt és egy nyitott vasúti kocsi is megszépült.

A teljes rekonstrukció 771 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg. Nem része a beruházásnak, de a debreceni önkormányzat saját forrásából kisebb felújítási munkákat végeznek a Hármashegyaljai Természet Házán.

A most lezárult beruházásnak köszönhetően teljesen megújult a debreceni Zsuzsi vasút, amely 2020. július 18-án, szombattól újra várja a pihenni vágyó debrecenieket és turistákat naponta három vonatpárral. A Ruyter utcai állomásról kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon 08:30 órától, 11:15 órától és 14:15 órától indul vonat. Hármashegyaljáról visszafelé pedig 10:00 órától, 13:00 órától és 15:30 órától (hétvégén és ünnepnapokon 16:00 órától) közlekedik a Zsuzsi vonat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Akkor most már lehet privatizálni. Mostantól nem költ rá a fideszelit, hanem kiveszi a pénzt belőle.
RonaGyuri
MIKÖZBEN A TELEPÜLÉSEK NAGY RÉSZÉT LERABOLJÁK, A JANICSÁROK ÁLTAL URALTAKBA ÖNTIK A PÉNZT! =))
Rockxy
aza lényeges, hogy a kisvonat megálljon a nagyállomáson
Qqberci
A bodrogközi kisvasúttal mi a helyzet?...
ómió
Pedig efftársilag nyilván lerohadva hagyottan tetszene!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Most mit is akartál idehazudni, bolsi?
silber13
@Aki Én: Hagyd már! Fingja nincs, miről van itt szó, de fröcsög és efftársazik, bolsizik magából kikelve! Fideszes tuskó!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.