Ezt nyilatkozta az RTL Klubnak.

Mégis lehet majd koncerteket tartani? A szakértő szerint van remény – VIDEÓ

Ha sikerül fenntartani a jó járványügyi helyzetet, akkor lehetséges, hogy augusztus második felétől engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, például a zenei fesztiválokat – erről beszélt a Nemzei Népegészségügyi Központ osztályvezetője az RTL Reggeli című műsorában.

Galgóczi Ágnes azt is mondta, ha valaki külföldre utazik, akkor a higiénés szabályok betartása legfontosabb: a maszk és kézfertőtlenítő használata, függetlenül attól, hogy az adott országban kötelező vagy csak ajánlott. Bárhogyan is, a Nemzeti Némegészségügyi Központ osztályvezetője némi reményt adott a kijelentésével, az utóbbi napokban ugyanis a zeneipar szereplői közül egyre többen fejezték ki elégedetlenségüket a fennálló helyzet okán.

Ahogy a Blikk is megírta, hogy Palkovics László nemrégiben egy interjúban azt mondta, nem valószínű, hogy a kormány enyhít a rendezvényekre vonatkozó korlátozásokon augusztus 15. után. A kijelentés felháborodást váltott ki a zenészek körében. Majka szólalt fel elsőként, azt sérelmezve, hogy ha lehetnek focimeccsek, miért tiltják meg a nagyobb koncerteket. Ezt követően több zenekar is bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, arra kérve a kormányt, a tömegrendezvényekre vonatkozóan fontolja meg a döntését, ugyanis rengeteg ember megélhetése függ ettől.

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy az augusztus 20-i ünnepségek és a tűzijáték is elmarad, valamint egyelőre nem enyhítenek a koncerteket érintő létszámkorlátozáson sem. Hogy az utóbbi terén augusztus 15. után lesz-e változás, arról július 29-én döntenek majd.

Demetes Szilárd miniszteri biztos hétfőn azt mondta az RTL stábjának, átfogó mentőcsomagot tesz a kormány elé még ebben a hónapban. A riportban egy 5 milliárd forintos keretösszegről beszélt, amit szerinte úgy kell elosztani, hogy ne alanyi jogon járjon a segélyezés, hanem valamilyen ellentételezésért kapják meg a különböző szereplők. Hangsúlyozta: nem csak a zenészekről beszél, hanem a rendezvényszervezőkről, promóciós irodákról és a játszóhelyekről is. Azt mondta, alapvetően a kissebb bevételű szereplőket akarják segíteni, mert szerinte így igazságos.

Az interjút itt lehet megnézni:

Forrás: Blikk/RTL Klub

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Füstös játszik a gyufával. Csak nehogy tűzvész legyen a vége.
Kés, villa, olló (és a többi egyéb rizikós dolog) nem játék...
Nyírfa
És mi lenne az ellentételezés? Lojalitás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.