A Pest megyeiek örülhetnek a legjobban.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedéssel segíti a kormány a turizmust, ezúttal panziók építésére pályázhatnak a vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszegre – jelentette be a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Varga Mihály kiemelte: a turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseken keresztül már több mint 300 milliárd forinttal segítette a turisztikai cégeket.

Kétmilliárd forintos panzióépítési pályázatot jelentett be Varga Mihály

Fotó: Facebook/Varga Mihály/videó-részlet

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt, a járvány miatt azonban leállt az ágazat – mondta, kiemelve, hogy májusban a vendégforgalom 93 százalékkal, a reptéri utasforgalom 98 százalékkal zuhant vissza.

Ezért a kormány a gazdaságvédelemben is külön hangsúlyt helyez a turisztikai szektor újraindítására – tette hozzá.

A Pest megyei vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében 1,8 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatást igényelhetnek, amelyből lehetőség van új panziók építésére és a működtetéshez szükséges eszközök beszerzésére, informatikai és infrastrukturális beruházásokra.

A miniszter emlékeztetett: Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

Az "Új panziók létesítése Pest megye területén" című felhívás pályázati dokumentációja hétfőtől elérhető a www.allamkincstar.gov.hu oldalon, a támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15. reggel 8 órától nyújthatják be majd a pályázók.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tényleg a rohadt tolvaj kurva anyátokat már. Nem féltek a néptől, mert ennek már nem olyan vége lesz , mint gondoltátok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
na a RÜHELKE meg a MÉSZAROS pénztáros megint gazdagodhat!!! Azért érdekes hogy csak azután lett fontos a turizmus hogy a RÜHELKE is érdekelt lett!!!
ágimami
Tééééééééényleg!! Most nincs is más fontosabb, hogy hány ezer ember veszítette-veszíti el az állását az nem számít???
GYALÁZAT!!!
Giovanni Alba
@ágimami: Családbarát kormány. Az első ugye a Család, aztán jönnek a barátok. A maradék meg azé, aki a minimálbér után is adózik, meg még minden után is, mert az általános forgalmi adó az általános. Ha valamit veszek, az árban benne van a forgalmi adó (meg még a többi, csipsz-adó, stb.). Ha valamit kapok, akkor az után illetéket kell fizessek. Ha öröklök, ha ajándékot kapok, a kapzsi állam már nyújtja is a szőrös mancsát. Örökösödési illeték, vagyonszerzési illeték ... Most meg az általam is befizetett mindenféle pénzekből panzióépítéseket segítenének. Erre van most a legnagyobb szükségünk. Airbnb visszaszorítása és a panzióépítés támogatása. Csak nekem furcsa? Biztosan teljesen véletlen egybeesés, libcsybolsi ködösítés, semmi hentes és mészáros, semmi saját lábon állás. (mondandóm többi része nem szalonképes)
ómió
Még, hogy építés! Az efftársilag már a nolimpia óta "ellenjavallt"!
ágimami
@Giovanni Alba: Azt hiszem, ez nagyon sokunknak furcsa és egyáltalán nem véletlen egybeesés, amiről írtál.
Én sem írok többet, mert az sem szalonképes!!
namihami
És a sajtótájékoztatóra megjelentetett kiadvány hátoldalán már a nyertes pályázók neve is olvasható. Olyan ""Ismerős Arcok"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.