Magyarország elleni támadásnak tartja az uniós források elosztását és a politikai feltételek összekapcsolását a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, aki erről az M1 hétfő esti műsorában beszélt.

"Ha nem Orbán lenne a miniszterelnök, Magyarország már holland gyarmat lenne" – megvan az új ellenségünk
Orbán Viktor kormányfő brüsszeli újságíróknak nyilatkozik az Európai Unió csúcstalálkozójának harmadik napján a Leopold parkban 2020. július 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Menczer Tamás a magyar és a holland miniszterelnök között kibontakozó vita kapcsán azt mondta:

a holland előterjesztés szerint valakik új, ködös szabályok alapján megmondanák, hogy melyik ország jó demokrácia és melyik nem. Egy új mechanizmus azonban így biztos nem elfogadható, azt alaposan meg kell tárgyalni

- fűzte hozzá.

Mindez pusztán bosszú Magyarország migrációt elutasító politikája miatt – jegyezte meg az államtitkár.

A holland jogállamról szólva Menczer Tamás emlékeztetett arra, hogy Hollandiában tavaly több mint 300 antiszemita incidens történt; egy felmérés szerint az újságírók 60 százaléka kap fenyegetéseket; az utcán lőttek le egy ügyvédet, a közigazgatási bíróság elnöke pedig egy volt balliberális politikus.

Menczer Tamás leszögezte:

nagyon jó, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, mert ha egy balliberális, Gyurcsány Ferenc, vagy valaki más lenne, akkor az ország politikai értelemben már "holland gyarmat lenne".

"A Momentum magyarellenes párt" – jegyezte meg az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki párt európai parlamenti képviselői az Európa-ellenes populisták megfékezésére hivatkozva a holland álláspontot támogatják.

(MTI)

141 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Most már a külügyet is elérte az elmebeteg vírus...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ,, Még akkor is, ha erre bizonyítékunk egy szál sincs! "
Ez jó :)
Arra milyen bizonyítékod van, hogy a fű zöld?
TASzSz
30 éve francia gyarmat! Úgyhogy, kizárt!
SystemError
Ha nem Orbán lenne a miniszterelnök, akkor nem orosz és baltás gyilkos országok csicskái lennénk és nem lopnák ki a szemünket is ezek a patkányok
vitriol
... vagy nem mi lennénk az EU sereghajtói!
Sámannus
Hú de fasza orosz gyarmatnak lenni ám! Má lassacskán a gatya is le rohad rólunk így legalább nem kell a légkondi sem arra a hires hármas retróra se ám!!!
Kutyaur30
Holland gyarmat? Milliószor jobb, mint FideSS gyarmat lenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.