Klórgáz mérgezés gyanúja miatt kiürítettek egy zárt élményfürdőt a Nagyerdőn péntek délután – közölte a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

Klórgáz-mérgezés történt egy debreceni fürdőben, három gyereket elvitt a mentő

Papp-Kunkli Nóra elmondta, klórgáz mérgezés gyanúja merült fel péntek délután a zárt élményfürdőben, ahol 10 gyermek rosszul érezte magát. A helyszínre tűzoltók, mentők érkeztek, akik megkezdték a vizsgálatokat. A klórgáz mérgezés gyanúja miatt a fürdőzőket kiküldték a szellőztetés idejére. Három gyermeket a mentők kórházba szállítottak.

A helyszínre érkezett még a tűzoltók mobil labor egysége is, amely méréseket végez jelenleg is – közölte a szóvivő.

A Mediterrán Élményfürdő közleményt adott ki, melyben azt írják, 

a medencék automata klórozó berendezésében található egyik alkatrész meghibásodott, így az előírtnál több klór került a vízbe.

Az ideiglenesen megnövekedett klórkoncentráció miatt az egyik pezsgőfürdőben többen rosszullétre panaszkodtak. Az eset miatt a mentők 3 gyermeket helyeztek biztonsági okokból egészségügyi megfigyelés alá.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint minden érintett esetében enyhék a tünetek. A hiba kijavítását azonnal elkezdték a Debreceni Gyógyfürdő Kft szakemberei. Mivel a hibajelzést érzékelve a klórozási folyamatot azonnal leállították, az esemény bekövetkezte után másfél órával mind a medencékben, mind a levegőben a klórszint az előírásokban rögzített szint alá csökkent.

Ha az illetékes hatóságok a szükséges ellenőrzések után engedélyt adnak a nyitásra, szombaton – 2020. július 18-án – reggeltől újra várja vendégeit a Mediterrán Élményfürdő – idézi a közleményt a Debreceni Nap.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Láthatjuk, egy Fideszes város erre képes! Mondhatnánk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.