Úgy látszik, már nincs akkora harag Orbán Viktor kormányfő és Simicska Lajos között, ugyanis utóbbi cége 5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy hárskúti panzió fejlesztésére.

Simicska cége ötmilliós vissza nem térítendő támogatást kapott Orbán kormányügynökségétől

Már nem lehet annyira ellenséges a viszony Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, a Fidesz volt pénztárnoka között, ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton Simicska Lajos családjának érdekeltségében maradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. is nyert ötmillió forintot panziófejlesztésre – derült ki az MTÜ által publikált döntési listából, amelyet az MFOR vett észre.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Vissza nem térítendő...:) Közben állásukat veszített százezrek élnek a teljes bizonytalanságban.
Micsoda romlott emberek. Igen, Simicska, Te is az vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Eltörpül a fidesz-kdnp-eknek adott milliárdok mellett!!!???
ómió
Efftársilag biztos, hogy jobban gyalázhassa meg O1G-zhesse!! Netán, aki jól pályázik, nyer? Áááá! Ez az efftársi "kizárt", ami most (is) "beütött"!
almosd
Lehet véletlen,vagy egy kis alamizsna ,de lehet puhatolózás egymás irányába vagy jó a pályázat ,ebből nem sok minden vonható le.
Nyírfa
@tudode: Elég olcsó lett Simicska. Ez már politikai elfekvő.
Nyírfa
Vissza nem térítendő...:) Közben állásukat veszített százezrek élnek a teljes bizonytalanságban.
Micsoda romlott emberek. Igen, Simicska, Te is az vagy.
tudode
@Nyírfa: .
És amire az oknyomozók nem bukkannak rá, mint pl.
.
2020.07.07.
---- Újabb 8,5 milliárdot fújt be a kormányzati hátszél Lázár ménesbirtokára
.
nepszava.hu/3084131_ujabb-8-5-milliardot-fujt-be-a-kormanyzati-hatszel-lazar-menesbirtokara
----------------------
.
Pofa be, roló le, a járvány leküzdése eredményeként, az EU bacilusát kiszolgálóknak, mert többet tudnak a kelleténél:
------------------------------
.
.---- Lehallgattuk Lázár János gondolatait
.
index.indavideo.hu/video/Lehallgattuk_Lazar_Janos_gondolatait
.
!!!
namihami
5 (ÖT) MILLIÓ?
Ez orbáni léptékben nem tétel. Egyesti kártyapénz vagy egy kétnapos kirándulás az unokákkal. Esetleg pelenkapénz a lányának. Az a család ennyiért nemhogy le nem hajol, de meg se látja. Neki a pénz a milliárdos jelzőnél kezdődik.
A Simicskát csak az akolba akarják visszavezetni. Bár, szerintem, egy ekkora összeg még neki se tétel.
Nyírfa
@tudode: Január 1.-től ez az, amit nem tehetnek meg. Olyan fosztogatás lesz dec. 31-ig, hogy kiürül az államkincstár.
tudode
@Nyírfa: .
Az előző ciklusra szóló EU-s lóvét is kihelyeztette őfélesége, amelyről Csepreghy Nándor nyilatkozott
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20170126/csepreghy-az-osszes-eu-penzrol-dontest-hozunk-jovo-tavaszig-243062
.
Hová lett Csepreghy Nándor, és az is felvetődött az EU részéről, hogy az EU-s lóvé 2020 arányos részét felhasználhatja őfélesége a járvány elleni csatájában, aztán azt kukorékolták, hogy nem kaptak semmiféle támogatást!!!
Nyírfa
@tudode: Mengyi-Lázár-Csepreghy. Nagy a csend! Ha ide beszabadulna az Európai Ügyészség, nem is maradna idejük és energiájuk más országokat vizsgálni.
lampa laz
@Nyírfa: 10:34 Lehet, h a doksik tartalomjegyzékét küldte el orbánnak, aki most elkezdte törleszteni Simicska által kért összeget. Vagy, a dagadtnak mégis csak hiányzik Lajos fényes elméje. Ki fog derülni, h mi van a háttérben.
Nyírfa
@lampa laz: Ja. bennem is felmerült, hogy indul valami a választások előtt. Annyira be lehet rezelve Orbán. Simicskát nem meri eltetetni láb alól, de , amíg az exbarátja él, örök veszélyt jelent rá. Szerintem is ki fog derülni! :)
Málna
Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz...
tudode
@Nyírfa: .
Az ujonnan létrehozott Európai Ügyészségnek csak 22 tagja van, ha jól emlékszem, a kinevezésük folyamatban!
.
Laura Kövesit a hazájában is mehekkeltek a méltóságos nagyurak, de azért egy pár ügyeskedőt sikerült bünti alá vonnia, mert azt vallja, hogy a TÖRVÉNY ELŐTT MINDENKI EGENLŐ!
.
Ha megalakul, valószínű azok kerülnek sorra, amely tagállamok nem méltatták arra az EU Ügyészség tagjai legyenek!
.
De őfőméltósága külön szám azzal, hogy közjogilag érvénytelenül rázza az ország rongyát!
.
Minden oka megvan a véleménye a régi csibészekről, mivel azt nyilatkozta, hogy sugárjelzővel közlekedik, ami félelmetes!
Nyírfa
@tudode: Az előbb olvastam el TGM írását a HVG-n, hozni is akartam a linket, de láttam, hogy már itt van a cikk. Némileg lekonyultam, mert, bár nem mindenben vallom azt, amit Ő, azért sok mindenben nagyon igaza van.

Volt néhány békés évtizedünk Kádárral, amikor nem kellett azon törnünk a fejünket, hogy jogállam vagyunk-e, nem húztuk be a nyakunkat, ha ellepték huligánok a parkokat, mert vagy nem lepték el, vagy rögtön ott volt a rendőr, nem jelentett gondot a rezsi kifizetése, nem tartottunk a munkanélküliségtől, és közben mégis szabadon nyilváníthattam véleményt - most egyes szám első személyben fogalmazok - , mini ruhát hordtam, és az Omegán sikítoztam, politizáltam a munkahelyemen, senki nem utasított rendre, hogy fogjam be a szám, kiléptem a KISZ-ből, nem lett belőle bajom - két évig élveztem a GYES-t mindkét gyermekemmel, és hihettem abban, hogy az ember alapvetően jónak születik, és, ha el is romlik valami út közben, az megjavítható.
Tudom, hogy egy nagyon kemény átmeneti korba érkeztünk, amikor választanunk kell, ebek harmincadjára hagyjuk-e az egyetlen valós értéket: az életet, vagy futunk tovább az anyagi gazdagság illúziója után, de olyan szívesen kihagynám ezt az emberpróbáló átmenetet, mert nemcsak hiszem, hanem minden sejtemmel érzem/tudom, hogy a mennyország itt is, emberként élve is megélhető lenne. Lenne. És ettől a feltételes módtól most nagyon rossz kedvem lett.
Nyírfa
Sokat vártam ettől a csúcstól. Éjjel fél kettőig lestem a híreket, aztán lefekvés után is járt az agyam: történik-e valami igazán európai, és, persze, jóval korábban kidobott az ágyból a türelmetlenség, mint máskor.
Próbálom én nézni a döntések jó oldalát, próbálom belelátni a lehetőségeket, kapaszkodom a saját hitembe, bizalmamba, de TGM egy kicsit kijózanított - hiszen magam is írtam az egyik kommentemben, hogy csalódás ért. Csak annyira rossz csalódni, hogy ezt a fájdalmas élményt igyekszünk eltolni magunktól.
A gyermekeimet nem féltem, nyelveket beszélnek, iskolázottak, a jég hátán is megélnek, én meg már valószínűleg megettem a kenyerem javát. Majd lesz valahogy. Talán a fiatalok más világot teremtenek. Jobbat, tisztábbat, örömtelibbet.
kereső
A vadászati világkiállitás ELŐKÉSZITÉSE!!! meg már 10 milliárdnál tart.
Éééééééééééés, jönnek, na nem a csehszlovákok, hanem az oroszok- csak előbb egy kis állami támogatással feltunningolták a szállodáka.:hvg.hu/kkv/20200721_rahmikulov_szallodak
kereső
Elhiszem, hogy orbán "boldog", hiszen hét évre ismét finanszirozva van a hatalma. Tudja etetni a "családot".
tudode
@Nyírfa: .
Velem együtt sokan megéltük azt, amikor még élhető volt ez az ország! Abhhoz a korosztályba tartozom, akik számára volt utcabál, aztán a suliból államigazgatásba kerültem írd és mond 738 Ft/hó fizetésért úgy, hogy KISZ tag sem voltam, csak a szaktudás számított, sőt amikor férjhez mentem bérlőkijelölési joggal a minisztériumtól lakást kaptam, elismerésként klf. kitüntetéseket! Azon kívül sohasem ért hátrány amiatt, ha kinyilvánítottam a véleményemet.
.
A gyermekkorom csodálatos volt, mert Édesapám annyi jövedelemmel rendelkezett, hogy el tudta tartani a családját, a világháború előtt Az utána következő évek lemondással jártak, de mindenki örült, hogy túlélte az azzal járó borzalmakat, meglátva abban is a jót! Időnként azzal nyugtatom magam, hogy még nem lőnek, de amikor félálomban repülőgép zúgást hallok még mindig a bombázókra asszociálok.

Azzal együtt, hogy a rendszerváltáskor amikor Szűrös Mátyás kikiáltotta a III. köztársaságot, üdvrivalgással fogadta az ország lakossága, mert szabadok lettek a határok, azal együtt, hogy már három évente megfelelő valutával, útlevéllel el lehetett hagyni az országot.
.
Arra is emlékszem amikor a hivatalban túlóráztam, este későn gyalogoltam, hogy a szellemi fáradtságomon könnyítsek, senki nem szólt hozzám a kőruton, csak egy rendőr állított meg igazoltatás céljából, hogy nem munkakerülő vagyok, azaz kmk-s, mehettem tovább.
.
Aztán rádöbbentem pl. részemről, hogy hiába nyiltak meg a határok, az átlag állampolgárok legtöbbje örül annak, ha tud venni a gyermekének cipőt, ruhát, taníttatni tudja a csemetéket, kifizeti a kötelezettségeit, és keveseknek jut külföldi utazásra, nyaralásra.
.
Az átmenetről annyit, hogy az átmeneten túl az is látszik, hogy szinte minden szinten utolsóként teljesít az ország 30 év után, az ismert okok miatt, illetve amiatt, mert a legrátermettebb ajánlatát, pl. Bajnai Gordon ajánlatát fogadta volna el az ország ezek helyett a praktiKÁZÓK helyett!
Nyírfa
@kereső: 14.18

Hátborzongató! Ez már nem az én országom.
Aki Én
@Málna: Lehet. Amúgy szoktad figyelni, hogy az ilyen támogatás milliárdokat kik kapják és milyen arányban?
Aki Én
@kereső: 14:18 @Málna: Á, ez is csak véletlen lehet.
Nyírfa
@tudode: Nagyon egyet gondolunk! Bajnai Gordon mint politikus a szívem csücske - ha szabad ilyet kinyilvánítani közéleti személyiséggel kapcsolatban.
Abban reménykedtem az elmúlt években, hogy még megérem a szociáldemokrata irányváltást, hogy ismét köztársaság leszünk, hogy ...hogy majd a fiatalok. De már nem tudom.
tudode
@Nyírfa: .
Miért ne szabadna elismerni azt, aki szakértelmével, és szakértő stábjával bizonyított, annak ellenére, hogy fiatalabb őféleségénél, 52 évesen, született 1968. március 5.-én, és ezek a karaktergyilkosok 2014-ben, amikor még vállalta volna azt a katyvaszt, amelyet összekutyult az un. rendszerváltás reménysége!
.
Azzal a lóvéval, amely felért egy Marschal tervvel már közeledtünk volna Ausztria életszínvonalával, ha a választók rá adták volna a voksukat!
.
Őféleségének mindenáron győznie kell amiatt, amit elkövetett saját hazája ellen, amelynek könyvtárnyi irodalma van, ami megtalálható a wikipédián a saját kritikájáról, egy nyamvadt publikáció nélkül
.
Politikájának kritikája
A The New York Times a politikai rendszerét kleptokráciának nevezte.[95]
Kéri László: Orbán Viktor, Századvég Kiadó, Budapest, 1994. ISBN 963-838-456-5
Debreczeni József: Orbán Viktor, Osiris Kiadó, Budapest, 2002. ISBN 963-389-443-3 (A kiadó honlapja)
Kopátsy Sándor: Az Orbán-jelenség, 2002. – a MEK honlapján elérhető: link
Dr. Kende Péter: A Viktor, KendeArt Kft., Budapest, 2002. ISBN 963-009-037-6 honlapjáról letölthető
Szabó Kálmán: „Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében”. Orbán Viktor politikai krédója, Kairosz Kiadó, Budapest,
Rácz András: Orbán Viktor 7 titka, Ratius Kiadó, Budapest, 2004. ISBN 963-217-186-1 [7]
Rácz András: Orbán Viktor 9 legjobb politikai döntése, Ratius Kiadó, Budapest, 2005. ISBN 9638688319 [8]
Fiúk a szőlőben A tokaji borcsaták per- és sajtóanyaga, Élet és Irodalom-könyvek, 2005. ISBN 963-865-264-0
Dr. Kende Péter: Az igazi Orbán Viktor – A Viktor 2, Hibiszkusz Könyvkiadó, Budapest, 2005, 2006. ISBN 963-823-313-3 honlapjáról letölthető
Ferenczi Krisztina: Szüret – Az Orbán-vagyonok nyomában, Diario, 2006. ISBN 963-229-223-5
Debreczeni József: Hazárdjáték, Bíbor Kiadó, Budapest, 2007. ISBN 978-963-9634-64-0 (A kiadó honlapja[halott link])
.
stb. Ezenkívül olyan rossz a pedigréje ország, világ előtt, hogy az na!
Málna
@Aki Én: Naná, hogy szoktam figyelni - a haverok a nyerők. Én is ügyelnék rá, hogy ne az ellenségeim járjanak jól.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.