Augusztus végén érkeznek az iskolákba.

Jó hír: jövőre minden diák ingyen kap tankönyvet – így juthatnak hozzájuk

A 2020/21-es tanévtől már minden diák – összesen 1,2 millió tanuló – teljesen ingyenesen kapja a tankönyveket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten újságíróknak.

Rétvári Bence kifejtette: az intézkedés érinti az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is.

Az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztése 13,5 milliárd forintba kerül, aminek fedezetét az idei és a jövő évi költségvetés egyaránt tartalmazza – ismertette.

Az államtitkár megjegyezte: korábban akár 20-30 ezer forintot is elérhette egy-egy tankönyvcsomag ára, ez az összeg mostantól teljes egészében a családoknál maradhat.

Úgy fogalmazott: a kormány a családtámogatások egyik formájaként tekint a tankönyvellátásra, és fontosnak tartja, hogy egy családbarát országban a gyermekvállalásnál ne merüljön fel szempontként az, hogy a tankönyvek megvásárlása később mekkora költséget jelent.

Jelezte azt is: a tankönyvek gyártása a szokott menetrend szerint zajlik, és biztosítható lesz, hogy augusztus végére minden iskolába megérkezzenek a teljesen ingyenes tankönyvek.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Kádár idejében természetes volt az ingyen tankönyv. Igaz, nem is volt annyi változás.
A jobb állapotú tankönyveket tovább lehetett adni. Merthogy akkor tájt még nem volt divat a herdálás, ahol lehetett, spóroltunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Kádár idejében természetes volt az ingyen tankönyv. Igaz, nem is volt annyi változás.
A jobb állapotú tankönyveket tovább lehetett adni. Merthogy akkor tájt még nem volt divat a herdálás, ahol lehetett, spóroltunk.
ómió
Ezt se böszmefiék vezették be? Ja, hogy inkább ellopták!
silber13
@ómió: A lopás, tolvajlás lenyúlás a fityisz privilégiuma! Ergo: jobb, ha befogod a szád!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod némi szánalomért?
Nessy
@silber13: Olyannyira, hogy a jelenlegi "tankönyvekből" a használható tudást is kilopták!
division
@görbetükör: Kádár idejében sok olyan dolog történt, aminek a mai napig isszuk a levét, szóval nehogy őt is az év emberének tituláljuk, mint Hitlert egykoron...
lampa laz
Tudjuk, h mindig többet lopnak el, mint amennyit adnak. Csak ezt most lehet tolni majd naponta a médiában, addig meg nem figyel másra a hülye fidesz szavazó.
namihami
És milyen gondosan válogatott tartalommal...
görbetükör
@division: Tudsz mondani egy olyan korszakot, amikor nem történt rossz?
Egyébként a mai nap a tegnapi napok-évek rossz döntése miatt olyan, amilyen.
De esetleg vissza mehetnél Árpád vezér idejéig, vagy egyenesen Ádám-Éváig is, ha gondolod.
Attól a mai vezetés nem lesz jobb. :D
silber13
@division: Kétségtlen Kádár idejében is voltak finoman fogalmazva durva dolgok, de ennyi minőségi és mennységi mocsok nem létezett., mint most. Egyébként Kádárt és Hitlert nayfokű merészség egy napon említeni.
ómió
@silber13: Attól lenne a "Fidesz privilégiuma", mert te meg a tetübandád ezt hazudja rá, vagy, mert a ti komcsi regnálásotok alatt nem telt ilyesmire, hiszen elloptátok?! Netán nyilvánvaló következtetésekre is képtelen vagy? Akkor azért lehetsz "jó efftárs"!
ómió
@Aki Én: Megint itt vinnyog az önmaga mocsok -bolsiságát 1-1 Internacionálé eléneklése után állandóan a másikra hazudni igyekvő aljaskomcsi tetvességed? Vagy csak síkkreténséged efftársi lemezén akadt fent a tű?
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod némi szánalomért?
kereső
"ingyen tankönyv"- kölcsönbe. Mert év végén vissza kell adni. Ha a kisdiák mégis jegyzetelne bele- a lapszélre ( nekem szokásom volt a tanári magyarázatot az adott feladathoz oda jegyezetelni), akkor ki kell fizetni a könyv árát. És akkor majd jön az újabb feladat, amikor is vizsgára/érettségire készülve keressük az előző évek tankönyveit, hátha van valakinek. Na ennyit a nagy "ingyenességről"- és annak hátulütőiről. Előző években- amig a munkahely adhatott adómentesen támogatást az iskolakezdésre, sokan erre forditották, és a feladatlapokra, füzetekre.Na de ma már ez sincs.NINCSEN INGYENEBÉD!!!
Eriksson
@kereső: 15:32 Ezt a beírásod tegyük el, és tárgyaljuk újra mondjuk jövő ilyenkor. Addigra világossá válik, hogy mi az ingyen tankönyvek hozadéka, előnye vagy hátránya az érintettek számára.
kereső
@Eriksson: Ez az "ingyen " tankönyv nem új dolog. Meglévő gyakorlatot irtam le, ezért aztán nem kell eltenni- nem befőtt ez.
silber13
@ómió: Motyog mán " homo unius libri!:-)))))))))))) Nehéz lenni vanni nezókednek a mátyár! jazik:-))))))))))))
Eriksson
@kereső: Abszurd dolog meg se történt dolgokról előre kimondani a szentenciát.
kereső
@Eriksson: Ez most is igy van.Melyik szót nem érted?
vitriol
Se vége, se hossza a jövő évre tett ígéreteknek, ezzel nyugtatja a kormány saját lelkiismeretét. Szégyen rájuk nézve, hiszen valójában megvonja a segítséget azoktól, akik rá vannak szorulva, de büntetlenül szórja a közpénzt a haveroknak. /egyenlőre/
Eriksson
@kereső: És te melyik szót értetted meg?
ómió
@Aki Én: Fennakadt a tű a bolsitetü hazugságlemezeden, bolsiék fajkreténje!? És legalább a hajdani efftársi népzsebit méltattad-e már, vagy "szent himnusz" Internacionálétokat elénekelted-e már mielőtt a tetves bolsiságodat rám hazudtad?
ómió
@silber13: Mi bánt, bolsiék "másik" fajkreténje!? Netán idiotizmusod ért már el fájdalmas szintet?
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod némi szánalomért?
ómió
@Aki Én: Látom, fennakadt a tű a bolsi aljasságlemezeden, tetüfi! És nyilván az efftársi népzsebi "méltatásán" meg az Internacionálé eléneklésén is túl vagy már, hogy a tetves bolsiságodat ilyen "határozottan" hazudnád rám! Ezért "kijár" néked minimum az "Efftársi Munka Hőse" is! Valamelyik "illetékes efftársad" legalább felterjesztett már rá?
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod némi szánalomért?
silber13
@ómió: Fideszes hímngyókkal és politikai kankuvákkal nem tárgyalok. Egyéb viselkedési anomáliáidról nem is beszélve!:-)))))
csak úgy....
@Shikari: te kiért dolgozol libsi tibi? :)
Aki Én
@Shikari: Az olyan hazug, hazaáruló, bolsevista uszítóknak pedig mint te, börtönben a helyük.
Málna
Megint több tízezer forint marad a zsebünkben.
csak úgy....
@Málna: orbánisztán= kánaán ! :) csupa boldog és gazdag ember..
Aki Én
@Málna: Most megint annak örülsz, hogy a zsebes a villamoson visszaad 310,-ot jegyre?
Beszarás...
Aki Én
@csak úgy...: Ez idióta. Mert nem normális bérek, munkahelyek, valódi adócsökkentések kellenek, hanem szemfényvesztő alamizsna. Ezek tényleg nagyon buták.
csak úgy....
@Shikari: tibim,nálad csak két lehetöség adott! vagy hülyeségeket irogatsz vagy pofátlankodsz! nem fussa többre?
Aki Én
@Shikari: Nem csupán seggfej liberálfasiszta takony vagy, hanem gyáva, hazaáruló, bolsevista takony! Legközelebb így jelentsd magad, légyszi.
Málna
@Aki Én: Annak örülök, hogy húszezer forinttal több marad a zsebemben. Csak egy éven belül: ingyenes nyelvtanfolyam, ingyenes nyelvvizsga, ingyenes KRESZ, és most még ez is. Te nem örülnél?
Mondjuk te tényleg nem...
ómió
@Aki Én: Trágyalével telt fejedből csak az ez az egy aljadékmocsok hazudozás bír dölni - tetves bolsiságod másikra hazudásával - vagy van más is?
ómió
@silber13: Tárgyalás? A szarkupacok - mint te - arra képtelenek!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Már nem is kérdés, hogy hülye bolsi vagy, vagy aljas bolsi.
silber13
@ómió: Jujj de cuki vagy!:-))))))))) Azért nem kellene erőlködnöd,mert csúnya fiú leszel, ha öszecsinálo magadat! Közel jársz hozzá!:-))))
ómió
@Aki Én: Látom, nincs más! Akkor bugyogjál csak tovább, mint élő bolsi latrina! És hazudozd továbbra is másra fekabolsi egódat! Egyébre se vagy képes!
ómió
@silber13: Ne görcsöljél, bolsiék fajkreténje! A végén még ennél is jobban leépülsz és odahaza összetévesztenek a kijáró disznóval!
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Már nem is kérdés, hogy hülye bolsi vagy, vagy aljas bolsi.
Kaptál egy lájkot, nehogy eltakarodj, mert unatkozni fogunk buta együgyűséged nélkül, te fejlődésképtelen bolsi.
silber13
@ómió: Nem görcölök, az a te szokásod . Mindössze kérdeztem vaamit amie képtelen voltál válaszolni, csak alpári módon reagáltál, mint ahogy szoktad! Sanálokm, de meg kell álpítanom, te is a fityiszes csürhe oszlopos tagja vagy, min a gazdád. Pedig feltételeztem rólad egy ki normalitást, de rohadt nagyot tévedtem. -ti képtelenek vagytok az elmebeteg főnökötökállandó hozsannázásán kívűl más témába belefolyni, csak az állandó mocskolódásban érzitek jól magatokat!
LauraEM99
Próbáltál már valaha а cybеrseх-et?
Аdjuк egуmásnak öгömеt ma este!
-
www.lovexx.club
ómió
@silber13: De bizony görcsölsz, bolsi idiótája! Méghozzá a saját hazug hülyeségeiden! Kérdeztél valamit? De mit is? Visszanézve az itt írottakat, csak az aljaskodással dúsított hazudozásaidat találni. A de genere mocskos bolsi fajtádat meg fel nem foghatom, hogyan lehetne még pluszban mocskolni! Mocskolja az önmagát, már több, mint 100 éve!
ómió
@Aki Én: Legalább megkönnyebbültél, bolsi szarkupac, hogy tetves bolsiságod mai napi adagját is rám hazudhattad? De legalább a mai Internacionálé kvótád eléneklésén és az efftársaid mentegetése mai porcióján túl vagy már? Mert tetves bolsiságod másra hazudása "hitelességének" ez nyilván efftársi sine qua non előfeltétele kell legyen!
silber13
@ómió: Más eyéb? Legalább ilyen veretes szöveg???:-)))))) Buta fideszes pojáca,aki még beszélni sem tudsz, csak szánalmasan makogni!:-)))))))))
ómió
@silber13: Na! Bolsi fajkretén létedre már azt is képtelen vagy idehazudni, hogy mit kérdeztél, amire nem kaptál választ? Csak a bolsi mocskolódás megy? "Efftársilag" még "sokra viszed"!
silber13
@ómió: Ne küszködj pubi! Buzeránsokkal és kankurvákkal nem állok szóba, de fordulj bizalommal az elmegeteg durbincshoz, meg a homo unius libri shikarihoz!:-)))
ómió
@silber13: Ne hazudd le a nyilvánvalót, tetüfi! A "prájdotok" elmaradása viselt meg ennyire?
silber13
@ómió: Hiihi!!:-)))))))))))))))) Serencsétlen homokos:-)))))))))))))
ómió
@silber13: Már ezt is rám hazudnád, tetüfi? Bezzeg, mikor ott vonaglasz vörös zászlóba bugyoláltan, olyan "felszabadult" tudsz lenni, mint április 4-én!
silber13
@ómió: Ez jóóó!:-))))))))) Rég röhögtem egy elmebeteg emberszerűségen ennyit mint rajtad, te kis szopornyicás !:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.