Ismét alá lehet írni majd az íveket.

Szombaton új állomáshoz érkezik a Székelyföld autonómiájáért folytatott harc – Ön így segíthet

Folytatódhat szombaton a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése – mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Izsák Balázs közölte: szombaton ismét élesítik az online felületet, így a kezdeményezést az Európai Unió minden tagállamából aláírhatják. Ugyanakkor önkénteseik is elindulnak az ívekkel, így aki még nem támogatta a kezdeményezést, az elkövetkező három és fél hónapban megteheti – tette hozzá.

Hangsúlyozta, a kezdeményezés sikere nagymértékben attól függ, hogy mekkora lesz az európai legitimitása, mennyien támogatják. Legalább ötmillió aláírásra volna szükség és arra is, hogy 15-20 országban teljesüljön a minimális feltétele a kezdeményezésnek, vagyis túl kell teljesíteni a minimális feltételeket – hívta fel a figyelmet Izsák Balázs.

Kitért arra is, hogy a polgári kezdeményezések nem váltak túlságosan népszerűvé az unióban az elmúlt időszakban. Nyolc év alatt 74 polgári kezdeményezésből mindössze hatnak sikerült összegyűjteni a szükséges egymillió aláírást.

Ez azt jelenti, nem sikerült az uniónak az a célja, hogy hozzáférhetővé kell tenni az európai ügyek megoldását – a közvetlen demokrácia eszközeivel – a polgárok számára – jelentette ki.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""...Ön így segíthet""
És ha nem is akarok? Oldják meg maguk. Persze, ezt is a mi pénzünkből szeretnék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""...Ön így segíthet""
És ha nem is akarok? Oldják meg maguk. Persze, ezt is a mi pénzünkből szeretnék.
Clavigo
Román belügy,,mi közöm van hozzá? Leszarom !!!
Józsipapa
kínlódás az egész, már hónapok óta...
Nyírfa
Istenem, istenen, hova is szavazzak, székelyhonra vagy elizabethre, aki nap mint nap itt kuncsorog az erotikus képeivel?
Jut eszembe: éppen az Élet tanít arra, hogy soha nem két rossz közül kell választanom. Megkönnyebbültem. Egyikőjük sem kaphatja meg a voksomat,
szép új világ
@namihami: Ha abban bíztak, hogy annyi magyarországi magyar fog értük szavazni, mint ahány erdélyi román szavazott a Fidesz mellett, akkor igencsak nagy lesz a pofára esés.
namihami
@szép új világ: Komoly félelmem van azirányban, hogy a magyarországi helyi fideszirodákban az aláírásért még fizetni is fognak. Ebből a mi ""bölcs és magyarérzelmű"" vezetőink presztízskérdést csináltak/nak és annak a sikere számukra minden pénzt megér.
Főként, hogy azt is velünk fizettetik.
Borsodi
Nagy ívben le van szarva,ez a megoldás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.