Valótlan és félrevezető azt állítani, hogy minden negyedik koronavírusos beteg kórházban fertőződött meg, és 260, többségében idős, krónikus betegségtől szenvedő ember ezért halt meg – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményben pénteken.

A Népegészségügyi Központ cáfolja, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött meg

Számos híradás félremagyarázta a tisztifőorvos által közölt – a kórházi fertőzések számára vonatkozó – adatokat. A fogalmak tisztázása érdekében fontos elmondani, hogy a nemzetközi előírások szerint

minden olyan esetet kórházi fertőzésnek kell minősíteni, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, függetlenül attól, hogy hol fertőződött meg a beteg

- írták.

Hozzátették: az újkoronavírus-fertőzés (Covid-19) lappangási ideje egytől 14 napig terjed. Tehát amennyiben egy intézményben ápolt koronavírusos betegnél ez idő alatt jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.

A járványügyi adatok megfelelő értékeléséhez szakértelem szükséges – figyelmeztet a népegészségügyi központ.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Fideszes szokás: úgy akarnak kimászni a felelősségből, hogy hazudnak, saját emberük /Müller C./ nyilatkozatát is meghazudtolják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Kézcsók a Népegészségügyi központnak! Nem új keletű a probléma! Sok éve már, neuralgikus probléma a SARS, MRS etc. fertőzések száma a kórházakban! Erre most még rátett a COVID is!
Justitia
Cáfolni lehet, de bizonyítékkal kéne alátámasztani.
jesz
@Justitia: ezt nem tudják...ezért marad a megönthetetlen érv: tagadni...tagadni...tagadni..
Yoda69
Nem minden negyedik hanem minden harmadik.
fideSSes genocide az idostabor ellen.
Szerintem szándékosan hagyták megfertozodni az idoseket hogy ne kelljen nyugdíjat fizetni nekik. Lám sikerült, és a birkak meg tapsolnak is hozzá
solidedge
Tudtam én hogy Müller Cecília hazug. Ugyanis az ő kijelentése volt. Ejnye Cecilke ezen adatok megértése szakértelmet igényel.
ómió
Pedig nyilván nagyon is efftársi fület símogatóan hangzott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.