A Népszava cikke szerint a július 16-án kezdődött toborzás előtt már vitték a névre szóló leveleket az egykori kollégáknak, amelyben a főkapitányságok arról győzködték őket, hogy álljanak be iskolaőrnek.

A Népszava cikke szerint rendőrök keresik fel egykori kollégáikat, akiket arról győzködnek, hogy jelentkezzenek iskolaőrnek. 

Járőrök keresik fel egykori kollégáikat, hogy menjenek iskolaőrnek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap emlékeztet rá, hogy nem kötelező, csak előnyt jelent a jelentkezésnél a rendvédelmi-rendészeti múlt, ám a rendőrség nem bízza a véletlenre, hanem névre szóló levéllel keresik fel az egykori, jellemzően korengedményes nyugdíjas volt kollégákat a járőrök (vagyis nem postai úton juttatják el a leveleket). 

A Népszava is megszerzett egy ilyen toborzólevelet, amelyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hívta fel az egykori munkatársak figyelmét arra, hogy szeptembertől abban a megyében négy iskolában is szükség lesz iskolaőri szolgálatra. A lap szerint a levelet július 9-én keltezték, noha a toborzás az új szolgálatra hivatalosan csak július 16-án kezdődött el. A lap megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot az ügyről, de egyelőre még nem kaptak választ.

Az országban az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi tájékoztatása szerint 491 iskolában lesznek iskolaőrök szeptembertől, bár több olyan iskola is van, ahol meglepődtek azon, hogy rákerültek a listára. Hivatalosan eddig egy iskola jelezte, hogy mégsem kér iskolaőrt, viszont hét másik iskola is jelentkezett közben – tájékoztatta a szaktárca a lapot.

A napokban derült ki a Magyar Közlönyből, hogy "az őrség tagjai nem nyilatkozhatnak a sajtónak, s kényszerítő eszközeiket – mint a gumibot, gázspray, bilincs – csak a legvégső esetben használhatják. Az továbbra sem derült ki, hogy a tantestület részeként milyen kapcsolatban állnak majd az iskolaigazgatókkal, pedagógusokkal. Azt sem tudni, hogy egy intézményben hány iskolaőr lehet jelen"

- olvasható a cikkben. A Független Rendőr Szakszervezet úgy látja, egy iskolaőr nem lesz elégséges egy iskolába már csak a helyettesítések, esetleges betegségek miatt sem. A tanári szakszervezetek szerint pedig inkább a nevelést-oktatást segítő munkatársak bérét és számát kellene megemelni az iskolákban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LauraEM99
A hеlуi anуukáknак аnonim szexгe van szüкségük!
Сsaк üzеnеt, és кérje meg, hоgу baszd mеg!
----
www.lovexx.club
jesz
...mint általában, most is összevisszaság van...illetve ha az van, még nem is lenne baj, csak végre profin kellene hazudni...
...de úgy látszik, ahhoz sem értenek...

Azért megnézném azt a nyugdíjas rendőrt, aki végre nyugalmat lelt, most meg agitálják, hogy újból keljen korán, utazzon, aztán tanulja meg az új jogrendet, este kerül haza, -ha nem veri meg valamelyik szülő-, és ez neki így megfelel...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.