Szerencsére egy kenus meghallotta a segélykérését, és odaevezett segíteni, amíg a vízirendőrök  ki nem értek.

A fonyódi vízirendőröket 2020. július 15-én este 22 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, majd rögtön utána kenujával a segítségért kiáltó, bajba jutott fürdőzőhöz sietett – olvasható a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Másfél kilométerre úszott be szerda éjjel egy részeg férfi a Balatonba

Fotó: police.hu

Az éjszakai sötétben, ittas állapotban, a parttól már másfél kilométerre eltávolodva észlelte a 43 éves monorierdői lakos, hogy nem tudja merről indult. Kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott. Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. A vízieszközzel kapaszkodót nyújtott a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte pozíciójukat.

Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Ennek az embernek szerencséje, hogy késő este véletlenül a parton volt egy kenus, aki másfél kilométerről meghallotta a segélykiáltását.
Vagy a Jézuska vigyázott rá, vagy kamu az egész.
Eriksson
@Szeparepa2: Oké, hogy be lehet úszni, de vissza is kellene jönni. S jó ha tudja, hogy merre a merre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.