Schanda Tamás szólt be a főpolgármesternek.

Minisztérium: "Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest"

Karácsony Gergely főpolgármester szerencsétlenkedése miatt fejlesztésekről és jelentős támogatásokról marad le a főváros – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás a XXI. kerületben a helyi és az egész várost érintő fejlesztésekről beszélt. Véleménye szerint a csepeli szabadkikötő és az odáig vezető gerincút korszerűsítése veszélybe került, mivel Karácsony Gergelyék "durva, amatőr hibát követtek el" a fejlesztés pályázatánál, kizárva azt a támogatható beruházások köréből. A projektet Tarlós István a kormány támogatásával elkezdte, utódja pedig tönkretette, de talán nem is csak a hozzáértés hiánya miatt lehetetlenültek el a csepeli beruházások – tette hozzá.

Nem tartja ugyanis elképzelhetetlennek, hogy politikai bosszú áll a csepeli beruházások ellehetetlenülése mögött, ezért fölszólította Karácsony Gergelyt, hogy a befejezéshez szükséges összeget a főváros biztosítsa a saját költségvetéséből.

Az államtitkár rombolásnak nevezte, hogy Budapest baloldali vezetése a csepeli fejlesztések mellett akadályozza az új Duna-híd és a szuperkórház építését, a Városliget fejlesztését. Karácsonyék a járvány alatt is felelőtlenül és gyáván viselkedtek, most pedig a nemzeti jelképnek számító Lánchíd felújítása körül folytatják a szerencsétlenkedést – fogalmazott. Szavai szerint a főpolgármester, öt helyettese és 41 tanácsadója olyanok, mint önmaguk paródiái, akik a "cirkuszi mutatványukkal" kárt okoznak a budapestieknek.

Schanda Tamás a főváros vezetésén túl más ellenzéki politikus tevékenységét is szóba hozta. Magyarországon a baloldal – mint fogalmazott – mindig előáll valami rettenetes ötlettel. A Momentum egyik európai parlamenti képviselője például az uniós pénzek kifizetését attól tenné függővé, hogy a tagállamok genderügyben szót fogadnak-e a "Soros-szervezeteknek". Donáth Anna és szövetségesei ezzel a magyar emberek rovására módosítanák a mostani rendszert – tette hozzá. Az államtitkár szerint az EU-forrásokkal elsősorban a munkahelyteremtést kell támogatni, ahogy a kormány teszi. A baloldal viszont szerinte "azért sivalkodik", hogy ne a gazdasági teljesítmény, a gazdasági felzárkózás hatékonysága legyen a forrásokhoz való hozzáférés mértékének az alapja, hanem például az, hogy az egyes tagállamokban a törvények biztosítanak-e előjogokat a transzvesztitáknak.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő volt csepeli polgármesterként arról beszélt, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterségének a XXI. kerület a legnagyobb vesztese. A politikus hangsúlyozta: "Karácsony Gergely azért áll bosszút a csepelieken, mert fideszes önkormányzatot választottak maguknak".

Véleménye szerint a korszerűsítések elmaradása helyi cégek százainak nehezíti a helyzetét, de nem épül meg a dél-pesti kerületek bicikliútja sem, a csepeli gerincút kapcsán pedig ugyanúgy megy a másokra mutogatás és a mellébeszélés, mint a Lánchíd esetében. Egyenesen úgy fogalmazott: "A gerincút a csepeliek Lánchídja". A helyiek számára létfontosságú útvonallal ugyanis Demszky Gábor 1993 óta minden önkormányzati választás előtt kampányolt, de csak Tarlós István kezdte el az építkezést – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely ugyan megígérte a folytatást, de miatta esett el 1 milliárd forint pályázati forrástól a beruházás, és egyelőre nem tudni, honnan lehetne mindezt pótolni – hangsúlyozta. A félbemaradt csepeli gerincút óriási környezeti és zajterheléstől mentesítené a környéket, a főpolgármester tehát akkor is hiteltelen, amikor zöld fővárost ígér – mondta Németh Szilárd.

Forrás: MTI

Kép: Karácsony/Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Tomika! A Lánchíd felújítása a kormány dolga lenne! Persze ekkora fizetésért már érdemes hazudni. Is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Tomika! A Lánchíd felújítása a kormány dolga lenne! Persze ekkora fizetésért már érdemes hazudni. Is.
advocat
@DorothyII83: @DorothyII83: Remélem anyád is szolgáltat!
tudode
Normálisan működő államban nem lenne kofaszintű koraktergyilkolás célpontja a főpolgármester, mivel a VILÁGÖRÖKSÉG részeinek finanszírozása a MINDENKORI KORMÁNY feladata, és nem a szétcuccolása, mint ahogy a világörökségét részét képező házakba is betették a ülepüket, miután közlóvéból felújíttatta az un. kormányfője, összejátszva a volt főpolgival
.
www.google.com/search?q=a+ner+utc%C3%A1ja+lett+az+andr%C3%A1ssy+%C3%BAt&oq=A+NER&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j46j0l4.5550j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
A tisztesség nem az erősségük!
ómió
Na, ez az, ami a pesti prolit nem zavarja! Fő, hogy "snájdig" a főpolgi!
vitriol
Első gondolatom az volt: ugyan ki a túró az a sandatamás? Aztán egy kicsit utána néztem. Sokkal kisebb arccal és szerényebben kéne megszólalnia, sőt inkább hallgasson! /nomen est omen/
solidedge
Karácsony nevét a pofátokra ne vegyétek. Százszor különb mint a hatalomvágytól eszét vesztett seggdugó felcsúti kis senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.