Minden ötödik medikus külföldön szeretne elhelyezkedni az egyetem elvégzését követően, 29,7 százalékuk pedig hosszabb távú munka miatt gondolkodik a külföldre költözésben, azaz majdnem minden második leendő orvos tervezi, hogy valamikor elhagyja az országot – ismertetette az orvostanhallgatók körében végzett felmérésének eredményeit a Magyar Orvosi Kamara. Az elvándorlás okait is vizsgálták: a kitöltők több mint fele azért menne külföldre, mert saját bevallása szerint nem tudna megélni az itthoni bérből, 57,9 százalékukat pedig a külföldi munkakörülmények és a tanulási lehetőségek motiválják. A nettó 187 000 Ft-os kezdő orvosi alapbérből, a hallgatók 89,4 százaléka érzi úgy, nem tudna megélni.

Forrás: muon.hu
Feltöltő: munkasok
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Justitia
Menjetek! Jobb élet vár rátok! Itthon csak az orbáni szivatás: kevés bér, sok munka! Hajrá!
Clavigo
@Justitia: Asszem,,,itt már lassan minden,mindegy..! Aki teheti pucoljon,,( szakmától függetlenül )...Lölő meg majd lekapcsolja a villanyt ( férfiasan ),,,,Oszt jó napot ,,a határon belül maradottaknak..!
Justitia
@Clavigo: orbán majd betelepíti a határon túliakat, ha már elfogy a Mo.-on élő magyar nép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.